Пуси Рајот заказале турнеју по црквама широм САД …

Састав жели да у седишту демократије одржи серију концерата какви су у диктаторској Русији забрањени

pussy

Веоград – Руска панк група „Пуси Рајот“ најавила је да ће одржати у наредних шест месеци неколико стотина концерата по црквама широм Сједињених америчких држава.

Како је најавила фронтвумен групе Надежда Толокоњикова, за ову турнеју састав је затражио покровитељство Секретаријата за културу Стејт Дипартмента.

– Ових дана смо предали Конгресу списак људи кога све из Русије треба санкционисати и уједно затражили од Беле куће да нам буде генерални покровитељ турнеје. Желимо да у демократској Америци одржимо серију концерата по црквама, јер нам је то у диктаторској Русији онемогућено. Биће то концерти изненађења, нећемо унапред најављивати где, када и у којој цркви тачно ћемо наступати. То може бити током мисе у католичкој цркви, церемоније венчања код баптиста или током крштења новог компјутера код сајентолога – рекла је Толокоњикова, нагласивши да неће бити поштеђени, пардон, заобиђени ни адвентисти, пентакосталци, лутеријанци, калвинисти, евангелисти, ни многи други.

Покушаћемо да обиђемо све, да нико не остане ускраћен за нашу музику. Једино нећемо улазити у џамије и будистичке храмове, јер би нас они жешће ишутирали – додала је Марија Аљохина, чланица групе.

А огласио се и Секретаријат за културу Стејт дипартмента саопштењем да серија концерата „можда и није најбоља идеја“.

„Добили смо поводом ове најаве турнеје дописе од великог броја цркава које, у суштини, немају ништа против оваквих концерата, али нажалост истичу да је процедура таква да ти наступи морају бити најављени за конкретну цркву стотинак до двеста година унапред. Стејт дипартмент је у вези с тим заузео став да је у међувремену најбоље да група Пуси Рајот упркос недемократској атмосфери настави са концертима у самој Русији, јер је то најпотребније руском народу који нема често прилику да ужива у правој уметности“, наводи се у саопштењу.

Ипак, огласила се Сатанистичка црква из Сан Франциска, која је поручила да код њих нема бирократских препрека и да у њиховим просторијама и одајама за мучење могу да одрже концерт кад год пожеле.

„Будући да нисте девице, немате никаквог разлога за страх“, поручено је чланицама групе Пуси Рајот из ове цркве.

Кларк Кент / Наша Патка/Србисање Times

Jedno mišljenje na „Пуси Рајот заказале турнеју по црквама широм САД …

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: