Србијо, (б)логуј се док си још своја!

Цензура, питања и одговори – случај Тијане Огњеновић

У објави која следи преносимо два чланка у којима се износе озбиљне оптужбе на рад медија. Такође, препоручујемо да се и сами позабавите претрагом на интернету у вези са овим случајем.  Закључци су више него занимљиви. Чланци нестају са интернет портала, а оптужбе пљуште на све стране. Поврх свега, многи чланци ретко када остају потписани именом и презименом аутора. О томе да се извори вести не наводе сувишно је и да се говори.

slika ispod

(Како на блогу ВнедељковиЋ не постоји опција за коментарисање,  Преврат стоји на располагању свим заинтересованима и добронамернима)

12 mišljenja na „Србијо, (б)логуј се док си још своја!

 1. „Zadatak novinara je da, kada dobije informaciju, istu proveri, a ne samo da je prenese. To znaju čak i oni koji ne rade u BBC-ju. Ovdašnji urednici su mi rekli da bi uradili 3 stvari: 1) pronašli drugi izvor 2) tražili dokaz za te tvrdnje i 3) uverili se da u dolaženju do tog dokaza nije prekršen ni jedan zakon koji bi eventualno mogao čitavu priču da obori na sudu. U slučaju da bilo koja od ove tri stvari nije urađena informacija o povlačenju para sa računa ne bi mogla da bude objavljena.“

  Овде је и одговор на питање зашто су уредници „новина“ који су по питању „идеологије“ коју (наводно) заступају на сасвим супротним странама, оволико сложни по питању потребе да се овај аутор и ово писмо придаве: Лова бато!
  Из истог разлога су ономад здружено и тактички дречали против „Вучићевог“ Закона о информисању, који их је спречавао да преносе вести типа „рекла-казала“, а своју победу (стављање Закона ван снаге) су представили и прославили као победу демократских тековина над тоталитаризмом власти. Тај закон је био једино позитивно што је А. Вучић направио у својој дугогодишњој политичкој каријери, а на руду центрима моћи, поменути је легао када је схватио да у Србији не постоји јавност која би могла да пожели истиниту и проверену информацију, већ се медијски простор претворио у свињац са Пинкове фарме, у коме је управник магарац Мишко. Ко може да му замери и потегне за првим каменом?

  Sviđa mi se

  • Вучићев закон испао добар? овердоза дрповаче?
   ене га у ЦГ још важи, преосетљиви Мило и компанија су добили силне десетине хиљада евара супротно пресудама европског суда у Стразбуру да се о јавним личностима могу изговарати и увредљиви ставови .. .

   Sviđa mi se

   • мени је био добар, ваљда јер нисам новинар 🙂 А шта је сад боље? Без икаквих доказа и обавеза према читаоцима конструисати сензације… Морам ти рећи да слободу штампе схваташ на врло чудан начин. Зашто се о било коме треба односити на увредљив начин? Одакле ти идеја да онај рецимо… Вучићевић има право да напише „курцолики (овај-онај)“, „корумпирани скот (име уписати према потреби)“? То су вредносни судови и наравно да свако има право да их има о било коме; међутим, ако се таквим „епитетима“ неко осети погођен – ваљда побогу има право да захтева одштету?!

    Sviđa mi se

 2. И сложила се Србија,ретко,али тад.Прорадило саосећање,доброта,нада;И ко има и ко нема ,свако, колико може,од срца је дао.Да ли смо били срећни,испуњени надом?Мало ко није. Сложили се Срби,сви грађани у Србији?Све може али то,јок!То треба под хитно провући мало кроз блато,изгазити, испљувати,да се случајно не понови!Све остало је сасвим неважно;о коме се ради,шта је урађено пре и после,имена.Имена актера су случајно ова,могла су и друга,неважно.“Слободни“ медији,“слободни“ новинари,слободно опљују кад и кога треба у време кад им се каже,а наравно да има и ко каже:“пријатељи“.Поента је да се више ни случајно не појави слична акција,да народ покаже да му срце куца у грудима.То је мени поента.За мене јесте,а за кога није и не мора.

  Sviđa mi se

  • У страху су велике очи?Ама,ко и да сваки пут од овог змијарника препозна да понегде нису змије већ глисте?Нисам мудра,ал’ сам опрезна:

   Sviđa mi se

  • „tekst Dusan Masic je juce skinut sa sajta B92 po direktnoj odluci Ivane Mikovic direktorke B92…a, sada gospodo slobodni novinari kopajte dalje i otkricete istinu…ja licno od prvog dana“afere“ tvrdim da je doslo do svadje oko novca ljudi koji stoje iza ove kampanje u kojoj je sumanuti Sergej posluzio kao animir dama a nesretni roditelji zloupotrebljeni…strasno bih voleo da znam ko stoji iza svega, ali znam da se to nikada nece saznati…“ maznuh sa fejsa upravo

   Sviđa mi se

 3. „ако се таквим “епитетима” неко осети погођен – ваљда побогу има право да захтева одштету?!“
  ako dokaže da nije “ “курцолики ”, “корумпирани скот ”!!!
  što npr.MIlo svakako nije pa je dobio sporove u nezavisnom sudstvu supruge Filipove .. za razliku od sirotinje raje koja to e ože da dokaže

  Sviđa mi se

  • Брме, сучим се ти радиш данас? Човек поменут у новинском тексту или РТВ емисији треба да доказује да није курцолик?! Шта је репер за курцоликост и ко га је поставио за репер; жвалави Вучићевић?? Уз напомену да ја лако могу да докажем да он јесте жвалав док ће он тешко да докаже било чију курцоликост, пошто су жвале обољење слузокоже а курцоликост као болест или хендикеп не постоји у индексу болести СЗО.
   Или да није корумпирани скот? Зар један од основних правних постулата није да је свако невин док му се кривица не утврди правоснажном судском пресудом? Јесу ли новинари неки „иберменши“ који имају нека посебна права у односу на обичан свет? Мислим стварно…

   Sviđa mi se

   • Мени ти који излазе и јавно жвалаве нешто баш и не сметају. Када га видиш знаћеш да ће да ожвалави све око себе и да ће бити одвратно. Зато такве нити гледам нити ме занимају.
    Опаснији су они који жвалаве из потаје па онда навуку велики број оних који посећују њихове портале да се оклизну. А тамо се свашта може прочитати:
    Господине…ово је нешто што у животу нисам прочитао!!!
    Господине… Ви сте геније, оваква анализа није никада написана….!!!
    Господине… Ви сте унели светлост у мој ум…!!!
    А човек жвалави из потаје, ради за ову власт, мало их нападне, више жвалохвали, посетиоци лоботомирани до бесмисла.
    То је опасно мој Павкове, такви су зло!

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s