Шамар у Арени

Ви сте јебени спорт, не будите канцер. Само погледајте коментаре идиота који ће да уследе на овај текст. Идиота без динара, перспективе, који живе са ћалетом и кевом у 27 година. Затрованих вашим отровом. 

navijaci

Хрватска игра на Мундијалу.
Фудбалска репрезентација им је у паду, и у догледно време може бити престигнута од младог српског таласа, што је показала и последња утакмица на Маракани, али и даље су јачи а низ протеклих година у светском врху не може бити заборављен.
Хрватска је изашла као победник из ратова.
Хрвати су у Европској Унији и живе пристојније него Срби, са тенденцијом да разлика још порасте.
Хрватска колико толико држи неке нивое друштва и система, док у Србији председник има измишљену диплому приватног универзитета.

Једино што смо баш имали у односу на њих је тај баскет. Из године у годину, њихов баскет је трпео ударац за ударцем, гомила њих је стигла од Срба самих. Силажење са постоља 95, Салетова тројка, Кусов фаул, Кецман, апсолутно гажење у заједничкој лиги, Партизанов Ф4 Евролиге док у Цибони и Сплиту немају за струју. И сада смо доживели да и ту добијемо дандару, да наша два политичко-државна чеда, у које крљамо лову не би ли безуби народ добио игара уз мало хлеба, буду побеђена усред Београда од Цибоне, која више не може да рачуна на толико државних пара јер је Хрватска направила кораке ка нормалнијој држави у којој се не сипају паре у јебену кошарку, и од Цедевите, клуба иза кога су паре Атлантик Групе, као што Бог заповеда.
Да погледамо кривце за губитак српског бастиона курчења над комшијама.

Прво, Црвена Звезда Телеком. Да се послужим народном мудрошћу. Што се грбо роди, време не исправи. Ова правно политичко пословно спортска абоминација, за коју ниједан прави навијач Црвене Звезде не може искрено да навија, доживела је понижавајући пораз од екипе која нема за струју, која игра са баскеташем црнцем који накрца 10 изгубљених лопти, локалним великим талентом који никада неће постати екстра класа јер нема у довољној мери муда и мозак и бандом Јагодић Куриџа и Кусова.

Звезда је играла трећу одиграј или се јеби утакмицу ове године. Прву, против Будивељника у Београду, прошли су на срећу. Дама фортуна се ретко осмехује два пута, што је кукавички и духовно сиромашни ростер Звезде схватио у Казању и Београду. Нисте требали да будете не знам какав познавалац кошарке конкретно, да предосетите ово. Требали сте да будете познавалац човека. Већ сам писао о томе после испадања из групе Евролиге, поновићу опет. Звезда нема ниједног мудоњу. Ниједног правог шмекера. Ниједног баш кул човека. Донекле је то Блажич, али то није довољно. А о духовној пустопољини на клупи да не причам. Довољно је видети фацу Радоњића, његове гестикулације, његов поглед и схватити да то није човек који ће вам завршити посао. А зашто Звезда има такав тим? Па зато што је грбо настала. Зато што је настала марифетлуком, као цвет накарадног српског система. Небојша Човић свакако има своје квалитете, и очигледно је до одређене мере способан човек. У оваквом систему. То није довољно за формирање спортског тима који ће освајати трофеје.

Душко Вујошевић има тај филинг за то. Ма колико Партизан никако не био цвећка, ма колико и он сркао лову од државе, гепековао судије и остале гробарске гадости које су свакако почињење, суштина је да је Партизан ипак доминирао јер је Вујошевић имао тај скил за креирање шампионског тима. Душко Вујошевић се не би на полуфиналном мечу лиге појавио са следећим тимом. Нелсон, кардинално лимитиран играч, играч који не зна да јебено шутне. Симоновић, играч скромних могућности који то компензује капитенством у којем треш токује са противничким играчима и покушава да испровоцира техничке постављањима људима у путању ходања док гледају у страну. Срамно, гадниче.
Рашко Катић, који се поноси својом вештином “провоцирања” противника и у интервјуима објашњава како то тачно ради. Ајде пали дебилу.
Раденовић, човек у чијим очима се огледа богатство духа еквивалентно богатству просечног становника Централноафричке Републике. Последица, погођено бацање у битној утакмици, фешта за Радена магију.
Тадија Драгићевић. О њему стварно нећу причати ништа, она тетоважа око руке је све што треба да се зна о Тадији.
Остали и нису тако лоши ликови. Поготову Блажич и Џенкинс. Али нису ни ментално и духовно изузетни. Уз два, три таква лика, остатак Звездине екипе би стварно лепо гурао. Од те екипе, Џенкинс је убедљиво најбољи играч Звезде и уз Павловића и Богдановића, најбољи играч Аба лиге. Али из неког разлога, ниједном у току сезоне, чак ни после шоу програма и демонстрације силе против Будивељника, није добио улогу вође. Прво је то шатро био Шилб, а после њега нико специјално, донекле Нелсон, “Адмирал” који не зна да шутне. Џенкинс је морао да буде васпостављен као капетан овог тима, са Јаком Блажичем као првим официром и Бобијем Марјановићем као пријазним, поузданим механичарем. А зашто то није тако? Па, за то навијачи треба да се обрате последњем у низу Звездиних духовних недорастанаца. Тренеру Радоњићу.
Када се ово схвати, сва остала прича је излишна. Одговорни у Звезди ће можда окривити лош дан. Лош дан је 7-26 за три поена, а не 2-32. Два од тридесетдва су срце и муда у минус хиљаду.

Можда ће окривити добар дан потцењене Цибоне. Два главна играча Цибоне су изгубила 17 лопти заједно, само њих двојица. Трећа ведета Цибоса је Јагода Куриџа, благо погрбљени баскеташ који не сме да шутне осим ако није сам два метра. У последњих пет минута је овај симпатичан загребачки састав буквално скинуо гаће и рекао, “Хајде, прођите у финале, ми не би.” Звезда није ни то искористила. Крај приче. И не више среће следеће сезоне. Више памети, више људскости, више кулоће. Мање Утисака недеље, хепи јутјуб клипова и анализе како је неко прошао са три победе а неко испао са четири. Када неко то схвати око Малог Калемегдана, Звезда можда и престане да буде предмет кошаркашке спрдње.
Партизан. Ња ња ња повреде. Ња ња ња немамо паре. Ња ња ња Звезда. Ња ња ња имамо слабији састав од Звезде. Е па курац.
Уопште немате слабији састав од Звезде, гробарски лицемери. Имате јебеног Сашу Павловића у саставу, ало о чему ми даље причамо. Балкански Леброн Џејмс. Чим сам га видео на почетку, јасно ми је било да ће негде око фајнал фора бити у тачки физичке спреме када ће једноставно, као синоћ против Цедевите, првим кораком масакрирати како год постављену одбрану. Да ће у одбрани да буде јебени предатор и да ће дигнути проценте шута на сасвим довољан ниво. Имате Богдана Богдановића. Имате Жоа Ловерња. Имате Тепића. Кукали сте и док сте имали Кинзија. И док се није повредио одлични Милосављевић. На крају се чак вратио и Бертанс, и то се вратио пуцајући из свих оружја, на страну синоћње лоше вече. Не разумем, шта је проблем. Хоћете можда 12 екстра класа играча у ротацији уместо 4? Реал Мадрид, шта?

Слаби смо
Овај састав Партизана је дупло јачи од прошлогодишњег. Ове сезоне су се још више формирали и успоставили Богдан и Ловерњ. Ове сезоне је играо Кинзи, један од најбољих странаца који су икад играли у Србији. Другу половину сезоне играју Павловић звер и одлични Тепић. Прву половину је играо још бољи Милосављевић него прошле. Једино што је стварно фалило је Вестерман, али Вестерман никада није био превише битан играч за Партизан, био је солидан шраф. А пањеви на центру су били исти и прошле године. Лучић јесте отишао, али Лучић такође никада није био, нити ће бити екстра класа играча, иако је свој посао у Партизану одрадио одлично. Овај тим Партизана је био толико добар заправо, да је реално, могао да се пошиба и за пролаз ТОП 16 фазе.
Е, пањеви. У мору поливања помијама са Човићем, у мору одвратних, тешких, напорних изјава и пичкарања са ривалом, Вујошевић као да је изгубио мало тог моџоа. Другу сезону заредом, тешкаши Партизана су Мусли и Гагић. Гагић има ужасне кошаркашке способности и притом је ретардиран. Мусли има ужасне кошаркашке способности, ретардиран је, и за трио фантастико особина, очигледно је и јајара од човека. Гагула барем делује као ортаћ и кул човек. Зашто су они другу сезону заредом ту. Шта, ни за промену само једног од њих није било лове? Нема шансе. Није ту морао ни да се доведе не знам какав играч. Већ смо набројали какву бомбу од тима има Партизан на осталим позицијама. Под кошем је само требао неко ко ће да одради јебени пристојан посао. Значи не Пековић, само не неко ко ће да из утакмице у утакмицу ради ствари које Мусли и Гагић раде целе сезоне. Синоћ, онај намеран фаул, Боже помози. Да, судија није морао оно да свира али ни ти свакако ниси морао да замахнеш својом руком од 40 кила као сатаром 5 минута пре краја када твој тим има двоцифрену разлику. Мусли, гради човека да изађе лопта у аут. Непроцењиво.
Не, више ми делује да је Вујошевић једноставно направио грешку после дуго времена. Не само у том домену. Он је увек био мајстор да темпира форму свог тима за мечеве када је то потребно. И ове сезоне је то урадио сјајно. И ове сезоне је деловало да је све како треба и да Партизан креће да поузима све. Али курац. Изгледа да је ове године, Дуле једноставно претерао у гадноћи. Отишао је тај један корак даље, прешао је малко ту пипаву границу и у прављењу психолошког рата, скидању притиска са свог и стављања на противнички, први пут после дуго година отишао превише. У комбинацији са Гагула Муслијем, ова лоша карма је ударила и то је било то. Партизан, са Богданом, Павловићем, Ловерњом, Тепићем, испада од једне сасвим, сасвим просечне екипе. Цедевита је боља од Цибоне, али стварно није ништа специјално. Најобичнија екипа са нешто лове, ето. Партизан је у низу година уназад, овакве утакмице решавао као шмекер. Ове године нисте ни ви били шмекери и здраво Евролиго.

Дакле, Звезда у квалификације за ЕЛ, Партизан у Љиљу Ронкети.
Биће паклено тешко да Звезда прође те квалификације, видећемо. Прво, следи нам домаћа лига. Искрено, стварно искрено се надам, да ћете да размислите после ове шамарчине. Толико гована сте изасрали од почетка сезоне, толико смећа, зла, мржње и примитивизма сте емитовали у овај напаћени, сиромашни, обезглављени народ, да ми се гадите и једни и други мајке вам га набијем. Ви сте јебени спорт, не будите канцер. Само погледајте коментаре идиота који ће да уследе на овај текст. Идиота без динара, перспективе, који живе са ћалетом и кевом у 27 година. Затрованих вашим отровом. Ваљда ће вас ове две хрватске шамарчине отрезнити и уљудити. Да, држава нам је толико моронска да ви, као јебени спортски клубови имате конкретан утицај и на друштво, али шта да се ради. Видећемо.
Прочитај још на хттп://www.тарзанија.цом/хрватски-самар-у-арени/

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s