Бранимир Марковић: ЗАБРАЊЕНЕ МИСЛИ ДОКОНЕ ДОМАЋИЦЕ

Пре неки дан  ухапшена је једна од највећих патриЈОтских скрибоманки

Одмах су се јавили друштвени активисти да по дифолту осуде поступак „државе“.

И сад ми СрПи(јанци) треба да станемо у одбрану оног смећа од текста које вређа управо србијанске традиције. И срПске уопште. Да осудимо фашистички поступак „државе“ против фашисте. ОК хоћу и то. Са либералног становишта.

svedok pavelic

Пре неки дан спектакуларном акцијом ала америчка полиција из Линколнове ноћне море („… и република ће бити уништена.“) ухапшена је једна од највећих патриЈОтских ориђиналки. Ова скрибоманка незасито је засипала блогосферу својим конфузним мислима које су пречесто чак у истој реченици оповргавале једна другу. У истој се, нпр.,  залаже за србијанство и националну државу Србијанаца па дели грађане на примарне и секундарне: „Država je u ovom slučaju okrenula leđa svojim primarnim građanima, Srbima…“ Или „Malo smo dakle poniženi što nam državom upravljaju Crnogorci, Hrvati, Šiptari, muslimani, odnosno svi izuzev Srba …“ а претходно „to nije prirodno mišljenji ni Hrvata ni Crnogoraca, ni Slovenaca na primer, a svi oni imaju izgrađeni cilj nacionalne države, samo nama Srbijan(c)ima nameću održanje pogubnog sfrjizma-jugoslovenštine“[i]. Сви цитати су из текста због ког је наводно ухапшена, па очекујем фашистичке дебиле и на мојим вратима, поготов стога што је текст критика њеног нацисоидног  (њима омиљене идеологије) смећа и списатељског аматеризма.

Не дамо Црногорце!

Не дамо Црногорце!

Одмах су се јавили друштвени активисти да по дифолту осуде поступак „државе“. „Упад полиције у дом новинарке и публицисткиње Весне Веизовић и њено хапшење због јавног изношења мишљења против позитивне дискриминације рома (Рома малим словима[ii]) представља терористички чин тоталитарног режима, увођење забране слободе мишљења и увођење цензуре на јавној сцени. Подсећамо да је деликт мишљења избрисан из Кривичног закона РС и да слободно изношење мишљења представља природно, уставно и законско право сваког човека у Србији.“

Да се разумемо други део реченице је тачан, ово (упад у стан и привођење  у ситне сате, отимање компјутера, заплена..) је заиста чин тоталитарног режима. (Весна Веизовић: „Јутрос, у праскозорје имадох ни мало пријатну посету. Наиме по налогу тужилаштва двоје инспектора из одељења за борбу против високотехнолошког криминала, а по пријави поверенице за заштиту мањина због изазивања верске, националне и расне мржње, са налогом за претрес ме подигоше из кревета. Одузеше ми рачунар, и са њима се одвезох до станице где дадох изјаву. Разлог су чланци, Циганистан и Холограм матрикса пројектованог циганистана.“[iii]) УКОЛИКО ЈЕ уопште ЗБОГ ТЕКСТА приведена, а не рецимо због сарадње са срБском акцијом око ширења нацистичких антиромских летака.

У нормалној држави ауторка примера говора мржње за уџбенике и ширитељка међуетничке мржње и нацистичке идеологије  (што није избрисано из Кривичног законика) би једноставно добила позив за надлежни суд. Заједно са уредницима гласила. Због говора мржње и ширења међуетничке нетолеранције.

Никакав „деликт мишљења“ нити начелима и законом загарантовано слободно изношење ставова није овај памфлет особе која у сваком урадку пророчки по сопствену судбину цитира мисао старца Тадеја „Kakve su ti misli takav ti je život„. Већ изношење

А) нетачних чињеница,

–          „Nedavno sam na jednom forumu pronašla podatak da je u Srbiju dopremljeno preko milion i po Cigana, jedan deo se zadržao u Srbiji, dok jedna polovina „kruži“ i dalje Evropom… ako zađete po romskim naseljima utvrdićete da svaka od tih porodica dobija socijalnu pomoć od države. Takođe ako je osnovica za socijalnu pomoć 7000 hiljada dinara, a za svaku osobu pride u porodici još tri hiljade dinara, i ako imamo u vidu da je prosek članova jedne romske porodice šest članovaСваки шести становник Србије „Циган“, ма хајде, можда скупа са навијачима Звезде! Наша социјална служба тако издашна?! … види се да никад није имала посла са истом.

Б) провидна манипулација тачним и измештање из изворног контекста

По popisу iz 2011. гodine kao pripadnici romske nacionalnosti izjasnilo se njih 147.604, što je čak 36,43% više u odnosu na popis iz 2002… priliv od 36 % romske populacije za samo devet godina nije neka fantomska cifra već zvaničan podatak“, „случајно“ заборавила на погром Рома и Ашкалија са Косова, који нису улазили у попис 2002.

В)  и највулгарнија расистичка и нацистичка пропаганда,

–  ево како „аргументује“ неизбежним Јасеновцем vekovnu podvalu od raznoraznih SrPa, a to je da su Srbi i Cigani vazda živeli u miru i ljubavi … Zato je i Kusturica radio one filmove, da hologram te projektovane misli uvreži se još više!„: „Osuđenici su morali sami da iskopaju dugačke i duboke jame, ustaše su ih skinuli do gola, izbili im zlatne zube ili zubala, pa je zatim žrtva morala da skoči u raku, gdje ju je dočekao ustaša ili ciganin, te ju udario maljem po glavi ili joj prerezao grkljan nožem...‘Svjedoci iskazuju, da je Ciganima na Gradini dosadilo što moraju dan i noć da kopaju grobove, pa su se mašili toljaga i tjerali žrtve, da same sebi kopaju duge i duboke grobove. Cigani su se natjecali s ustašama, tko će brže i bolje rezati žrtvama grkljane, ili ih mlatiti maljem i čekićem po glavi...Kad su jame bile zatrpane, opijali su se ustaše i Cigani do besvijesti.“ Стари одвратни наци шаблон по ком су Јевреји сами себе убијали преко капоа логора, а нацисти само гледали и ишчуђавали се. Или „Срби“ у Београду први решили јеврејско питање у Европи.

brojka od milion zvanično i nezvanično nastanjenih Cigana deluje prilično zabrinjavajuće, a ako tome dodamo i izuzetno visok natalitet ove populacije( u proseku petoro dece po jednom roditelju), „urbana legenda“ prestaje da bude legenda i ostvaruje se naš najveći košmar.

– Malo smo dakle poniženi što nam državom upravljaju Crnogorci, Hrvati, Šiptari, muslimani, odnosno svi izuzev Srba, sada da bi poniženje bilo potpuno došli su na red i Cigani.

И сад ми СрПи(јанци) треба да станемо у одбрану овог смећа које вређа управо србијанске традиције. И срПске уопште. Да осудимо фашистички поступак „државе“ против фашисте. ОК хоћу и то. Са либералног становишта.

Ако је Веизовичћка заиста ухапшена због овог текста молим да се исто начело и исти законски основ и исти бруталан поступак примени и против следећих особа:

–          Петра Искендерова, старијег научног сарадника Руске Академије наука, због ширења исте вести кад : “ …  у својој анализи „Европска унија се припрема да докусури српску државност“ (2009), анализирајући процес „административно територијалне реформе којом се српска држава трансформише у „Заједницу српских региона (ЗСР)“, сагледао перспективе регионализације као коначно решење за Србију и Србе: регионализација представља форму предаје српске територије Албанцима (у Јужном – прешевском региону), Турској и Босни  у Западном (рашком) региону, Мађарској у Војвођанском а Румунији и Бугарској у Источном. Централни регион (област Шумадије и Поморавља) према овој анализи – предвиђен је за постепено пребацивање из ЕУ депортоване ромске популације без држављанства, ромске популације са Косова и Метохије те других република бивше Јгославије.“,

–          Уредникa  гласила које објављују ове „анализе“, kao и уредникa најтиражнијих ултарежимских новина који на насловне стране ставе нрп. „Црногорци марш из Србије“ или „Србима је било боље под Павелићем него под Јосиповићем“ и

–          Ратка Дмитровића, уредника ултрарежимских Новости, који у наставцима већ деценијама демонстрира начелно исти тип ширења негативних етничких стереотипа, рецимо: “ Ova Hrvatska i dalje je država Franja Tuđmana i uvek će ostati takva… Uvek će ostati takva. Kad su Srbi u pitanju nema nikakve razlike između Tuđmana, Mesića, Josipovića…između levice i desnice… Deli ih samo retorika i metodologija koja se primenjuje u praksi. Učinak je isti; ubijanje, proterivanje ili asimilacija Srba. … U svakoj hrvatskoj državi, ko god da je vodi, odnos prema Srbima biće isti. Za one koji će eventualno primetiti kako su Srbi u Hrvatskoj lepo i slobodno živeli u vreme socijalizma, vladavine „hrvatske ljevice“ podsećam, oprostite na poređenju, da svinja živi najbolje kad je pripremaju za klanje“[iv] За неупућене, лик је био уредник и главни партијски колумниста ем пропагандиста  Тв Загреб у поменутом периоду това.

–          све гарнирано са контантним увредама према „свињама“, каквих се ни праве  усташе не би постиделе: „gotovo neobjašnjiva snishodljivost Beograda prema svemu što dolazi iz Hrvatske, ta potreba da se podilazi nekome ko je prema tebi, da prostite na izrazu, svinja… Ustvari, ni jedan Beograđanin, da ne kažem Srbin, koji je poslednjih godina dobio priliku za nastup na Hrvatskoj televiziji, nije ispoljio normalno i očekivano poštovanje prema narodu i državi iz koje dolazi ali je ispoljio onu snishodljivost prema svom domaćinu kakvu pokazuju beogradski novinari prema svojim gostima iz Hrvatske…“,

–          и хвалоспевима наднароду: „Ima tu još nešto; nećete dočekati da neki hrvatski „javni djelatnik“ iz sfere politike ili kulture u Beogradu kaže jednu ružnu reč o svojoj državi, političkom sistemu, da uopšte komentariše događanja u zemlji iz koje dolazi. Kod Srba je obrnuto, Srbi koriste svaku priliku da baš u gostima, u tuđoj avliji, za tuđom trpezom, naročito u Hrvatskoj, opanjkaju svoju državu, da komentarišu unutrašnja pitanja o kojima se, iz pristojnosti, ne govori „van kuće“. To je pitanje dobrog odgoja, pitanje časti.“

А наравно ђе је нацизам ту су и глупост и подметања (хиљаду пута поновљене лажи) типа Весна са Ромима из Јасеновца, закономерно:
Njima su Krležini stavovi, izneti po okončanju Prvog svetskog rata: „Beč gladuje, Austrije nema, rulja zavladala svjetom, rat su dobili ovi balkanski cigani, kakova li sramota (…) A tko je nas pobjedio? Ovi ušljivi balkanski cigani, koji čitave dane žvaću luk i pljuckaju po apsanama, ova nepismena bagra za vješala, toj danas Evropa vjeruje i dala joj je u ruke nekakve barjake…“ Да ли постоји још која будала која не зна да је ово цитат из књижевног дела у којем Крлежа ИСМЕВА аустрофилске пургере?

Е то (хапшење не-бораније) мало морген.

 

 

[i] http://www.intermagazin.rs/ciganistan-vesna-veizovic/

[ii] http://www.vaseljenska.com/vesti/saopstenje-za-javnost-povodom-privodjenja-vesne-veizovic/

[iii] http://www.srbijadanas.net/ne-dam-te-srbijo-podrzite-vesnu-veizovic-koja-je-meta-rezimske-represije-i-torture-zbog-istine-koju-govori-i-pise/

[iv] http://www.vestinet.rs/stav/ova-hrvatska-i-dalje-je-drzava-franja-tudmana-i-uvek-ce-ostati-takva

5 mišljenja na „Бранимир Марковић: ЗАБРАЊЕНЕ МИСЛИ ДОКОНЕ ДОМАЋИЦЕ

 1. неандертаlци шатро-превратници, предвођени архинеандерталцем брм-ом... ево мало да се научите kaže:

  Likvidacije u Gradinama i Ušticama obavljali su ispočetka sami ustaše, a od 1942. pomagali su im i cigani. Osuđenici su morali sami da iskopaju dugačke i duboke jame, ustaše su ih skinuli do gola, izbili im zlatne zube ili zubala, pa je zatim žrtva morala da skoči u raku, gdje ju je dočekao ustaša ili ciganin, te ju udario maljem po glavi ili joj prerezao grkljan nožem.

  http://www.rastko.rs/rastko-bl/istorija/jasenovac/Jasenovac-1946_l.html

  Андрића Ивана писанија сте вероватно читали, и ваљда знате шта је он писао о циганима за време османлија, о њихој „улози“ и непочинствима.

  Sviđa mi se

  • Андрића Ивана писанија сте вероватно читали

   Да, нека смо читали… шта предлажете да учинимо у вези са набијањем на колац и извршавањем наређења усташа три века касније? Само, водите рачун да су и многи Срби (не)радо функционисали у „институцијама“ Османлија (Милош Велики на пример), а да неки стручњаци чак и „поглавнику“ Павелићу импутирају српско порекло. Да ли имајући ово у виду предлажете исти аршин за поступање према свима – Србима и Циганима, или би (као што слутим) Срби требало да имају неки попуст будући да су „наши“, односно – будући да имају „своју“ државу а коме се не свиђа нека се сели…
   Знате, неће да се селе; ако није успео да их отера Мита Љотић иза кога је ипак стајала нека идеологија па и сам Хитлер, сигурно неће успети ни шака нарајцаних штребера са интернета појачана дангубама који утуцавају пензионерске дане и крцкају пензије зарађене у ЈеНеА, или гастарбајтери које је ћопави Загорац отерао да се злопате по Западу – данас тако далеком „обичним“ Срби(јанци)ма. Па ако већ неће да иду а они који би да их отерају немају капацитета да их отерају – шта нам је чинити? Исцрпљивати се и истребљивати у српско-србским свађама, или покушати из почетка, на други начин?

   Sviđa mi se

  • ја стварно нисам знао да су нацисти и остали тоталитаристи приморавали нервно лабилиније затворенике свих националности да убијају и муче своје и туђе.. нисам знао за јеврејске капое, за српског топлог зеца и сл… отац ми није провео цео рат у концентрационоом логору.. само у војном.. нисма знао ни да су Љотичевци вадили Србе из колоне за стрељање и замењивали их Ромима ..
   шта хоћете тиме да кажете пре свега о српском народу?

   Sviđa mi se

  • нисам знао ни како су Турци короситили ромски олош приликом освајања… којима су руководили везири Срби

   Sviđa mi se

   • Браво профо ! Браво !
    А и ти би се придружио ? Или Не би ?
    Теби је стварно тежак живот у Србији. Можда и није пошто си једини паметан и свезнајући.
    Напиши нешто о себи величанственом, пореди се са Светозаром. Наћи ћеш ти начин.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s