И наравно – Слоба…

Пише: Драгослав Павков

„Sada vidimo da SAMO za VREME Miloševića SRBI su MOGLI da VIKNU bilo gde „Srbija i Srbin sam i živela Srbija i mogli su na prostoru cele države da kažu slobodno da su Srbi“ a pre njega kao ni posle NE, ne smeju nigde da kažu da su Srbi, NE SMEJU“
То што данас „НЕ СМЕЈУ“ не говори толико о режиму већ о Србима. Ко им данас може забранити да вичу то што сте цитирали? По закону и по правди  – нико. Осим српског традиционалног осећаја за „финоћу“ и аутоцензуру. 
Да се неко не би увредио. Како од људи који у сред Србије не смеју да викну „Ово је Србија“ очекивати да ту Србију бране од било кога? Па и од власти коју су грешком ИЗАБРАЛИ
Јадни смо ако треба председник државе да изађе на ТВ и обавести нас да од данас слободно можемо да се називамо Србима и вичемо „Живела Србија“. 
То је на фону оне чувене жваке како комунисти нису дозвољавали да се слави Слава, да се иде у цркву… 
Није тачно, свако је могао да испољава и исповеда своју веру ЈЕДИНО, ТАКАВ НИЈЕ МОГАО БИТИ ЧЛАН ПАРТИЈЕ. А ко није био члан партије, није могао да буде руководилац, као уосталом што не може ни данас. 
Не може једно и друго. Као што не може ни данас, а изгледа неће моћи још дуже време, све док „лопова“ Курту будемо смењивали да би дошао „поштени“ Мурта, а заправо су исти, само у различитим странкама.

„ZATIM, oni koji su radili OSEĆALI SU se zaštićeno, SADA TO VIDIMO, postojalo je, recimo, neplaćeno odsustvo, čuvala su se radna mesta, ljudi se nisu izbacivali sa posla….nisu, ma koliko da smo tada kukali, žalili se, bili očajni, BILI SMO ZAŠTIĆENI, mislilo se o ljudimo, TO TEK SADA JASNO VIDIMO svi, baš svi.“
Овде сте заборавили да додате да су заштићени радници имали радна места али углавном нису имали плату

Сад додуше немају ни једно ни друго, али да ме убијете није ми јасан смисао постојања радног места на коме се не може ништа зарадити. Ако је реч о социјали, ни један привредни субјекат (ни установа) не би требао да служи као место за збрињавање незапослених. 
Привреда је измишљена да би ПРИВРЕЂИВАЛА а режим који у привреди не може да запосли сопствено становништво је лош и мора да се мења.
Мењати данашњи режим да бисмо на биро отерали оне који данас „раде“ а на њихова „радна места“ довели неке људе које више симпатишемо је погрешно и штетно. јер ће увек преостати неко из претходног састава кога из неког разлога нећемо моћи да отерамо, па ћемо опет добити ово што имамо данас: Хиперпродукцију радних места на којима запослени и не знају шта им је опис послова.

„SRBIJA JE imala sankcije i rat, TO SE sada ZABORAVLJA, imala je teške uslove, KOJE JOJ JE NAMETNUO djubretarski zločinački Zapad a da ona tu nije bila ništa kriva.“
Србија није крива, али је крив онај ко је Србијом управљњао у то време. 

Његово је било да је’ оно што се не је’ јер је за то добио мандат од грађана. Погрешно је неком дати власт, част и маст – а одговорност пребацивати на глупи и наивни плебс који лоше бира. Плебс има право да погреши код избора, али исто тако има право и да исправља грешку тражећи да лоша власт оде пре истека мандата. Како то да су у овој земљи само мандати политичара неспорни и недодирљиви, док се све остало укључујући уставни поредак, територија, људска права, може довести у питање?

„MILOŠEVIĆ se držao UGOVORA a Zapad je preko noći odlučio da UGOVOR baci i predje na GLOBALIZAM, dok je MIlošević i dalje ostao na UGOVORU.“
Као неко ко се хвалио да познаје Америку и Американце, Милошевић је морао да зна за изјаву (чини ми се) В.Вилсона који је рекао да су вам „… аргументи (у преговорима) много јачи ако иза леђа држите дебелу тољагу…“
Та нација са којом смо имали несрећу да се завадимо функционише по том принципу. Онај ко то не зна не би смео да се бави државном политиком.

„I to je ta ZVRČKA. Milošević je izleda, sada to tek vidimo, ipak bio političar koji je pokušao da drži reč.“

То је од њега било јако лепо, али за његову земљу и народ нажалост бескорисно и контрапродуктивно. Надам се да му се овакав резултат само омакао.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s