Бранимир Марковић: КУЛТУРА НЕЧИЊЕЊА И НЕРЕШАВАЊА ПРОБЛЕМА

О догађају који постаје обележје овог покољења
  вештачкој брани која се 30 година гради, 30 година се зна да ће потопити средњевековни манастир, 30 година нико  ништа не предузима … до момента кад је брана коначно, са 15 година прекорачења рока, завршена па се простор коначно пуни водом. 
 И тек кад је вода дошла до манастира велике срБенде и православци реагују 
gracanica-jutub
„Boze isusi ovu branu, amin!“

Уочи две облетнице изразитог друштвеног активизма – 8. марта, сећања на УСПЕШНЕ демонстрације америчких радница у Чикагу 1909. и њујоршки марш више од 15.000 жена, које су тражиле краће радно време, боље плате и право гласа кад су  се храбре жене  избориле за све нас, и 9. марта, најжешћих али НЕУСПЕШНИХ демонтстрација махом мушкараца против тиранина и узурпатора  у новијој историји, срБским међумрежјем круже „апокалиптички“ снимци на овај или онај начин   „у славу“ свеопште пасивности.

Док, с једне стране активисти „шерују“ заиста потресне снимке природних поплава широм Србије, углавном цензурисаних на контролисаним медијима, с друге нас такође бомбардују снимцима вештачки изазваног потопа. Заједнички узрок трагичних последица и једних и других је вишедеценијски јавашлук.

Бране, насипи, одводни канали се деценијама не одржавају а нови не граде. Клизишта се не санирају. Сваког пролећа и јесени, српског микромонсунског периода, варошице, села  и њиве су на удару недовољно регулисаних бујичних потока и речица. Кад поплаве мину – ништа. И ником (од одговорних) ништа.

Но колико је не-решавање проблема дубоко усађено у ментални код овог покољења показује однос према другом – вештачком потопу.
О догађају који постаје обележје овог покољења – вештачкој брани која се 30 година гради,
30 година се зна да ће потопити средњевековни манастир,
30 година нико  ништа не предузима …
Све до момента кад је брана коначно, са 15 година прекорачења рока, завршена па се простор коначно пуни водом. 

И тек кад је вода дошла до манастира велике срБенде и православци реагују:… на неколико минута од потапања у проклетој, безбожној, безаконој брани Ровни … “ ударајући право у сриду „… плачи Србијо јер од 45. непогрешиво знаш да изабереш безбожнике, масоне и сатанисте на власти … или плачи или устани и реци да ова земља неће бити више антихришћанска … од суботе (12. марта 2016., а брана се гради од 1987., прим БранаМ.) 2016. сваке вечери ће се народ окупљати испред владе .. брана се мора испуштатаи, међутим тешко је сада зауставити тај конгломерат безбожника и масона  .. али ћемо, ако и успеју да цркву донекле потопе, с Божјом помоћу и светог архангела Михајла дочекаћемо и да ово хитно испусте и да се безбожници склоне..“

https://www.youtube.com/watch?v=K87-gOCogkg

http://mojkutak.info/archives/65962

Могу да се кладим да неће бити ниједна демонстрација због  потапања вароши, њива и села тј. због нечињења власти и надлежних за насипе и регулације водотокова, а да ће се овом попу или распопу, или просто глумцу УДБЕ обученом у свештеничко рухо (небитно је шта је, опет је у сваком случају у питању не-чињење оних којима је посао да чине – држави ако ништа не предузима или чак гаји преваранте или цркви која ништа не предузима ако је стварно свештеник СПЦ-а који хушка народ на бесмислене побуне) …

прикључити маса згубидана који се „ни мртви“  не би придружили некој хуманиитарној или солидарној (рецимо типа Живи зид у Хрватској) акцији или правим демонтрацијама у вези животних питања.  

4 mišljenja na „Бранимир Марковић: КУЛТУРА НЕЧИЊЕЊА И НЕРЕШАВАЊА ПРОБЛЕМА

  1. Odlican tekst! Uzroka su dva: Srbi su bezboznici, ali i bez trunke bilo kakve drustvene organizacije. Svako prezivljava za sebe, okolina ga ne zanima.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s