Александар Вељић: Напад „Мађарске речи“ на чланове Друштва за очување сећања на холокауст

Најоштрије осуђујемо позив „Мађарске речи“ на линч породице Зађва у којем је син Еме Зађве, унук Иштвана Мереиа, описан као клеветник Мађара, а његова мајка као издајник војвођанских Мађара.

Стање ствари

a-veljicУ суботу 22. новембра догодио се још један у низу напада на Ему Зађву, кћерку сомборског сарача Иштвана Мереиа који је априла 1941. спасао на стотине сомборских Срба сигурне смрти од руке хортијевског окупатора!  Ово је други пут ове године да медији на мађарском језику о државном трошку покрећу хајку на породицу Зађва: пре неколико месеци Радио Нови Сад на мађарском посредством новосадског „адвоката“ Антала Божокија, а у суботу лист „Мађарска реч“ интервјуом са унуком сомборског брачној пара Хајнал.  Пал и Маргита Хајнал су 1941. активно потказивали сомборске Србе окупатору и допринели смрти најмање 500 грађана Сомбора.   Њихов унук у „Мађарској речи“ назива госпођу Зађву издајником војвођанских Мађара који кочи рехабилитацију његових предака.  „Мађарска реч“ није интервјуисала Ему Зађву, нити обратила пажњу на доказе које је прикупила.  Стога смо, као грађанско удружење, обавезни да предочимо чињенице које је прећутала „Мађарска реч“ у нади да ће грађани Србије да се уједине…

View original post 1.155 more words

Jedno mišljenje na „Александар Вељић: Напад „Мађарске речи“ на чланове Друштва за очување сећања на холокауст

  1. мислим да је суштина сасвим маргинализована у тексту.. Поступак апелационог суда у Н.С
    Саду.. било би лепо сазнати име тог судије и мотиве… и даље напредовање у каријери.. пордица Хајнал ипак поступа разумљиво, настоји да лажирањем скине љагу са своје породице.. али шта чини судија или сутКиња новосадског суда самп због политичке коректности.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s