Драгослав Павков: Копље у трње (али стварно)

Ништа се није променило, јер Србин просто обожава да има „вођу“ на кога данас-сутра кад се све сруши (а срушити се мора!) – може да свали одговорност. Зашто весели Србин кад га сруши на тој одговорности и не инсистира – то је друга прича, ваљда ствар широке православне душе. Ја бих пре рекао кукавичлука и личне неодговорности сваког појединца, али ко сам ја да кварим „српски национални“ трип?!

 goodbye

 У Влади коју јуче представи Александар Вучић, место министра здравља заузима лекар кога је на суђењу за убиство Зорана Ђинђића заштићени сведок г.Багзи оптужио за кривична дела којих се не би постидео ни Хитлеров др Менгеле. Какав карактер таквог човека поставља за министра, каква је Скупштина која то аминује, и каква је нација која против тога нема ништа нарочито против?

 Карактер мандатара је лош што је доказано безброј пута до сада. Изјава о трошењу комплетне плате на коктел за амбасадоре поводом инаугурације је само последњи доказ. Од чега врли нам премијер мисли да живи наредног месеца? Шта ће му деца јести, како ће их возити у школу? Каква врста људи за богаоца србијанске економије, господара живота и смрти, итд – бира човека који у директном ТВ преносу пред Скупштином изјављује како је целу плату потрошио на банчење, свирку и чочеци?! Или једини који има муда да нам „све“ саспе у брк – једино нема поменута да нам објасни од чега заправо живи и на чијем казану се храни?!

Скупштина је банда полтрона и паразита сакупљена с коца и конопца (читај: Са страначких лагера); они су ту само да аминују оно што исхалуцинирају лидери странака, а како ови о свему сами одлучују – посраници се и не осећају нарочито обавезним да одговарају било коме (бирачима на пример?) осим онима који су им гурнули синекуре у шаке. Кад га вођа издува – народни представници се само намажу вазелином и натрће другом за кога процене да би могао бити по вољи центара моћи. Дакле – интегритет: Нула.

Нација коју сам поменуо заправо не постоји. Баш јуче сам прочитао једну дефиницију нације која ми се допала, а која гласи: Нација је народ са циљем. Србима је једини циљ да преживе од данас до сутра. Неки, они „најсрпскији“ имају за циљ да живе што „садржајније“, да једу суши и гамборе, пију чилеанска вина и талијанску грапу уместо димљених (па куваних) коленица заливаних ризлингом или грашевином, да носе Праду уместо Фрање (Клуза)

Други су нешто скромнији, њима је циљ да деци „прискрбе“ било какву диплому, а онда ће их „кум из странке“ збринути ако не баш код државе, а оно у некој банци, осигурању, приватној паравојсци или НВО…
Трећи су незаинтересована већина коју боли патка за све и за коју остале које сам поменуо боли и патка и оно поред патке. Та трећина се увелико спрема за „првомајски уранак“, складишти гајбе са пивом у гаражама и подрумима; једном комшији се баш јуче усмрдело прасе у гепеку јер се од пусте среће што је јефтино набавио свињско младунче за првомајски ражањ – напио и заборавио да га извади… Прасе, наравно.
Ти Срби, док цела мрска нам Европа нестрпљиво чека Први мај да се окупи на улицама градова и протестује због смањења зарада и ограничавања личних слобода у друштвима која неумитно клизе у фашизам – нешто славе са одушевљењем прасета које неконтролисано ждере јер га газда задњих петнаест дана упадљиво добро храни… Људи који грцају у дуговима не траже додатни посао да би зарадили и поправили квалитет својих усраних живота, већ траже прилику да се „опусте“ и забораве на кредит, лизинг, пушинг…Један (накнадно) паметан србски интелектуалац је свој народ описао са три речи: Инат, севап и дерт. Све што треба знати о Србима налази се у та три турцизма.Што јако лепо изгледа испод вашарске шатре док се певаљке ките зелембаћима, али народ са таквим доминантним особинама једноставно нема будућности. Прегазиће га, асимиловати а непотребно уништити.

 „Војска губи ратове ако не побеђује у биткама, а герила их добија ако преживи“ – рекао је генерал Ђап, командант Армије Северног Вијетнама новинарима који су га питали за коментар поводом америчких тврдњи да су уништили Вијетконг. Као што је познато – Вијетконг је преживео и победио.

Срби попут нас овдашњих (у Савезу пролетера) данас су у тешкој дефанзиви не јер не знају да се боре већ јер немају с ким и за кога да се жртвују. Народ који се задовољава просечном платом од 300 евра већу плату и не заслужује. Онај ко живи као подстанар а наследство потроши на ауто (јер „није ни он клошар да се вози у стојадину…“) заслужује и да умре као подстанар… Онај ко је спреман да здравље своје деце повери човеку кога заштићени сведок терети за најмонструозније злочине и који се брани тиме да „не даје он инјекције“ (што ће рећи – ако се нешто и открије у некој евентуалној реобдукцији – убица је сестра или техничар) заслужује да га такав доктор и лечи… Њега, деци свака част – она не заслужују таквог родитеља. И тако даље.

Због тога, ово је до даљњег задњи текст на ову тему*. Сликање слепима и певање глувима је постало превише иритантно, против умЈетника – тј. мене – окренули су се коначно и они којима певам и цртам. Љути и незадовољни јер им мутим бистре српске воде. Како сам човек који не бежи од битке али ни не ствара непријатеље без разлога – убудуће ћу се посветити писању сећања на живот и самоодрживости као начину живота који функционише и који је доказан у пракси. А кад дође време – ћераћемо се. До тада поздрав пролетерима и онима који се тако осећају.

* „Задњи текст“ не значи да ме од данас политика  не занима. Значи једино да одустајем од писања овако дугих и по општој оцени смарачких текстова. Дакле, од данас само коментарчићи по угледу на мог „гуруа“ брма.

 драгослав павков – purplle serb

7 mišljenja na „Драгослав Павков: Копље у трње (али стварно)

 1. „убудуће ћу се посветити писању сећања на живот и самоодрживости као начину живота“
  брмов коментарчић:
  па та прича о самоодрживости је њихов тријумф…хајде да сви напустимо институције, градове и остале тековине вишемиленијемске, да се завучемпо у забити изоловани једни од других,, да не идемо чак ни на утакмице.. и њима их препустимо да их несметано разарају…ћему служе не само паразити у институцијама него институције саме, лепо питају Радуловић и МИша Бркић, два оличења „самоодрживости“, „опозиција“ Вучићу..
  „Namera je bila da se svi oblici društvene solidarnosti ukinu u korist individualizma, privatne svojine, lične odgovornosti i porodičnih vrednosti“ http://www.e-novine.com/kultura/kultura-recenzije/96890-Izvetaji-frontova.html
  са нагласком на породичне вредности … мантра која се као „спонтано“ намеће и коју нико не повезује са неолиберализмом…

  е мој Дрпе – НЕЋУ да престанеш да их туцаш у главу глупу и лицемерну ..деца заслужују да им с епокаже ко их учи и каквим глупостима, дужност сваког грађанина је да шири своје знање и искуство другима

  Sviđa mi se

  • „деца заслужују…“
   Деца ово не читају брме. Нас двојицу деца сматрају будалама које смарају, а диве се Јевтовићу и сличнима.

   Sviđa mi se

  • Свака част, мајсторе (употребићу ову излизану реченицу))
   То је оно што одавно приметих да је фраза „породица је најважнија“ веома често гурана после „5. октобра“ веома лукаво, подло и вешто смишљена на одвуче на страну, на страну која не угрожава ове паразите који су све ово у чему се налази србијанско друштво и осмислили, не видећи даље од носа тј. немајући никакав народни а камо ли национални циљ.

   Sviđa mi se

 2. ОВАЈ БИСЕР САМ МОРАО ДА ПОДЕЛИМ: „Najavio je i profesionalizaciju u javnim preduzećima“
  досада нису радили за паре?

  Sviđa mi se

 3. Нису српске воде бистре, далеко од тога, али мислим да само на штету може бити мутити их jош више небулозним теоријама, умишљеним конструкцијама па и лажима „када нам ништа друго не преостане“.

  Опет постављам питање јединице коју би да „подведеш“. Довољно година имам да нисам спреман да „гинем“ ако не верујем у састав „јединице“.

  Што се тиче самоодрживости подржавам, наравно. Чак, мислим да је то много сврсиходнија и озбиљнија борба од свих ових наши просеравања по интернету. Гледаћу да преведем онај филм, само, времена ћу све мање имати у наредних неколико месеци, тачније све до краја године.

  Sviđa mi se

  • Нема фрке Врапче, није филм ‘тица да одлети… Што се тиче јединице о којој говориш – ви се окупите и договорите о циљевима, стратегији и тактици, а ја ћу да вас поведем чим у’ватим мало времене. Знаш, и ја сам мало заузет ових дана…
   ПС. Никако не заборавите Бата-Нимбуса

   Sviđa mi se

 4. Поштовани!!!
  Познато је, не свима, да је индивидуализам, зњање,енергија, време, без солидарности ,,КУКАВИЧЛУК“. Индивидуализам без АКТИВНОГ делања, БЕКСТВО од самог себе, савести и преузимања ОДГОВОРНОСТИ. И док Србија гори, СРБкиње, СРБи, добровољна руља, овце и бесмислене животиње, на Фејсу, ТВИТУ …. БРБЉА, да би убила време, које се може искористити за паметније ствари, несхватајући, да је њих време, управо 5 октобро убило, а да то нико од њих није приметио, жели, труди да примети, Умни опсег им то не дозвољава. Шта ваља чинити? Изгледа само оно што су наши славни претци радили: сваки свога љУБИТЕ субашу!!! Црне руке, замењују праведне, оне доносе дуго очекивани и преко потребно спасење, што ће и потврдити, управо долазеће време.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s