Микрокосмос наших деведесетих

шта бисте ви радили да вас имплицитно кривим прогласи сам председник САД, да вам на Твитеру адресу објави изанђали некадашњи режисер(адресу за коју се испоставло да је погрешна па је један старији брачни пар морао да трпи малтретирања самозваних праведника), да вам расистичка група уцени главу, а за сво то време национални медији вам објављују слику свуда где могу док вас представљају као алтер его Дејвида Дјука?


либерална Америка, попут тагија из Индије у 19. веку, али далеко моћнија и далекосежнија, је убилачки култ. Она дехуманизује и убија своје жртве, физички и/или психолошки. Она расте, она повећава своју енергију и моћ, на њиховој патњи и смрти.


of course…

Пише: Милош Лазаревић
На једном месту у свету за којег је ретко ко изван његових најнепосреднијих суседа чуо се десио конфликт са кобним последицама. Без икаквог обзира према чињеницама, инцидент је одмах обликован у идеолошку матрицу уз унапред додељене улоге џелата и жртве. 
Моћници су одмах донели свој суд уз обавезну патетичну хуманитарну и антирасистичку причу. 
Медији су не само одмах покупили ово већ су додали и своју искривљену слику, ствривши своју интерну верзију вођену „партијском линијом“ представљајући гласине и непотврђене наводе као чињенице и етикетирајући преко својих дежурних клеветника свим могућим увредљивим називима. 
Затим је пресуда препуштена руљи која, чак и да већ није жељна крви, на основу изопачене представе која јој је приказана може само да каже да је оптужени крив и да одмах крене на извршење пресуде која је увек смрт, било она права, физичка, било на психолошком плану. Нема претпоставке невиности, нема одгварајуће процедуре, нема права на жалбу, чак ни на најосновнију одбрану.

Звучи ли вам ово познато? Скоро сам сигуран да сте одмах помислили на ратове у бившој Југославији и на понашање западних сила и медија током њега. У праву сте у том смислу да се они заиста перфектно уклапају у горњу матрицу. 

Ипак, конкретни догађај који се описује горе се није догодио на Балкану пре 20-так година већ у Америци(на Флориди) крајем фебруара ове године.

Тих дана црни тинејџер по имену Трејвон Мартин је убијен у сукобу са локалним чуварем Џорџом Зимерманом. Околности и чињенице о овом инциденту су и даље углавном нејасне али то није спречило хистерију која ових дана заокупља целу Америку.

Док ово пишем, Џорџ Зимерман се налази на непознатој локацији и толико изолован од свих да ни његови адвокати нису у стању да га пронађу. А ако видите са чиме се суочава, разумећете зашто. Шта бисте ви радили да вас имплицитно кривим прогласи сам председник САД, да вам на Твитеру адресу објави изанђали некадашњи режисер(адресу за коју се испоставло да је погрешна па је један старији брачни пар морао да трпи малтретирања самозваних праведника), да вам расистичка група уцени главу, а за сво то време национални медији вам објављују слику свуда где могу док вас представљају као алтер его Дејвида Дјука?

Чињенице? Коме то треба? Ко уопште хоће да зна да је наводни члан ККК Зимерман из мешаног бело-латино брака, да је регистрован као демократа и да је веома вероватно гласао за Обаму, да је редовно помагао црначким породицама и да је лично пријавио случај полицијске брутаности против црног бескућника за који расни демагози који тренутно воде хајку против њега нису хтели да чују? 

Зимерман се уклапа у калуп, све што се противи званичној верзији треба сузбити, а промотере истог ућуткати. 
Против Зимермана је све дозвољено, укључујући и патентна манипулација доказима. А ако их ухвате, урадиће неку лажну истрагу и додати још лажније извињење у којем ће пажљиво избегавати да помену објекат њиховог клеветања. Ситуација је више него јасна: Џорџ Зимерман је жртва јавног линча!

А тај јавни линч је стандардни модус операнди либералне, прогресивне Америке. Амерички конзервативни блогер Лоренс Остер је то најбоље описао на следећи начин:

Либерална Америка, попут тагија из Индије у 19. веку, али далеко моћнија и далекосежнија, је убилачки култ. Она дехуманизује и убија своје жртве, физички и/или психолошки. Она расте, она повећава своју енергију и моћ, на њиховој патњи и смрти. 

Данас је њихова жртва Џорџ Зимерман, сутра ко зна ко. А јуче смо то били ми Срби. Ми смо им били 12 милиона Џорџа Зимермана.

http://mightiestofthenine.blogspot.com

3 mišljenja na „Микрокосмос наших деведесетих

  1. ko što je Partizan "zvezdaška pojava"… liberalizam je jedina suprotznost fašizmu i komuizmu, a ovco što ssvi kritikuuemo NIJE LIBERALIZAM NEGO FAŠIZAM tj. ono na šta je upozoravao jš Linkoln, a protiv čega se vrlo doktrinarno dosledno borio Ruzvelt ..de Gol i ostali… Čomski lepo datira od kada je pobedio fašizam u SAD … prvi ppobeda fašizma je onaj gradonačelnik NjuJorka iz 80. tih kak0 beše Diogardi … uredio grad ali od tada NjuJork nije više kulturna prestonica sveta već seks i grad. palanka.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s