Први на кули, Други на њиви…

 

“ Дошли смо до прага среће, још корак ил два“, до избора и владе на води са премијером на врху куле, а министрима у шопинг моловима.
Још само арапи да нам дају финансијску инфузију и Србија ће извозити радну снагу.

penz

Пошто сву све оранице обезбеђене наводњавањем, канал до Солуна ископан, мини хидроелектране на сваком потоку раде пуним капацитетом, а коридор десет завршен пре рока, онда корачајмо смело дигнута чела на биралишта 16. марта. Шта кажете, бојкот? Ма јок, чему?
Свака листа нам је позната. Једни те исти већ две деценије са мањим или већим козметичко-фасадним променама. Навикли смо да нас лажу тако да ћемо и овог слона прогутати. Боље они него њихове газде. Треба нам онда, брате, титл или преводилац.
Сви досадашњи избори на било којим нивоима у Србији су били историјски. Бити или не бити. Али ови који су за који дан су врх брате, што би Вук Караџић рекао.
Не због тога што нас је Први просветлио, прочистио и препородио, већ што га други позива да раде. Да раде и да граде. Рад побеђује све, поготову ако ова марва од радника не тражи плату. Ако је Лењин рекао, учити, учити и само учити, Чеда поручује, радити, радити и само радити. Е, то већ говори да нам има спаса, да свиће.
Чеда уписује радни стаж, а с обзиром да му је пољопривреда замајац  и фокус интереса, зна ли неко да ли је завршио преквалификацију за агронома? Ма какви бре Арапи, ту је наш човек.
Сељаци једва чекају да им Чеда представи национални дугорочни план развоја сточарства, ратарства и воћарства. Ако ја лажем, РТС не лаже . Наше право да нам испирају мозак.
Сад ми је јасно зашто је ових дана навала сељака за регистрацију домаћинстава и потврде о поседовању животиња на имању. Пријављују све. Од крупне и ситне стоке, до броја јаја у гњездарама и врзинама, па чак и пољске мишеве презимеле у балама сена. Јеби га, били на имању у том тренутку. Надају се субвенцијама за земљу и у саксијама.
Ако, нада умире последња.

И после кажете, бојкот. Да пропустимо ову миленијумску прилику за Првог на кули, а Другог на њиви?! Никако!
 Пише:  Дејан Ранковић

 

Jedno mišljenje na „Први на кули, Други на њиви…

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s