Патриотска опозиција не чини ништа да постане видљива, стога су њени изгледи веома рђави

Загњуреност у патриотске форуме доводи до својеврсне одвојености од реалности. У питању је синдром Zaglupitis patrioticus. Пошаље се коментар, прочита још неколико истих или веома сличних и брзоплето се закључи да то мора бити и „мишљење народа“.

stefandusan

Logorska vatraАко би парламентарни избори били одржани данас, за Српску напредну странку гласало би 51.1 одсто бирача, за социjалисте 10.8, а за демократе 6.6 одсто бирача, показало jе истраживање агенциjе Фактор плус.

Сви остали били би испод цензуса. Радикали имају 4.6 одсто подршке. Странка Бориса Tадића СДС добила би 4.5 одсто, СДПС 3.6 одсто, странке мањина четири, а неке друге странке укупно 10.9 одсто гласова.

*****

Редовни посетиоци патриотских форума после објављивања оваквих резултата реагују препознатљиво. Признајем, забављају ме њихови коментари, јер их је лако предвидети. Резултати су намештени, веле они. Такве примедбе се понављају, неуморно, од истраживања до истраживања.

На крају дођу и избори, а њихови резултати се мање-више поклопе с истраживањима. Реакција наших јунака и тада је слична: и избори су, је л’ да, намештени. Па ни излазност није нека! А онда Јово наново…

Загњуреност у патриотске форуме доводи до својеврсне одвојености од реалности. У питању је…

View original post 395 more words

3 mišljenja na „Патриотска опозиција не чини ништа да постане видљива, стога су њени изгледи веома рђави

 1. по чему су они патриотска опозиција, а други нису.. по томе што су тако себе назвали? по чему још? по чему су уопште опозиција?

  Sviđa mi se

  • иначе, шта рећи на ове глупости: „За Србију нема поштенијег програма од оног чију основу чине напуштање тзв. ЕУропског пута и окретање Русији. Међутим, измучена нација од десет милиона душа већ годинама није у стању да у прве редове избаци једног јединог јаког човека који би безрезервно промовисао тај програм.
   Без таквог човека, прича о стварном народном расположењу, проруском и антиЕУропском, остаће само легенда“

   Sviđa mi se

 2. Прво је, што каже БРМ, питање дефинисања патриотске опозиције. Ако се то и (неким невероватним сплетом околности) деси, онда остаје још једноставно питање бирања вође који треба да буде:
  1. Харизматичан
  2. Патриота
  3. Поштен
  4. Паметан
  5. Храбар…
  Нема проблема, свратите у прву кафану и питајте да се јави онај ко одговара опису, од шест муштерија, пет ће одма да дигне руку (макар један мора да буде толико пијан да нема појма о чему се прича).

  Није лош текст, истина је да код нашег народа харизма има много бољу прођу него програм или нека друге, битније за правог вођу, особине (да не причам колико је добар или не сам концепт зависности од вође). Тако да сам за уједињење свих који желе промену, занемарујући личне мане или врлине, стаћу чак и иза некаквог великог вође, ако је макар пристојан, само да се нешто покрене, али, како време пролази, све више се плашим да од тога има да буде само мрка капа.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s