Драгослав Павков: Хапси, милицијо моја!

Почуча и Ивановић нису никакви јунаци или портпароли Српства, већ глупан и политикант који на себе привлаче пажњу из разлога који су сасвим приземни и сваком јасни.

cz

Први, нашавши се пред истеком уговора у Жандармерији, од себе покушава (и за сада успева) да направи жртву политичког прогона, а други свестан да његова „политика“ има прођу само међу напаљеним балавцима, носталгичним исељеницима и квазиверницима („богомољцима“) прави спискове вођен резоном да је и лош маркетинг – маркетинг. Важно је остати у седлу – правилно или наопако – свеједно, битно је да се јаше…

Е сад, Њих двојица су постигли шта су хтели: Ухапшени су и суд им је рутински одредио по 30. дана притвора, што их сврстава у политичке затворенике у рангу Шешеља, Драшковића, Тита, Манделе, (допунити и употребити према тренутној потреби и афинитету). Њиховим притварањем режим је постигао две ствари: Својим симпатизерима и клијентима показао је да има чврсту руку и вољу да је користи, а противницима – да о њима има изузетно лоше мишљење, што би рекли пред задругом да их не **бе ни за суву шљиву, тј. да су килави никоговићи способни једино за непродуктивну галаму.

Режим такође врло добро зна да кривична дела за која су ова двојица осумњичени не постоје у „свом бићу“, али их је притворио без обзира на то што ће свака осуђујућа пресуда бити незаконита и што ће након жалбе држава окривљенима платити масну одштету. Међутим, неће је платити инспиратори прогона, па их боли брига.

Дакле, Ивановићев списак је вредносни суд, тј. његово мишљење о људима које је поменуо (што није кажњиво), а Почуча је без обзира на сву актуелну фртутму – анонимус који ни на кога не може извршити било какав утицај, па тако ни пресуда за његов позив на „…давање по п**ки“ неће проћи решето апелације (мада се код нас никад не зна, само, то није до Вучића већ до нас свих, али то је друга прича).
Оно што ће се највероватније десити, то је да ће обојица одлежати у притвору месец – два дана, суд ће им управо толику казну и одрапити, вучић ће се најести а овце ће остати на броју

Али све што се око ове двојице дешава, много говори о нама, о Србији, о режиму, и о ономе што воли да се назива „патриотама“. Па се поставља питање колики су нам домети, тј. чему служи наш трип о слободарству и патриотизму, ако нисмо способни да се сложимо и ангажујемо ни око ноторне злоупотребе моћи попут случаја који коментаришемо.

12 mišljenja na „Драгослав Павков: Хапси, милицијо моја!

  • Dobar ti je tekst, prenecu ga… Do tada:
   „Верски фундаментализам је
   појава 20. века и нераскидиво је повезан са савременим друштвом тј. са
   Модерном и без ње и мимо ње није схватљив.“
   sto dokazuje ispravnost rezona vladike iz Dositejevog texta od juce.

   Sviđa mi se

 1. цензура на једном од многих сајтова УДБИНИХ верских фундаменталиста (нспм.рс) не мирује: „брм
  „У Србији је прогон слободно мислећих Срба.“
  дефиниши појам „мишљење“ на конкретним примерима ..

  АКО ЈЕ „МИШЉЕЊЕ“:
  -„гађајте стоку јајима, трулим парадајзом, јогуртом, кесама €.псећих гована, нек смрди „Фуксо матора распала,
  – „ЈЕБАО БИХ ВАМ И МАМЕ, И СЕСТРЕ, И НЕЋАКЕ, И ТЕТКЕ И СВЕ ЖЕНСКО У ФАМИЛИЈИ!!! ГОВНА!!!“
  – „Свим педерима, глупачама, проституткама, метросексуалцима, фенсерима, спонзорушама, старлетама, транссексуалцима и транвеститима поручујем – ЦРКНИТЕ! “

  ОНДА НИШТА
  ако је ТО патриотизам и пример православља, ТАКОЂЕ – НИШТА
  http://www.nspm.rs/hronika/vecernje-novosti-radomir-pocuca-i-ivan-ivanovic-iz-snp-nasih-privedeni-zbog-pretnji.html#yvComment103036

  сви цитати су „мисли“ јунака Почуче из честите куће Почуча (ухапшени корумпирани директор Инспекције рада, заслужна уметница Шана …)

  Sviđa mi se

 2. занимљиве и веома актуелне мисли али данас нажалост у обрнутом смеру, Николе Стојановића. (истакнути противник Аустро-Угарске Монархије члан Југославенског одбора који је радио на уједињењу Јузних Славена. Сматрали су га стручњаком за БиХ, те је био савјетник за ту регију на мировној конференцији 1918./19.):
  „“Hrvati, dakle nisu i ne mogu biti posebna narodnost, ali su na putu da postanu srpska narodnost. Uzimanjem srpskog za svoj knjizevni jezik, ucinili su najvazniji korak sjedinjenju.“
  „Proces pretapanja niko ne moze zaustaviti, jer se tu sastaje masa sa istojezicnom masom, isto kao sto se ne da otkloniti nikakvim deklamacijama o slozi borba izmedju inteligencija i srednjih staleza; jer su Srbi i Hrvati u danasnjem izdanju – dve politicke stranke.

  Borba koja se po svemu svetu vodi izmedju liberalizma i ultramontanskog kozmopolitizma olicena je kod nas u borbi Srba i Hrvata. Opreka izmedju istorijskog drzavnog prava, koje sluzi kao podloga programima svih hrvatskih stranaka, od kojih nema ni jedne liberalne (sigurno jedinstveno u Evropi), i prirodnog prava izlozenog u srpskoj narodnoj misli, kao podlozi programima srpskih stranaka, od kojih nema ni jednog klerikalno-konterzvativnog, najbolje to pokazuje.”
  U borbi tih stranaka ne moze biti govora o slogi jer su nacela njihova iz osnova protivna, i jer su Hrvati tudjinska avangarda, a Srbi predstavnici principa Balkan – balkanskim narodima.Na temelju toga principa Srbi se mogu i moraju sloziti sa ostalim balkanskim narodima, ostavljajuci za kasnije doba resenje unutarnjih balkanskih pitanja
  „Obrazovanjem mase narodne, spojene sa njenim ucestvovanjem u politici, moraju pasti i nazadne klerikalne ideje. Propast klerikalizma u nasem narodu znaci propast Hrvatstva.“
  А ИСТИНА ЈЕ ДАНАС НАЖАЛОСТ САСВИМ СУПРОТНА

  Sviđa mi se

 3. Ово је ствар дресуре маса, и провокација на коју наседамо већ тридесет година. Како на ово гледа обичан грађанин који чека да добије посао зато што му је неко обећао европске вредности и бољи живот. Да ли видите ко се слика са тим женама и даје подршку. Почуча и Ивановић. Можда је и случајно?

  Sviđa mi se

 4. Jel mogu, da trolujem?
  Aj da pretpostavim da si odgovorio pozitivno 🙂
  Elem, ovo baš i nema veze sa temom, ali jeste u sklopu te neke „borbe“.

  Elem, poruka koju sam danas poslao jednom ortaku (više poznaniku) :

  bejah danas na onom „Oracle Day“ u Hajatu, jebiga, da vidim o čemu džvanjka „velika zla korporacija“, a i blizu mi je firma. Elem, bila između ostalog, prezentacija projekta Objedinjene naplate poreza i i doprinosa poreske uprave.
  Naravno, oni su odmah zbrisali i nije bilo mogućnosti da se postavljaju pitanja, ali me je baš svrbelo da postavim pitanje u vezi ovoga:

  Potrebno okruženje na računaru:

  Operativni sistem: Windows XP, Windows Vista ili Windows 7
  …“

  link:
  http://www.poreskauprava.gov.rs/sr/e-porezi/korisnik.html

  O tome smo već pričali, kada su javne stvari u pitanju, ne može država da forsira jednu kompaniju koja god da je ona i time posredno podržava monopol. Može li oko ovoga da se digne neka frka? Recimo, čovek koji je kod mene u firmi zadužen za finansije je bio vrlo zagrejan da prebaci laptop na Linuks, ali zbog ovoga je odustao. Al aj da samo Linuks u pitanju, recimo da hoće da kupi Meka opet ne bi mogao da završi posao, ako ja ovo dobro kapiram. Dakle, daj bre da bar da se malo pobunimo, pa makar i bez rezultata, ali ovo je bezobrazluk, stvarno sam više ispizdeo. Može li neka tužba da se pokrene, ja mislim da bi ih čak i sa vrljavim srpskim zakonima dobili, a ako ne, u Strazburu sigurno.

  Sviđa mi se

  • sa vrljavim srpskim zakonima bi ih dobili, али не и са врљавим српским судством.. које је толико неефикасно да институције најотвореније говоре како раде против разних закона …а уставни суд смртницима решава спорове за 8 година у просеку (а Мишковићу ома)..
   да и ја мало „тролујем“ – преговарајјући као зли паразит – синдикалиста, са узоритим послодавцима моје зле институције, они су најотвореније рекли да уопште не примењују „кровни“ закон институције, примењују законе који се уопште не односе на исту, а све да би с увукли (мора се , како кажу) извршној власти, која не сме да се меша у рад исте….
   кад смо се жалили разним – министарствима, секцијама или како се већ зову и тражили тумачења закона , – добијали смо све одговоре у нашу корист, али који по закону НИСУ ОБАВЕЗЈУЋИ за послодавце… кад смо се жалили инспекциј рада (чији је директор управо ухапшен због корупције) – инспекторка је отишла у канцеларију оних против којих смо се жалили, попила кафицу и написала извештај да је све како онии кажу…а најбисернији одговор одбије ницу смо добили кад смо тражили од надлежне институције тумачење закона који се директно односи на нас, а они одговорили да немамо право да тражимо тумачење закона. То право имају само они који су писали закон!!!

   Sviđa mi se

 5. Није битно што нису убили Арапина, битно је што нису плакали када су мајку сахрањивали.

  Презир, и ништа друго.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s