ЗАР НА ЊИХ ТРЕБА ДА СЕ УГЛЕДАМО, друже витеже


Готовина је рекордер у уништавању хрватских села, градића и кућа и убијању и протеривању хрватских држављана! У светским размерама можда конкурент Монтију Пајтону, енглеском пилоту који је оборио највише енглеских летилица у светском рату.
 „Хрвати су нам одржали лекцију из достојанства. ТРЕБАЛИ БИ ДА СЕ УГЛЕДАМО НА ЊИХ!!!“, рече нико други до „џелат/витезиз Вуковара“ 
 Транспарент „Нека се сада јави фукара која је за ЕУ“(45-60% држављана Србије, зависно од процена, прим. БМ) открива против кога је протест, а понешто говори и о увозу идеологије „реметилачког фактора“ на територију најстарије нације Европе
ја сам мала гарава црна твоја усташка
пише Бранимир Марковић

Одмах да нагласим/разјасним побеђује УСТАШЛУК а не Хрвати и не само у Хрватској. Победа усташлука на одређеној територији закономерно искључује победу (формирање) било које нације а поготово Хрвата[i], уз Босанце јединог преосталог становништва Европе које никада није било интегрисано у нацију (сви држављани државе, попут Албанаца, уједињених муслимана, католика и православних нпр.), а, као што сам указао на примеру србијанског импорта[ii]Фраааанкове (Јосипа, не кадудиља, мада личе) идеологије, доприноси и спречавању ре-интеграције најстарије (модерне[iii]) нације Европе (уз Французе и Оландезе).

Погађате текст је о хистерији очаја са једне и разметљивом курчењу некаквом непостојећом победом, величином и моћи с друге стране, „ничим“, тј. Готовином изазвано.
Хуз д фак тај Анте (и онај други са презименом који нормалну особу асоцира једино на легендарни тим НК Загреб који није имао ни једног на ић сем Ковачића – Туцак, Рукљач, Маркулин, Смолек, Мочибоб, Чопор, Бакота, Хорват, Гашпарин, Липовац …јбг заборавих остале)? Генерал НАТО пакта, који је спровео војну операцију, план НАТО генерала Колико треба бити дебилан па очекивати да ће Хашки трибунал да осуди НАТО генерала?
План је спровео рваЦким топовским месом, (као што данас чине по Авганистану заједно са братским црногорским и босанским месом) пуцајући на срБско топовско месо и разарајући градиће и села ХРВАТСКЕ и куће држављана Хрватске које би успут и убили, поготово ако су деца и старци. У садејству са генералима ЈеНеА принуђеним на сарадњу бефелом тадашњег србијанског вожда, који је нетом добио по ушима од истог НАТО пакта. Каква „национална“ величина! Рекордер у уништавању хрватских села, градића и кућа и убијању и протеривању хрватских држављана! У светским размерама можда конкурент Монтију Пајтону, енглеском пилоту који је оборио највише енглеских летилица у светском рату.
Ово је био мој кратак одговор на  питање кога то славе „сироти мали Хрчки“? А одговор на питање шта славе, дао је мој презимењак Предраг Марковић у дневнику ЈАСЕР-а, парафразирајући пре мене оно што сам касније написао у претходном пасусу (а нисмо рођаци, нит се познајемо). Отприлике –  ако ће свој идентитет да темеље на протеривању и убијању својих држављана, црно им се пише. Презимењакова је била једина разумна реакција  емитована у етру Србије.
Наивни и неупућени би помислили да им (Хрватима) се Срби, весели и пијани због тријумфа народног тима над „фрањевцима“ у дербију, подсмевају и спрдају се и да се расистички трсе колико су бољи, лепши и паметнији. Заиста овакво масовних патетичних бедастоћа не беше у Србији ни у доба Мире. Али, што би реко Мирин супруг, истина је сасвим друкчија!
„Хрвати су нам одржали лекцију из достојанства. ТРЕБАЛИ БИ ДА СЕ УГЛЕДАМО НА ЊИХ!!!“, рече нико други до „џелат/витез из Вуковара“ и потврди тезу из увода да је трибалистичка свест (ТЕМЕЉ УСТАШЛУКА), посебно код придошлица из Динароида након 45. још увек јача од националне. Милији им је хрватски Сијукс, и то баш онај који им је лично скинуо скалп, него србијански грађанин (грађани су педери).
СрБски патриЈоте по обичају сложно – три неусаглашена протеста на три места у различита времена. Двери испред неке европске мисије (чему и коме, зар је ЕУ основала Хашки трибунал?), СРС испред скупштине а „десничарске организације“ како јавља ЈАСЕР (Наши и неки нови) испред владе сутрадан. Три пута по шака јада. Транспарент „Нека се сада јави фукара која је за ЕУ“(45-60% држављана Србије, зависно од процена, прим. БМ) открива против кога је протест, а понешто говори и о увозу идеологије „реметилачког фактора“ на територију најстарије нације Европе (из увода овог текста). „Хрчки“ није против вас, ВИ СТЕ НАША БРАЋА ТРИБАЛИ.  
Да подсетим незнавено пучанство по милионити пут ко су усташе.
Усташе су били партијска милиција рваЦког преписа нацистичке идеологије. Дошли су „на готово“ у три камиона, пошто су Немци већ окупирали Загреб. Добили су и готове рецепте за (ауто)геноцид. Сматрати да је та рурална руља идиота индоктринираних католичком пропагандом дотада невиђених размера (за кратко време Краљевине Југославије сеоском становништву поделили више милиона памфлета, слика и брошура бесплатно уз припадајуће „тровање“ на мисама) била способна за било какав концепт је велика глупост. Дивити се њима је већ клиничка слика. Која је све озбиљнија јер им се не диве више само неки „Хрчци“.
Усташе су били најобичнији извршиоци и топовско месо туђих планова и идеологија „реметилачких фактора“ унутар сопственог народа – један Анте Немачких, други НАТО-а, да би имерије завладале тим истим народом (divide et impera) .  ЗАР НА ЊИХ ТРЕБА ДА СЕ УГЛЕДАМО, друже „ђелату“?
Хрватски проблем није у камиону усташа. И Љотићевци су дошли „на готово“, у камиону сличне величине, али су били и остали, упркос данашњем силном труду срБских патриЈота, презрени. Хрватски проблем је што су због страха масовно пристали на лицемерје, лаж и глупост. На овом тријумвирату почивају све тираније од Спарте наовамо. Лицемерје да као не виде да неки одводе и убијају комшије, лаж да се то није десило и пристајање на низ очигледних глупости које чине и данас  доминанто мнење (идеологију). Као што се данас лажу да су сами јуначки победили у рату, да рат није био грађански (против комшија), да је Хрватска у том рату била француска собарица, да су Срби сами себе протерали и сл. И уживају у глупостима да су средњеевроски народ, да су равноправни члан „обитељи еуропских народа“, да су неовисни више од Независне државе Хрватске и да нису исти народ ко и Срби. А и ми с њима.
 Говорим о обичним грађанима, не о злочинцима  који су лично бацали у јаме. Поистовећивати све Хрвате са усташама значи дати им алиби за до данас неизвршену денацификацију. Нацистички злочинци су кривично гоњени, баш као и већина усташа, али „обични“ грађани који нису чинили злочине, нису денацификовани, као што су нпр западни Немци[iv]. Штавише, масовним стрељањем у Блајбургу без суђења амнестирани су и изједначени као рођаци жртава са рођацима жртава Јасеновца и јама. Успостављена је племенска солидарност уместо индивидуалне грађанске одговорности.
Пресудом Готовини и ногометашу Загреба укакани су сви Хрвати који се боре за суђења својим злочинцима, не због љубави према Србима, већ из крајње националистичких побуда – жеље да створе нормалну домовину за своју децу.   
Не-денацификовани Хрвати су и наш проблем  из најмање три разлога:
А) и они су део нашег народа (Срби)
Б) имамо темпирану бомбу у суседству
В)  заразни су, зараза идеологије „реметилачког фактора“ се шири и Србијом

http://branali.blogspot.com


[iii] Модерно би по увреженим схватањима да нације настају с капитализмом, било плеоназам, али ја сматрам да је концепт и устројство нације настало још у старом Риму, разрађујући Атинска искуства
Види „Уста пуна усташа – Немачко питање и Јеврејски одговор“

7 mišljenja na „ЗАР НА ЊИХ ТРЕБА ДА СЕ УГЛЕДАМО, друже витеже

 1. ствар је следећа… готовина је позвао србе у хрватску… срби ће се одазивати све више и више, како србија буде падала све дубље и дубље… и ако се једног лепог дана, неким чудом, поново тамо намножимо, опет ће се цела та прича поновити, трећи пут… ништа ту не вреде упозорења марковића, малобројни су

  Sviđa mi se

 2. НАЖАЛОСТ СЛАЖЕМ СЕ И ЈА.. ја само упозоравам из грађанске дужности, немам баш ни ја неких илузија… По правилу све чинимо наопако… Уместо да су узели учешћа у формирању држава Хрватске и Црне Горе СМАТРАЈУЋИ ИХ СВОЈИМ ДРЖАВАМА СА ПУНИМ ПРАВОМ (у време распада Југолсавије који је био толико неумитан да је то свакој будали било јасно)па да учествзују и у дефинсању устројатва тих држава, Срби у ужем смислу сами изјаве како то нису њихове државе, затим се чуде кад буду истерани из "Туђих" држава, а онда кад схвате да је и Србија устројена још горе, ако се овде "не снађу" (постану руководиоци) врате се покуњено и постану већи МОнтенегрини и рвати од ориђинала. .. а онда их Хрчци и то њихове последње сељачине расистички гледај са висине као говна, а нажалост и нису далеко од истине..

  Sviđa mi se

 3. "Уместо да су узели учешћа у формирању држава…"Као што ти говорим после сваког оваквог текста, ти упорно минимизираш један аспект целе приче, на коме Срби из Хрватске упорно али мутаво и несувисло инсистирају: ЊИХ НИКО И НИКАДА НИЈЕ ЗВАО ДА КАО СРБИ УЧЕСТВУЈУ У "ФОРМИРАЊУ ХРВАТСКЕ". Напротив, они који су надмоћно победили на последњим републичким изборима чинили су све да Србе што више удаље од учешћа у било каквом договарању са Хрватима, а нарочито од места где се одлучује о било чему стратешком. Није да Хрвати (кад ЈА кажем Хрвати – мислим на већину која је дала подршку ХДЗ-у без да ју је неко на то присилио, док ти тој већини некако онако, српски широкогрудо ("што не би спојили столове…") "опрашташ" ту чињеницу) нису "своје" Србе позивали да судјелују у изградњи Хрватске, али могао би већ да признаш да су ти позиви деловали прилично неискрено и неуверљиво у време када заступник Крпина у Сабору не могавши да се контролише пред чињеницом да неки Србин говори у "његовом, хрватском сабору", и то још ствари које не милују његово танкоћутно хрватско ухо заступника Тањгу гађа актовком, када се куће (иначе плод деценијског рада и сналажења – ако на тренутак заборављаш како се куће граде) Срба "суставно" минирају диљем хрватске из ноћи у ноћ, када се хапсе и малтретирају славонске бабе под оптужбама да организирају четничке удруге… Наравно, да ти увек можеш да наведеш примере из корејског или јапанског парламента где се посланици макљају као волови, пример из Вакоа где су Амери побили богапитај колико сопствених грађана па њиховим рођацима није пало на памет да траже отцепљење Тексаса од САД, једино – ти примери у српско-хрватском сукобу не важе. Јапанци се туку око тога да ли ће порез бити оволики или онолики, а американци у одбрани националне државе не презају од тога да лаком артиљеријом убијају и сопствене грађане.

  Sviđa mi se

 4. Када говоримо о Хрватској, та држава у настајању је као основ разлога за своје постојање истакла потребу Хрвата, и то сасвим одређених – католика који "практицирају вјеру" да коначно буду своји на своме. Што експлиците подразумева да у тој држави за друге нема места уколико се не "поклоне" – тј. уколико не признају да су грађани другог реда у држави која није њихова већ тих католика који практицирају… Дакле, ако су Срби настањени на територији коју је подразумевала РСК и имали намеру да барикадама и оружаним отпором изазову нову поделу карата у Хрватској, Србима из већих градова и села унутар Хрватске тако нешто није падало на крај памети. Само ретке будале су тамбурале о томе како је на пр. Шибеник древни српски град… И притом очекивале да ће им "војска" тај град заузети, очистити или им потчинити шибенске Хрвате а њих поставити за принудне управнике, јер су они прибогу "рођени да владају". Због чега су онда ти са којима би (по твом) Срби требали да се "договарају" око заједничке националне државе свој бес због активности "побуњених Срба" искаљивали управо на комшијама – лојалним грађанима? Можеш ли ти уопште да заммислиш како изгледа када те десет пута дневно на улици пресрећу и легитимишу "редарственици" – до јуче клошари из комшилука, познати по жицкању лове испред киоска где се продају чокањчићи? И ти би се борио да живиш у држави где су такви постали власт САМО ЗАТО ЈЕР СУ ПРИПАДНИЦИ КАТОЛИЧКОГ ПУЧАНСТВА КОЈЕ ПРАКТИЦИРА (ИЛИ ЈЕ ТВРДО ОБЉУБИЛО ДА ЋЕ ПРАКТИЦИРАТИ) ВЈЕРУ?!

  Sviđa mi se

 5. Значи, слажем се с тобом да су протести (сад, не знам, да ли су против Хрвата, против ЕУ или против САД, а нарочито не знам за чега су – погледати мој јучерашњи наступ на НС)неартикулисани и организовани баш да не успеју; оно у чему се разликујемо, то је да си ти склон да олако и у туђе име "опрашташ" лоше ствари које су се ДРУГИМА десиле, све у име потребе да се народи Илирика организују како би постали довољно јаки да их не мож свака шуша да цима како оће. Ти на то једноставно немаш право, а надам се да са „џелат/витез из Вуковара“ немаш намеру да увредиш људе који су се у Вуковару борили не за комунизам или фашизам, већ да би из опкољеног града спасли голобраде војнике ЈНА и српске цивиле који су поступили онако "по твом" – борили се за своја права у институцијама система и није им пало на памет да би то неком могло да засмета на крају двадесетог века. А засметало је управо људима које је ВЕЋИНА ХРВАТА изабрала да им воде државу. И није ми жао Вуковара јер га нису жалили ни они његови становници који су га свесно "жртвовали на олтар домовине". Више ми је вредео (и још вреди) поломљен нокат мог војника него дворац Елц, а за једног заробљеног мачванског тенкисту ако треба поравнао бих не Вуковар него пола Хрватске. Људи који размишљају на "твој" начин нису учинили ништа да би почетком деведесетих превладао "ваш" концепт; све што су радили, окупљали су се у којекакве "удруге" финансиране од отворено антисрпских организација – што је само по себи било довољно за дисквалификацију и без читања програма удружења… Рад са полуписменим србским плебсом им је био испод нивоа, ко би по цео дан држао зачепљен нос… Са друге стране, на сваку акцију хрватских екстремиста, са српске стране је уследио одјек у виду песме попут "… убићемо, заклаћемо… биће меса клаћемо Хрвате…" дакле – није ни покушано решавање насталих сукоба разговором и компромисом већ се свесно ишло на ескалацију сукоба до "истраге, њихове јал наше". Значе, опет смо га издували: Хрватски екстремисти, са планом који је резултирао прогоном у августу '95. насадили су српске екстремисте који су се по обичају без плана али са импресивним бројем гусала и цитата народних мудрости – "примили" што би рекли данашњи клинци.

  Sviđa mi se

 6. Данас смо и једни и други у европском предсобљу; једни ће бити припуштени у кујну за седам месеци, други ће се уцрвати чекајући или ће одустати због револта или изненадног сазнања да је цела ЕУ плод глобалне конспирације у којој је Србљима испод части да учествују. Најидеалније би било када би елите обе државе схватиле да је боље наступати заједно на великим тржиштима него се тамо клати и спуштати једни другима што неописиво увесељава озбиљне Европљане; али од тога нема ништа из разлога који је провалио Цвија Национале: Од другог светског рата САД и њени савезници су безуспешно покушавали да мирећи Србе и Хрвате, пацификују Балкан како би могли да се посвете местима која су им интересантинија. Коначно су изгубили вољу да изигравају "рођака из иностранства" који се разбацује тешко зарађеним новцем сваки пут кад дође у посету; сад су решили да промене приступ, и мир постигну антагонизујући Србе и Хрвате све док једни не униште друге. Док Хрвати не униште Србе, да будем прецизнији. И то је оно што српски талибани не схватају, него се љуте на светског хегемона што му је на крају допиздило да га зајебава и двадесет година провоцира шака јада из неке балканске вукојебине. А после ће да се љуте на Русе (али пажљиво дозирано да се браћа не наљуте на њих и престану им слати "Агањок, Комерсант…" и сличне ствари) јер нису због нас са подморница распалили по Новом Јорку. Као закључак, до помирења треба да дође, али до тада ће много воде протећи Дунавом… Нерашчишћени рачуни су велики, а последице последњег рата су тешке (да за тренутак занемаримо нерешене последице другог светског рата).Пре помирења, оба народа морају да се науче да живе један поред другог. А то се не постиже гурањем прстију у очи, што ослобађање генерала свакако јесте, али за то су нам мање криви Хрвати;Готовину и Маркача је ослободио судија Теодор Мерон, али њега не смемо напасти пошто је човек Јеврејин. Е, јебем те животе…ПС. А можда се Срби љуте кад Хрвати славе, управо зато што им Хрвати на тај начин показују да од спајања столова и козарачког кола нема ништа?

  Sviđa mi se

 7. Што не напишеш једном да се ми Срби јебемо сви одреда и да завршимо више са тим. Кад помислим да од текста не може горе, а оно прочитам коментар, па се сетим да увек може горе. Дефинитивно нећу више читати твоје текстове ако желим да сачувам душевни мир. Овер енд аут.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s