ЉУДИ ИЛИ БРОЈЛЕРИ?

Познато је да Срби(јанци) памте као бројлери, због тога је неопходно мало подсећање:

По ступању на дужност нове Владе, једна од најважнијих измена постојећих закона односила се на промену закона од Порезу на додату вредност, и његово повећање – са 18 на 20%. Што у јавности није дочекано са нарочитим усхићењем, али је уз гунђање некако и прихваћено – као допринос грађана стабилизацији прилика на тржишту.
Међутим, криминалци и сецикесе познати као ТАЈКУНИ, удружили су се у заједнички злочиначки подухват ради скидања преостале коже са народне грбаче, па су цене производа којима (уз незапамћену подршку државе) тргују – као по команди (а заправо по договору картела) дигли не за 2% за колико је повећан ПДВ – већ између 20 и 30% – колико су замислили да је довољно за подмирење сопствених интереса и „малу“ зарадицу, чисто малера ради…

Због тога, мислим да је крајње време да МИ грађани (а нарочито грађанке) Србије, онима који нас свесно и намерно праве будалама – покажемо да ипак нисмо бесловесно стадо које „сваки мож’ да цуца лево-десно, како му се наврне“.

ПОДРЖИМО ИНИЦИЈАТИВУ УДРУЖЕЊА ЗА ЗАШТИТУ ПОТРОШАЧА И (ЗА ПОЧЕТАК) ТРИ ДАНА, 30,31ОКТОБРА И 1. НОВЕМБРА АПСТИНИРАЈМО ОД КУПОВИНЕ КОД ТАЈКУНА, У ХИПЕР И МЕГА МАРКЕТИМА, ШОПИНГ-МОЛОВИМА И СЛИЧНИМ ЧУДЕСИМА.

СВЕ ПОТРЕБНЕ СИТНИЦЕ ПОПУТ ХЛЕБА, МЛЕКА,КАФЕ, ЦИГАРЕТА, ЗАЧИНА – ИМАМО И КОД КОМШИЈЕ У ТЗВ. „СТР“, КОЈИ АКО НИШТА – НАШИМ НОВЦЕМ БАРЕМ НЕЋЕ КУПОВАТИ ЈАХТЕ И ПРКОСИТИ НАМ.

ВОЋЕ, ПОВРЋЕ, СИР, МЕСО И МЕСНЕ ПРЕРАЂЕВИНЕ ЛАКО, И ЧЕСТО ЈЕФТИНИЈЕ – У СВАКО ДОБА МОЖЕТЕ КУПИТИ НА ПИЈАЦИ, ДИРЕКТНО ОД ПРОИЗВОЂАЧА ИЛИ У МЕСНИЦИ/ПИЉАРНИЦИ – ОДМАХ ТУ, НА УЛАЗУ ИЛИ ИЗА ЋОШКА…

ПОТРЕБА ДА „СЕ  ВИДИ И БУДЕ ВИЂЕН“ НЕ МОЖЕ И НЕ СМЕ БИТИ РАЗЛОГ ЗА БАЦАЊЕ ТЕШКО ЗАРАЂЕНОГ НОВЦА У БУНАР БЕЗ ДНА !

И КОНАЧНО, НАЈВАЖНИЈИ РАЗЛОГ ЗБОГ КОГА ТРЕБА БОЈКОТОВАТИ ТЕ МЕГА, ХИПЕР… ЈЕ ОЧИГЛЕДНА СПРЕГА ЊИХОВИХ ВЛАСНИКА СА ЦЕНТРИМА МОЋИ КОЈА ИМ ОМОГУЋАВА ДА БЕЗ СТРАХА ОД КАЗНЕ ТРГУЈУ СВИМ И СВАЧИМ – БЕЗ ОБЗИРА НА КВАЛИТЕТ И ИСПРАВНОСТ ПРОИЗВОДА. НЕДАВНО САМ ДОБИО ФОТОГРАФИЈУ ИЗ ЈЕДНОГ СУПЕРМАРКЕТА  ГДЕ СЕ ВИДЕ ПАПРИКЕ ЗА АЈВАР И ДЕКЛАРАЦИЈА НА КОЈОЈ ОНИМ СИТНИМ СЛОВИМА  ПИШЕ КАКО ИМ „КОРА НИЈЕ ЗА ЈЕЛО…“ ЈЕР СУ ПРСКАНЕ ИНСЕКТИЦИДОМ „ТИМИТИМ„.

КО УОПШТЕ ЧИТА ДЕКЛАРАЦИЈЕ НА ПАПРИКАМА? ШТА ЋЕ УОПШТЕ ПОВРЋЕ КОЈЕ НИЈЕ ЗА ЉУДСКУ УПОТРЕБУ НА ОДЕЉЕЊУ ПРЕХРАНЕ У САМОУСЛУЗИ? 
И ТАКО ДАЉЕ…      ЗБОГ СВЕГА НАВЕДЕНОГ –  
                    БОЈКОТ ТАЈКУНА 
                 30,31.И 1. НОВЕМБРА!
OНИ НАМА ПОСКУПЉЕЊЕ, МИ ЊИМА:

                               СВИ СТЕ ПОЗВАНИ!

                           ДОБРОДОШЛА СРБИЈО!


драгослав павков ср.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s