Бранимир Марковић: Сличан се сличном подсм(иј)ева

Популус који је Орбан/Лукашенковско поверење на изборима дао лику који је само обећао макету Београда на води смеје се становништву које деценијама гласа за „лика“ који је сто Београда на води давно изградио!?

... за чланове ДПС посебан рабат на количину

… за чланове ДПС посебан рабат на количину

„Mandić kazao da je premijer avionom napustio Crnu Goru što je DPS nazvao “lažima” jer Đukanović predsjedava sjednicom Vijeća koja je 500 metara od trga.. „

http://www.vijesti.me/vijesti/dukanovicu-ne-cekaj-nas-do-subote-856421

Славље међу фејсбук срБадијом – Мило Ђукановић коначно пада! Штавише већ је напустио земљу – убрзано се шерује изјава ултракреДЕбилног политичара Андрије Мандића (оног што му  још нису дојавили да Неа димократија, чије име је прекопирао по угледу на Вељу Илића,  на грчком не значи нова демокраЦИА него нова република).

„Predsjednik Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić dao je  ultimatum premijeru Milu Đukanoviću da do subote podnese ostavku, najavljujući da će u suprotnom “okupiti čitavu Crnu Goru da ruši vladu”.“

               Гледе и унаточ тому се учестало оглашава и Чедомир др. Антић. Ако не паметном а оно бар искусном доста. Само због тога, не улазећи у проблематику уопште. Од тога јамачно нема ништа (бар не од окупљања „целе Црне Горе“, дакле и монтенегринске,   под умним водством Чеде: „Сматрам да Срби у Црној Гори треба имају своје, одвојене школе … Наш интерес је да буду афирмисана права српског народа у Црној Гори и да српски народ  постане једна од конститутивних нација Црној Гори.“  http://fakti.org/serbian-point/njegosevi-srbi/srbija-da-napusti-i-koncept-srbogorstva).

Кад Чеда објашњава ко су и шта су, и совјетује Србе из Црне Горе што им је чинити, то вам је грђе него да ја објашњавам овисницима од хероина како исти делује. Чеда је  још мање пробо Црну Гору, него ја хероин. А подједнако су убитачни.  Наравно да ми не пада на памет да објашњавам очигледно.

Мило, који није пао ни кад су демонтрације биле многоструко масовније, демонстранти наоружани и подржани од савезне „оружане силе“ и владе, и то оне Милошевићеве која не преза да пуца по демонстрантима из стрељачког вода и њиховим лидерима, тешко да ће пасти, ако уопште падне, што сумњам, због карикатуралне имитације карикатуралних демонстрација са Видовданског сабора оне од свих заборављене године. Сада кад је сва оружана сила под његовом контролом, кад демонстранти немају подршку никога осим Русије из мокрих маштарија русофилских сајтова. Наравно да немам времена да се наслађујем глупостима из бројних коментара на патриЈОтским сајтовима.

Друга је тема овог писанија – она насловна.

Видиш трун у туђем оку а не видиш балван у своме„. Најцитиранији део Библије гледе понашања данашњих Илира. Досадио сам и Богу и народу са цитрањем само две „строфе“ из класика. Друга је „гледа мајмун себе у зрцало„.

Популус који је Орбан/Лукашенковско поверење на изборима дао лику који је само обећао макету Београда на води смеје се становништву које деценијама гласа за „лика“ који је сто Београда на води давно изградио – у Подгорици, некада Титограду, до Миловог вакта најубогијем граду источне Европе, у оштрој конкуренцији Енвер Хоџиних и Чаушескуових настамби и у нашој првој престонци и велеграду – античкој Будви, месту где су Феничани описменили старе Грке, да  би много касније Грци Кирил и Методије, прилагођавањем неколио ознака феничанског писма,  нама дали „срБску“  ћирилицу  (алфа бета гама на грчком не значе ништа, као ни на словеснким, али алф, бет и гимел значе на семитским језицима).

Колико је импресиван развој Подгорице, града који је за једну деценију прешишо мој родни, у  међувремену темељно поалбанчени по узору на шаренило Рамине Тиране – Нови Сад, у свим „аспектима“ – о чему нико ни речи, толико је импресивна бласфемија са претварањем пите (најстаријег очуваног града на источној обали Јадрана)  у говно (Абу Београдија на води пре Београда на води) бетонирањем античких и ранохришћанских локалитета и налазишта далеко интензивнијем него тренутно у Рајићевој у Београду, или на ауто путу око Ниша – о чему такође нико НИКАД ни речи (сем мене).  Додуше за ово су заслужнији Милове десанке руке – Светозар Маровић и, знатно мање,  ликови из „мреже ортака из кварта“ Никшића Брано Мићуновић и остали.

Популус који за Вучићева вакта  има мању и све мању плату од Милових поданика, а за време Тите, а пре златног доба Слободана,  је било „знатно обрнутије“, чуди  се и пљује и исмева Црногорце  што „воле“ Мила, макар и, статистички, за четвртину мање него Србијанци Вучића.

Популус који оправдано оптужује своје властодршце што су преварним Беговићевским  приватизацијама отели и испоклањали земљу и фабрике, а да становништво није видело никаве паре и „бенефите“ исмева Црногорце што гласају за „диктатора“ који је, макар формално,  поделио бесплатне деонице становништву и посредно омогућио и смртницима лични „инвестициони бум“ од распродаје ђедовине (коју су одмах слистили на најглупљи начин), а не само дужносницима УДБЕ, беземљашима и странцима.

Популус који већ на петим  изборима гласа за обећање страних инвестиција од преко милијарде нечега, смеје се Црногорцима  који гласају за властодршца који је 2 милијарде годишње  давно постиЗаво низ година  у скоро осам пута мањој земљи (13.812 km² :  88.361 km²).

Популус који кука што су Бориса Тадића сменили још „истијим“ Вучићем, навија за црногорску опозицију. Која по свим битним питањима државног усмерења и националног идентитета има  још ригидније кретенске културалистичке ставове од владајуће партије.

Прост разлог зашто Мило, какав је такав је,  толико дуго влада је –  он је штошта и постигао.

Разлика између Србијанаца и Црногораца 21. века је – што Србијанци још немају искуство владара који је понешто и урадио (осим лапрдања и тлапњи), па макар и катастрофално. Србијански владари од Милошевића наовамо НИСУ ИЗГРАДИЛИ  АПСОЛУТНО НИШТА, а срушили су скоро све.

Разлика између данашње Србије и данашње Црне Горе је – што је Србија, некоришћењем излаза на Дунав као излаза на МОРЕ, губитком Црне Горе, као излаза на МОРЕ,  као и сваке везе са државама из Моравско Вардарске долине (опет излаза на МОРЕ) и са пута Београд Цариград (опет излаза на МОРЕ), те инсталирањем НАТО базе на Косову (тј. губитком најкраћег излаза на МОРЕ – Приштина- Драч),  постала геополитички небитна, а Црна Гора, будући има излаз на море – веома битна. 

Антић др Чедомир тврди да је „излазак на море“ превазиђена геополитика“.

Са становишта балканских властодржаца то значи – с уцењивачким капацитетом. Мило, најбољи Титов ученик, давно, још пред бомбардовање, је то схватио. И понуди своје услуге најјачој сили.

Данас,  опозиција у персоналном саставу неких бивших НАТО (баш ти што не знају шта значи димоктратија) , а и даље ЕУ  лобиста, игра на карту „не у НАТО“.

Паралелно са „догађањем народа“ у Црној Гори, фејсбук и блогосферу су запахнули и текстови о Путиновој „историјској“ понуди Србији и „заокрету“ СНС-а.

Земља чији авиони „нису могли“ да нам помогну на Косову, јер „моћне“ Румунија и Бугарска нису дозволиле прелет преко своје територије наводно нуди војно савезништво без одговора на питање – којим путем ће доћи до нас окружених НАТО земљама без излаза на море.

Ено им Црна Гора, нек се покажу, ко што нису у Бугарској и Румунији … па ако успеју, тек онда да размотримо…

ПС. има вође и једна банална непознаница – улога обитељи Маровић у народној револуцији, нетом  пошто су сви похапшени од стране „режима“ сем главе и нашљедника, а и то је у најави. Чак и шћер и маћеха.

Ко познаје шупаљ зуб, тј, „срБску“ опозицију у Црној Гори, зна и природу њених чудно  блиских односа са „корисно нејасним“

(брАНАЛИ)

Наслов и опрема: Преврат

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s