Мр Бранимир: БРАВО БОЈКОТ ВАМ ЈЕ УСПЕО, признајем пораз

једина непознаница уочи избора беше да ли ће егзистенцијално неуцењено становништво  изаћи и гласати контра ултракорпоратиста или ће „бојкотивати“. Све остало је било крајње предвидљиво.
 
  бојкотџије, успели сте да привучете 90% егзистенцијално неуцењених становника.
 
 Честитам. Урадили сте тачно оно што противник жели. 
tn
Свака част Вучићу, власт је изгубила 41 посланика!
2014.СНС 158, СПС 44
2016.СНС 131, СПС 30

Овај урадак пишем у касним јутарњим сатима, 14 сати по окончању избора, а ЦЕСИД још нема  ни коначну  пројекцију излазности, има само до 19 часова. До тада је изашло око 53%, ако ћемо по аналогији са прошлим изборима, у задњем сату изађе још око 3%, па нек буде 56%. (нека „Црта“ управо каже 56,7% изашлих али и 3,2% неважећих, што успешност „бојкота“ још повећава)

Што је више таман за та 3% од досада најмање излазности из доба белих листића. 3% белих листића ономад беше језичак на ваги који је отерао Тадића и концепт маркетиншке испразне политике у ропотарницу историје.

То је кључни податак избора, јер се тиче једине непознанице уочи избора. Да ли ће егзистенцијално неуцењено становништво  изаћи и гласати контра ултракорпоратиста или ће „бојкотивати“. Све остало је било крајње предвидљиво. 

Елем, иста шаролика екипа која је онда агитовала за беле листиће, протеклих дана је била енергично против. Ипостигли смо исти резултат. Само што је овај пут „пројектни задатак“ био озбиљнији – бар још  7-8% лењиваца, који би променили све, што је очито из прелиминарних резултата.

Као што обично бива кроз повијест, најкорисније будале ил идиоти  корпоративизма су они који су вербално најрадикалније против (у овом случају Вучића и целог „система„).

И изворни фашисти су највише урлали баш против банака и „Јевреја“, а комунисти за одумирање државе – два главна циља банкстераја.

На овим изборима су конци који вуку ове марионете били необично професионално и свеобухватно постављени. То јамачно није маде ин Сербиа, серви су само извршиоци ка и вазда.

Посебно су брижљиво покрили нове медије – мреже и он лајн радио станице, последње оазе расправе на медијима, јер једино одатле прети опасност.

Крстић идол, због чијег се „неморала“ и „глупости“ наслађују сви паметњаковићи Србије, разбио их је преко твитера својим провучићевским провокацијама, толико провидним, да би само будала помислила да стварно тако мисли, да није на пројектном задатку. А нема веће будале од школоване будале – циљне групе пројектног задатка Крстића. 

Елем, навукао их је на цепидлачења о манама понуђених алтернатива, манама које се виде из авиона и за које сви знамо, сублимирано им сугеришући да расправљају о дилеми из ере белих листића – да ли је смислено  гласати за мање зло. 

А то уопште није била дилема ових избора, већ да ли гласати ПРОТИВ  зла или се само кротко натрћити. Јер чак ни партиокрастке странке (ДС и ЧБЧ) у нестајању (путу ка ропотарници историје) нису биле ни близу идиотизма из ере Бориса Тадића, а тек не нове које су се убрзано призивале памети.

Зар није задовоство гледати метаморфозе дојучерашњих ултрафашиста Саше Радуловић и Бошка Обрадовић? Саше који износи низ предлога „на ползу народа“, поглавито обичних смртника и нападно се труди да се нико не подсети на његове неподобштине из доба доношења Закона о раду и његовог министровања и стечајноуправитељства. Зар није задовољство слушати Бошка Обрадовића како лепо и верно препричава ставове Ивана Пернара, оснивача рваЦког  „Живог зида“ из емисије Малагурског на којој заједно гостоваше  (види http://branali.blogspot.rs/2016/03/blog-post_16.html) а о геј „пошасти“ и старешинствима и ава Николају  ни мукајет. Зар није лепо кад се људи мењају на боље? Зар није лепо видети лепу даму Санду Рашковић без оних одвратних пацова који напустише ДСС брод, након што су преварили више пута на исти начин поштене наивчине (међу њима и мене и ДрПа једном)?

А не. На њихове неподобштине није подсетила моја маленкост која их је најсочније (и прва) крпила, а због „сукоба“ око Саше са његовим тадашњим фаном ДрПом чак и напустила коуређивање Преврата. Него махом њихови тадашњи обожаваоци.

Елем сублимирана порука „сви су исти“,  „сви су лопови“ примила се у мозговима паметњаковића.

Други фронт корпоративистичке медијске паљбе биле су патриЈотске онлајн радио станице. Тамо су типични и харизматични кафански шармери београдске чаршије  „спонтано“ и „безинтересно“ пуним радним временом, а и прековремено, правили спрдњу од било ког грађанског активизма.  Што је и етички и идеолошки сасвим доследно, јер, у питању су декларисани фашисти из уџбеника – Милан Миленковић и Драгослав Бокан, заборављени спавач служби, „ничим изазван“ активиран.  СрБски допринос свеЦкој цивилизацији – шармантни, уљудни  и духовити фашисти – то заиста нема ниђе. Зашто се тој агитацији против тековина либералне државе придружио аматерски и бесплатно вођа либералног Савеза Пролетера Др.Павков,
https://www.youtube.com/watch?v=CngitGWUD60&hd=1а апологији мрсоуђења и нечињења, главни феноменолошки критичар управо те срБске социо и психопатске појаве у међумрежју, ДрТомић, нека објасне на свом матичном Преврату https://prevrat.com/, да се развезе полемика ко некад.

На свима јасном заглупљивању риЈалитизацијом великих телевизија не бих губио време. АЛи на маргинама се појавио један нови медијски феномен.

С обзиром да су демоцидним медијским законима суспендоване све тековине, друштвене обавезе и етички и професионални принципи електронских јавних гласила, наше радио станице су постале само плеј листе прекидане сваки сат бесмислено (са становишта информисања)  кратким вестима, чија права сврха су сублимиране поруке слушаоцима омамљеним музиком.   59 минута музике и онда кратак текст кој почиње са „Премијер Вучић“. И ништа друго. И тако месецима рецимо на РОК радију?! Да ли је то случајно или не, али процените дејство истих сублимираних порука које почињу делатностима политичар рокера – рецимо Саша Радуловић, Психокилер  то и то, Борко Стефановић Јужњачки то и то. Или темама, рецимо еколошким, примеренијим рок субкултури од увлачења инвеститорима и банкстерима. Тек, опозиција је и у овом „сегменту“ демонстрирала свој  маркетиншки пацерај.

Да поновим још једном: бојкотџије, успели сте да привучете 90% егзистенцијално неуцењених становника. Јер, ко што милион  пута упозорих – бар 40% становништва су породице чија егзистенција директно зависи од ухлебљења посредством партиократија, а излазност је јасна евиденција, именом и презименом  да ли испуњавају своје партијске обавезе

Честитам. Урадили сте тачно оно што противник жели. 

И поред најпрљавије медијске кампање у историји, поред ватре с обе партиократске банде ушли су сви „моји“ сем Борка. Јер, нису само Вучићевци ударали ниско. Заједно са својим пришипетљама СРС, Заветницима  и Трећом Србијом, специјализованих за пљување ДССвери

Не заборавимо да су најпрљавије против свих осталих играли у Демокрасткој странци, чија је окосница кампање била да је глас за било кога другог бачен, док је Чанак био задужен за пљување Саше Радуловића.

У мом личном социјалном есперименту намерно сам  се понашао као наши аналитичари. Представио сам чисту пропаганду као „научну“ пројекцију.

Као што је двомесечно НЕпомињање Борка Стефановића, личности која је ЈЕДИНИ догађај у политичком животу Србије од убистав Ђинђића, у свим „пројекцијама“ изборних резултат „независних“ Агенција – чиста пропагандна порука, не мање од бесомучног понављања да ће Вучић имати натполовичну победу и да други немају никакве шансе …

… исто је било и моје убеђивање малобројне блогосфере да сво троје ЛАДНО прелазе цензус, да се не бринете за своје гласове.

Није била погрешна прогноза да Борко неће прећи цензус, него ме нисте послушали. Мене и мени сличне (http://dvogled.rs/). Да сте ме послушали као што сте НАСЕЛИ на бесомучну пропаганду, било би друкчије све – без муке и без крви. А упораво то је оно што нам предстоји, бојим се. А што сам желео да спречим.

Препустили сте се паметњаковићу у себи.

51% Београђана је демонстрирало значај историје дугог трајања.  Својим бојкотом показали су колико је танак слој урбаног хипстераја, а колико су у суштини и даље бандоглави АНТИПРОТИВНИ брђани овековечени  у приповетци Бранка Ћопића.

У личном убеђивању интимних поријатеља наишао сам на посебно изражен сој ових. Сви рокери и алтернативци с гнушањем су одбили мој предлог да се гласа за Борка и свој глас су поклонили – Зеленим. То је мањинска странка па бар њихов глас није пропао (ко мој за Борка).

Погледајте за кога  су гласали људи који заиста алтерантивно живе и заиста су поборници алтернативних идеја САМО ЗБОГ ИМЕНА:

„Potpredsednik Zelene stranke Danijel Pantić objasnio je važnost ekspertize te stranke za otvaranje Poglavlja 27, namenjenog zaštiti životne sredine, i najavio učešće Zelene stranke na predstojećem godišnjem Kongresu European Greens 21. maja u Utrehtu, na kojem će se graditi novi mostovi saradnje Srbije sa EU u domenu zelenih politika.“

И даље су за гајење коприва, печење ракије у дворишту и против забране лековитог биља. И не волe четвртаст парадајз.И активни су против ГМО и за лекализацију марихуане.

Анализа самих избора касније – данас само прелиминарни закључак ВУЧИЋ ЈЕ ИЗГУБИО!

19 mišljenja na „Мр Бранимир: БРАВО БОЈКОТ ВАМ ЈЕ УСПЕО, признајем пораз

 1. Уместо утука аутору – може да послужи одговор једном забринутом грађанину Бањалуке са Фејзбука:

  Ова фарса са „изборима“ за мене је свршена ствар и стварно нисам имао намеру да се њоме више замајавам. међутим, Ваш коментар је врло интересантан па ћу ето, учинити још један напор у циљу дефинисања ко се овде за шта залаже.
  Дакле,
  „…то што пропагирате бојкот вас онда чини Вучићевим човјеком.“

  То што Ви делите атесте на основу само једне „познате“ (оне да ја „пропагирам бојкот“) Вас чини будалом. Да ли и злонамерном будалом – нисам сигуран јер ја нисам Ви; да бих вас квалификовао злонамерним морао бих да знам шта Вас мотивише да политику посматрате црно-бело (или си патриота – или си Вучићевац)… Како то не знам већ само претпостављам (лакше је навијати него анализирати), за сада ћу се задржати код констатације да Вам мозак још није постигао радну температуру. Можда ипак има наде…

  „Сасвим је у реду да јавно иступате и објашњавате људима зашто је Вучићева политика најбоља за Србију“
  Ово је наставак Вашег трабуњања, јер не постоји ни један извор који може да потврди како сам било када или било где рекао да је „Вучићева политика најбоља за Србију“. Напротив, постоји много мојих изјава (на Радију Снага Народа – нпр) и написа где тврдим управо супротно, да је Вучић највећа штеточина након Милошевића, која је посебно опасна јер експлоатише очајнике који су изгубили сваку наду и који се задовољавају хиљадарком (динара), сендвичом и флашом воде. Ти људи, који се данас подају Вучићу за десет евра на дан, данас-сутра ће се наћи у његовим фалангама наоружани и мотивисани да уништавају неистомишљенике. Јер је летвица спуштена (пре)ниско, и у Србији однедавно ништа више није срамно, непристојно и неприхватљиво. На ово је могла да утиче србијанска опозиција, да је имала свест о опасности у којем се друштво налази и ујединила се у бојкоту Вучићевих „избора“. И тада би на глассање изашли сви „његови“, али такав циркус не би признао нико живи, почев од ОЕБСа, преко Савета Европе, а сумњам да би Руси себи дозволили луксуз да се више виђају у тако лошем друштву. Међутим, лични интереси опозиционих вођа су превладали, свети Цензус се многима учинио лако достижан, уваљивање на државни буџет реална могућност, па су сви погазили своја висока начела, зачепили патријотске носеве и похрлили ка синекурама. Што значи, да пристојан човек у Србији на тим „изборима“ нема шта да тражи. Свако ко је на њима на било који начин учествовао – саучесник је или Вучићу- Курти, или Муртама које су покушале да нас зајашу уместо њега. Моје право је било да ту „част“ избегнем, као што данас имам право да Вам на нос набијам чињеницу да сте својим чињењем Вучићу продужили мандат за још четири године, током које ће променити Устав, коначно „признати реалност“ у вези Космета, и завршити ко зна какве све не комбинације.

  У складу с тим, ја ћу и даље критиковати и режим и „опозицију“ и залагати се за нова правила игре која ће се заснивати на новом изборном закону који неће фаворизовати политичке мастодонте и људе који идеологије мењају чешће него усране гаће. А Ви како хоћете, мада ми је драго што сте тамо код вас решили све проблеме па можете да се посветите овдашњим.

  Sviđa mi se

 2. Ovo su bili onakvi izbori kakvi bi bili i da ih je raspisao Acimovic ili jos bolje General Nedic …U OKUPACIONIM USLOVIMA NEMA IZBORA!!!!!Гнев Србије 25.04.2016.Evo kako narod misli,bar onaj deo koji jos razmislja… | | | | | |

  |

  | | | | Гнев Србије 25.04.2016. | |

  |

  |

  Sviđa mi se

 3. Prvo pitanje koje se nameće nakon čitanja ovog pisanija je kojom se to metodologijom autor služio pa je došao do zaključka da bi „egzistencijalno neucenjeno stanovništvo“, da je izašlo na „izbore“, glasalo „kontra ultrakorporatista“, a odmah zatim, na osnovu čega smatra da njegova 3 „opoziciona“ favorita (Pseudocipras, Novidinkić i ExDOS+Exsabor cenzuspatriotska družina) nisu eksponenti istog tog korporativizma kao i režim Gospodara Vučića?
  Zatim, neminovno bode oči lakoća kojom se lupa etiketa „fašista“, lakoća koja neodoljivo podseća na vrhunske domete perjanica „drugosrbijanske“ misli (Petra Lukovića, Svetlane Slapšak, Borke Pavićević, Latinke perović…) tokom (njima)zlatnih devedesetih. Neverovatna količina infantilnosti izbija iz pasusa koji govori o „deklarisanim fašistima iz udžbenika“, tim pre što se ta dva nepravedno diskvalifikovana gospodina teško mogu ugurati u isti koš, bez obzira koji označitelj na njega stavili.
  Najzad, beskrajno mi je smešno to naivno (pod uslovom da nije utilitarno) zalaganje za nekakav „gradjanski aktivizam“ u trenutnim društvenim prilikama, a apstiniranje onih čija egzistencija nije izravno skopčana sa vlašću nikako ne može biti direktna posledica stava o besmislenosti izlaska na okupacione izbore (poziva na organizovani bojkot nije bilo), koji se na glavnim medijima nije ni mogao čuti. Posebno je zabavan lament nad tankoćom sloja „urbanog hipsteraja“ kroz koji probija prava priroda „bandoglavog ćopićevskog brdjanina“, kada su upravo utelovitelji ovog prvog životnog stila najapolitičniji deo srpskog društva. Tako se nameće i neophodnost distinkcije izmedju nezainteresovane balavurdije i onih koje vredja zloupotreba pojma IZBOR.
  Mi koji na „izbore“ nismo izašli zapravo bismo trebali da čestitamo vama. Uspeli ste. Dve od tri drage vam liste predjoše cenzus!
  P. S.
  Učestvovanje na ovakvim „izborima“ je upravo ono od čega ste se ogradili u vašem odgovoru na jedan komentar: PRIHVATANJE SISTEMA KAO NEMINOVNOSTI.

  Sviđa mi se

  • hvala vam na ovim argumentovanim koomentarima, odgovoriću vam tekstom, pretpostavljajući da ste pročitali samo ovaj tekst..
   a ako ste redovan čitalac ovog bloga na kom više od 5 godina objašnjavam šta smatram za fašizam i upozoravam na SVE njegove vidove, a ne samo na Juru i Bobana, na šta se kod nas svodi .. i na njegovo NADIRANje…
   na kom je bar desetak tekstova u kojima objašnjavam šta je fašisitičko u MIlenkovićevom angažmano .. i to iz udžbenika za osnovne škole..
   na kom je čitav opus mnogo oštrijih kritika i Radulov ića i Dveri i DSS-a i BOrka, nego što je IKO napisao u Srbiji ..
   onda ništa
   konstatacija o prihvatanju postojećeg sistema vam je delimično tačna
   radi se o odbrani tekovina DEKLARATIVNO postojećeg sistema, koji nam još uvek pruža kakve takve isntitucionalne mogućnosti – bez krvi i barikada – DOK Vučić ne uništi sve temeljno, kako je počeo …

   ako mislite da je dovoljan razlog za nekorišćene tih mogućnisti glupost – „okupirani smo“, i da time skidate odgovrnost sa sebe što će vam sutra kćer odvoditi po pravu prve bračne noći a sina prebijati uposlenici UDBE u fantomkama ..onda opet ništa …

   ako svojoj deci prepuštate zemlju uništenih svih tekovina koje su stvorili krvavom borbom naši preci a vi uživali ceo život .. srećno na nebu …

   Sviđa mi se

  • inače
   NIGDE nisma napisao „da bi „egzistencijalno neucenjeno stanovništvo“, da je izašlo na „izbore“, glasalo „kontra ultrakorporatista“,
   a na osnovu čega smatra da njegova 3 „opoziciona“ favorita (Pseudocipras, Novidinkić i ExDOS+Exsabor cenzuspatriotska družina) nisu eksponenti istog tog korporativizma kao i režim Gospodara Vučića? objasnio sam u nizu poslanica „ava Gardner o izborima“ na konkretrnim primerima

   Sviđa mi se

  • „Posebno je zabavan lament nad tankoćom sloja „urbanog hipsteraja“ kroz koji probija prava priroda „bandoglavog ćopićevskog brdjanina“, kada su upravo utelovitelji ovog prvog životnog stila najapolitičniji deo srpskog društva“
   meni se čii da ste sami sebi skočili u usta, a vama? … ili niste shvatili da je sloj „urbanog hipsteraja“ površina istih ličnosti bazično „bandoglavog ćopićevskog brdjanina“, ne govorim o dve različite sociološke grupe nego o istom šizofrenom čoveku .. pa JA kažem da su on najapolitičniji.

   Sviđa mi se

   • Nisam ni ja mislio na različite sociološke (podkulturne) grupe. Iz vašeg teksta proizilazi da se ona modernija strana raspolućenog čoveka lako povlači pred naletom prikrivane, ali dominantne, brdjanske polovine sklone nemotivisanom inaćenju, medjutim, po vama je indikator nepostojanosti urbanog sloja ličnosti upravo bojkot izbora. Moja primedba je bila da jedan psihološki tip ne može biti osporavan osobinama (ignorancija, lenjost, nezainteresovanost) koje ga zapravo suštinski odredjuju. Drugim rečima, ako je „sloj urbanog hipsteraja“ tanak, to zasigurno nije obelodanjeno bojkotom, jer mu je neaktivnost svake vrste imanentna. Abeceda logike. Da repliciram na ostale stvari stvarno nemam živaca. Svako dobro vam želim.

    Sviđa mi se

  • NIKAD i NIGDE nisam napisao da je „apstiniranje onih čija egzistencija nije izravno skopčana sa vlašću … direktna posledica stava o besmislenosti izlaska na okupacione izbore“
   kritikujte ono što je napisano a ne sopstvene misli, asocijacije i tumačenja

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s