Никола Тесла о женама и феминизму …

Неко је имао чудан интерес да Николу Теслу представи као „лудог научника“ који се панично плаши микроба те стога гледа да физички контакт са људима сведе само на неопходне конвенционалности… Мешање телесних течности са женама, до кога би вероватно дошло да им је Тесла дозволио да се приближе, наравно – није долазило у обзир. Ма, луд човек сто посто.

Кад тамо – оно међутим: Тесла згађен феминизмом, има и те како добре разлоге, од којих је већину објаснио у овом тексту. Наравоученије: Не игнорисати корисне текстове само зато јер им је аутор декларисани другосрбијаш 🙂

4 mišljenja na „Никола Тесла о женама и феминизму …

 1. „Наша цивилизација ће потонути у једно стање које се виђа код пчела, мрава и других инсеката – стање у ком се мушкарац сурово убија.“

  Пчелар је тај који трља руке, а не женка. Ненормални Тесла лета господњег 1924. Мало каснимо или смо баш напредни ми нормални, а?

  Sviđa mi se

 2. Због овакве аргументације, „бранитељи равноправности“ фалсификују Теслину биографију, приписујући му хомосексуализам и незаинтересованост за жене.

  „Приређивач“ (тј фалсификатор) овог и других текстова, Исток Павловић, себи је дао одушка и да претера. Овако гласи оригинална Теслина реченица из Galveston Daily News:

  „The power of the true woman is so great that I believe if a beautiful woman–that is to say, one beautiful in spirit, in manner and in thought, in fact, beautiful in every respect, a sort of goddess–were to appear suddenly on earth, she could command the whole world.“

  А овако ју је Исток „приредио“ (као да му је Достојевски дао име):

  „Моћ праве жене је толико велика да мислим да када би се појавила једна прелепа жена – а кад кажем прелепа, мислим на прелепу у души, понашању и мислима, нешто као богиња – када би се једна таква одједном појавила негде на Земљи, она би могла да влада целим светом.“

  Папир трпи све, али су му Срби опасна конкуренција.

  Sviđa mi se

  • Izvinite, ali u čemu je problem sa Pavlovićevim prevodom? Šta je sporno – jer meni se čini da je tačno preveo i to od reči do reči… Ali, priznajem da moj engleski „nije nešto“ pa bih molio razjašnjenje.

   Sviđa mi se

 3. Мала разлика која недостаје:

  Beautiful in every respect – лепа у сваком погледу.

  Лепа у сваком погледу и само морално лепа (подобна) није исто. Једно је мушко, а друго стерилно виђење.

  А Тесла је стерилан, педер, и женомрзац. Полна незаинтересованост је сасвим довољан мотив за дискредитацију у женским очима. Све остало није тако ефикасно.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s