Повратак Шешеља или ближи ли се журка мишева крају?

„Дванаест Шешељевих хашких година је, ако мене питате, једина успешна политичка рола било ког српског политичара нашег доба.“

Војвода се још као млади асистент на сарајевском Правном упутио у историју и тамо је стигао… Пар продатих избора горе-доле, кад видимо с ким данас имамо посла – лако ћемо му их опростити, опраштали смо и већа срања.
Али, куд смо се ми, Срби, упутили ако од тешко болесног човека који је последњих дванаест година провео у самици очекујемо да нам сад изиграва Месију?! Најебали смо.

stefandusan

MiseviВојислав Шешељ се после дванаест дугих година вратио из Хага. Његова јуродива појава никога не оставља равнодушним. То ствара плодно тло за обе врсте претеривања, било на једну (белу), или на другу (црну) страну. Покушаћу зато у наредним редовима да замешам своју нијансу сиве, свестан да се то можда многима неће допасти, али без икакве жеље да правим вештачке симетрије.

До одласка њиховог лидера у Хаг, никада нисам гласао за радикале. Постојала су два разлога за тако тврд став. Први је радикалски недостатак елементарне суптилности у формулисању српског националног програма. Најбољи показатељ тога је неуморно витлање изанђалом кованицом Велика Србија. Паралелним пропагандистичким радом здружене антисрпске кухиње она је вешто претворена у главни „доказ“ исконског српског зла, које се, ето, још од времена Гарашаниновог Нечертанија надвија над недужним јужнословенским народима и „народностима“. Родољубље захтева и некакав смисао за маркетинг.

Како треба радити? Одговор дају поједини арбанашки политичари, дакле припадници народа…

View original post 814 more words

4 mišljenja na „Повратак Шешеља или ближи ли се журка мишева крају?

 1. „Природна Србија“ „Независна држава Србија“ .. што срБски патриЈОте воље и угледају се на своје своје крвнике иако су „још у каменом добу“ то је већ тешка патологија..
  само да случајно не буде нешто нормално из србијанске и српске традиције.

  Sviđa mi se

 2. треба се запитати следеће – шта је то шешељ урадио за србију и србе? које добро им је донео? јер, ако је „само“ победа над хашком инквизицијом, а изгледа да јесте, када се зрело претури новија српска историја, то је довољно да се њему обезбеди место у тој истој историји, али србији и србима баш и не значи много, зар не?

  иначе, он је, по мом дубоком убеђењу, пуштен само зато јер су му дани одбројани, те такав потез највише одговара хашком суду и западу, доста их је већ поумирало тамо… а да ће он „запалити србију“, то се види по митингу… мислим, србију више не може палити ова бивша-садашња олош елита, рок трајања јој је истекао и са њом чак и шешељу, који вероватно мисли да је дугогодишњим затвором на неки начин конзервиран… није

  Sviđa mi se

  • ево урадка вучкових ботова на нс:
   „Путин и руска Црква су се јасно определили за парламентарну монархију у Србији тако да отпада католичка верзија Шешеља и Долгоруковог. Шешељ као неверник више нема нигде упориште и боље је тако. Велеиздајник који је радио у корист Фрање Туђмана и комунистичке инетрнационале њему је место на сметлишту историје а јаничари Шешељеви треба добро да размисле да ли желе да буду на страни једног хрватског шпијуна који заговара даљу конфронтацију са нато снагама самим тим још један рат који Хрватској гарантује нове територије као и осталим комшијама. Одлучите докле имате времена. Вучићу и Томи се може што шта замерити али досада одлично воде спољну политику!“
   ако мене питате, имаће успеха колико и радикалска „пропаганда“

   Sviđa mi se

   • доста су се излапрдали шта заправо намеравају у само једном посту… није ти ово лоше

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s