Бранимир Марковић: Пустише га, а сад…

објасни Андреј Фајгељ разлоге зашто сам потписао петицију у прилог лику о чијем јавном деловању  имам најгоре могуће мишљење.
 
Али већ у следећој реченици показа и зашто „пљујем“ његов јавни ангажман и исмевам и саму петицију коју сам потписао, а посебно друштво пети(НГ)ционара
 

„Страшно је то што се дешава, упали су ми у кућу, извели ме наоружани људи пред децом, био сам затворен први пут у животу, лисице на рукама, четири зида… Све су то нова, крајње непријатна животна искуства, и то због изговорене речи. У Србији опет имамо политичке затворенике. Ипак, мислим да не треба да ћутимо, у страху. Злочинци који злоупотребљавају власт треба да се плаше и то би била моја порука.“,
објасни Андреј Фајгељ разлоге зашто сам потписао петицију у прилог лику о чијем јавном деловању  имам најгоре могуће мишљење, али већ у следећој реченици показа и зашто „пљујем“ његов јавни ангажман и исмевам и саму петицију коју сам потписао, а посебно друштво пети(НГ)ционара:
„– Највише ми је жао полиције. Вучић иде по Берлину, Бриселу и Вашингтону и изиграва климоглава, а овде хапси грађане користећи установе система као страначке ботове. Полицајци су се понашали врло професионално, пристојно и коректно, за њих имам само речи похвале. Они су злоупотребљени и, уместо да хапсе криминалце – хапсе политичке затворенике, неистомишљенике.“

Дакле, полицајци који овде хапсе грађане користећи, тј. злоупотребљавајући „… установе система, који су злоупотребљени“, тј. пристали да буду злоупотребљени,  који непрофесионално естрадно хапсе „опасног терористу“ усред бела дана пред малом децом  „… су се понашали врло професионално, пристојно и коректно, за њих има(м) само речи похвале.“!?
„За крепат“, што би рекла  „усташа“ Ведрана Рудан. Од одурне малограђанштине и очевидне глупости*  које су темељи система званог – фашизам.
Уз симбиозу паланачког и племенског менталитета, на шта указиваше омрзнути Константиновић.
Било да импотентни пургер свршава на клања динароида усташа 41. или то исто чини београдски или новосадски салонски господичић из „фине породице“ белих меких негованих прстића, и без маља, било 90. на Сребренице и Вуковаре или сада на Путинове авионе.  Могао сам одмах да се кладим да ће реакција бити управо оваква – системска а не персонална (особена).
Слободар (либерал) би урадио све супротно.

Тужио би управо те „коректне“ беднике (кажу на твитеру да их је било чак седморица), што се јуначе пред хипстерским универзитетским професором и његово четворо мале дечице и супругом  – за одштету.
Покренуо би поступак, као грађанин од чијих пара се финасира та јавна служба, одговорности и налогодавца и шефа и самих „коректних“, због непрофесионалности, злоупотребе и политизације функције, која би требало да буде часна и НЕ СМЕ ДА БУДЕ ИСПОЛИТИЗОВАНА.
До отказа и чувања оваца.
Исто би покренуо и гледе тужиоца, ако покрене поступак установивши да лапрдање на влогу угрожава Уставни поредак заснован, макар декларативно,  на начелу слободе изражавања.

Највише ми је жао полиције… “ која „… уместо да хапсе криминалце – хапсе политичке затворенике, неистомишљенике…“дивна је порука за новинаре којима се не исплати да истражују за мале паре (изјава самог председника НУНС-а), лекаре којима се не исплати да лече људе за мале плате, научнике којима се не исплати да се баве науком…  и амнестија за сав евет ефендијски олош због чијег слугерањства, немешања у свој посао и климоглавства посао губе лекари који лече, професори који подучавају, полицајци који би да хапсе зликовце а не да асистирају банкама код судских извршења над сиротињом, „луди“ новинари који би , замислите, још  да истражују и извештавају, научници који би да се баве науком…   Укратко – одвратно.

 

* (Zahtevamo da se RODITELJI  koji prete bombom  IZBACE IZ VRTIĆA“  http://andrej.fajgelj.com/preti-deci-bombom-niko-mu-nista-ne-sme/)

Наслов и опрема: Преврат

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s