Слобода за Ласла Шаша – позив Председнику Републике

Пише: Драгослав Павков
Ласло Шаш (69) из Суботице правоснажно је осуђен на новчану казну од 150 000 рсд, због увреда које је у „Писму читаоца“  једних новина на мађарском језику упутио Ласлу Тороцкају, држављанину Мађарске, вођи неофашистичког покрета „64 жупаније“ који се залаже за присаједињење Мађарској делова територије које је ова држава изгубила након И светског рата. Пошто Ласло Шаш нема новца да плати казну, јуче се јавио на издржавање казне у затвору у Суботици.
У вези овог случаја неколико ствари је симптоматично; на пример – веома гласно је ћутање медија који су у нашем друштву постали „иконе“ толеранције и залагања за права свих и свачега, осим сиромашних патриота – држављана Србије.


Удружења новинара су издала нека немушта саопштења, која су брзо утихнула када је постало јасно да Ласло Шаш није никакав „сарадник листова на мађарском језику“, већ обичан пензионер, читалац који не може да ћутке прелази преко дивљања неофашиста – па ма они били и из редова његовог народа.


Лист Мађар Со се у свом саопштењу (политички коректно) оградио од свог читаоца, који се усудио да (само) ружним речима нападне фашисту из ЕУ…
Једини ко по Законику о кривичном поступку има право да ослобађа правоснажно осуђена лица је Председник Републике. Због тога ће ова петиција бити упућена њему, уз захтев да се ургентно покрене поступак против тужилаштва које је (ако је) оптужило србијанског патриоту Ласла Шаша као и да се испита рад судије или већа које је осудило човека, уместо да га истакне као пример родољубља и грађанске храбрости.
Због свега наведеног, у име редакције блога (Р)еволуција и у своје лично име – позивам посетиоце овог и других патриотских портала да својим потписом извршимо притисак на државне органе како би у Србији жедној правде – правда коначно тријумфовала.


За потписивање петиције следити линк: http://www.peticije24.com/sloboda_za_lasla_aa_-_poziv_predsedniku_republike

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s