Драган Томић : Социјална патологија матријархата у Србији, 3

asteroid

Јучерашњи масакр, представља ерупцију насиља које као ужарена лава тече испод крхке коре нормалности на којој плута Србија. Он сам по себи није изолован случај од осталих случајева насиља, већ је само јачи по интезитету али му је природа у основи иста. У Србији, насиље је језик са којим се комуницира и једнако га користе како мушкарци тако и жене. Једина разлика је у томе што се о насиљу над женама више говори, при чему оно добија ексклузивно место и ствара се погрешна слика да само оно постоји, док се насиље које се спроводи над мушкарцима сматра за нормално и као такво је прихваћено. Међутим симптоматично за овај случај, је то што се он сада експлоатише до крајњих граница те тако сада имам питања из разних домена, као што је питање насиља над женама, питање контроле оружија и коначно, у вестима, дан жалости је проглашен у Војводини. А зашто није проглашен у Србији? Зар Војводина није у Србији? Зар нису грађани Србије убијени? Зар не би требало да нам буде жао свима јер неки од нас више нису међу живима? Да ли треба да се плашимо јер ми можемо бити следећи?

По мом скромном, али дубоком мишљењу, овај догађај је на готово порнографски начин разоткрио сву социјалну патологију матријархата у Србији. Од ситуације која се завршила масовним убиством, до реакција социјалних служби и коначно до наслова у медијима и реакција на овај догђај. У сваком сегменту, присутна је патологија и механизми њеног функционсиања.

Како је мени стало ипак до Србије и њених грађана и како ме овај догађај боли, јер нас сада има мање међу живима, покушаћу да дам анализу овог немилог догађаја у нади да ћу можда доћи до одовора на питање зашто се он десио и да ће на основу тог одговора, овакве ситуације бити препознате на време и спречене да се понове.

Пре него што ће постати масовни убица, овај човек, колико се сазнаје из медија, је окарактерисан као миран и повучен. Међутим, други гласови кажу да он није био миран и повучен, већ је био насилан према својој покојној супрузи, због чега је иста пријављивала насиље социјалној служби. Дакле овде имамо проблем око дефиниције јер се миран и повучен потире са насилним. Осим ако миран и повучен, не узмемо као друго име за нормалног и ако не сматрамо да је нормално тући жену.

Матријархат, инсистира на насиљу над женама и мушкарац који врши насиље над женом, у матријархату је нормалан мушкарац.

Разлог за овакав став је крајње прост и биолошки оправдан са становишта матријархата. Јер ако мушкарац схвата жену као објекат, као плен и ако он своје самопоуздање гради на основу тога шта је успео да стави под своју контролу, трофејна жена онда постаје мерило његовог успеха. Стога матријархат инсистира на жени као објекту, јер ако она постане циљ борбе мужјака, само алфа ће изаћи из те борбе и на тај начин она ће добити најбољег за потомство и испунити прво своју биолошку функцију и потом осигурати себи добар живот јер ће бити са најбољим који ће елиминисати свакога ко би могао да је угрози. Због тога је за матријархат, неспутана агресија кључна, јер је то процес селекције генетског материјала и зато матријархат не подноси апстракт као што је вера или закон и зато промовише чисту биологију.

Матријархат инсистира на мушкарцу који само жели жену и дефинише га тако. За њега је мушкарац који жели себе, непожељан. Слободан мушкарац, који има друга интересовања осим жене, се аутоматски дефинише као претења или као инфериоран и као такав бива одбачен и уништен.

Ово је разлог зашто матријархалне културе су тако органске, жилаве и примитивне, јер код њих је само-кастрација искључена и каналисање животне (сексуалне) енергије се сматра највећим злочином. Без могућности да конторлише и фокусира енергију на нешто више, мушкарац се своди на чисто биолошку улогу, улогу оплођивача. Са друге стране, жена, безбедна и сигурна, ослобођена је сваке одговорности спрам околине и има сво време овог света да се само усавршава и због тога, њена доминација над мушкарцем је тотална. Она ослобађа мушкарца сваке одоговорности за своје поступке само зато да би га држала 100 посто под својом контролом фиксирајући његов фокус само на себе.

Ово је логика по којој се водила социјална служба и која није ништа учинила да ситуацију реши и ако јој је то био посао. Ово осветљава другу страну природе матријархата а то је мимикрија.

Или ти “шатро”.

Социјални служба је устројена тако да буде шатро служба, она симулира социјалну службу као што цела државна управа Србије симулира државну управу која се води апстрактом (законом). Социјална служба је стога матријархално орјентисана, она подржава насиље над женама, јер то сматра нормалним, природним и органским јер је и сама таква. Она је само шатро цивилизована, она само шатро има службенике и законе, она само шатро има улогу у шатро друштву. Као и свака служба у Србији, она је у суштини матријархално организована, по принципу агресије и доминације, по праву јачега. Цела њена хиреархија је тако устројена, по принципу алфа доминатора, био он мушко или женско. Она је устројена на принципу слабости и жеље за моћи а не по принципу снаге и демонстрације моћи, јер да јесте, социјална служба, пошто сматра себе моћном, би препознала претњу и потом искористила своју моћ да ситуацију реши тако што ће надјачати моћ појединца коју он демонстрира и наметнути своју. И тако, коначно долазимо до највише инстанце а то је сама Војводина која је у жалости. Из ког разлога није Србија у жалости већ само Војводина? Ако се у обзир узму гео стратешки планови, агенда испод жита овде савршено функционише и промовисање овог злочина, тако свирепог и болног, може врло лако се претворити у квази аргумент као доказ да мачо алфа Србија из каменог доба, је лоше место за живот, која малтретира жене, чије социјалне службе не реагују и да је једини начин да се дође до бољег живота, оцепљење од Србије.

Коначно, није ли то и оно шта се на микро плану десило?

Убица, пореклом из Хрватске,протеран сматра да му је жена објекат који може да поседује и она незадовољна таквим статусом налази утеху у Европском Србину на раду у Шведској. Романтична у жељи за бољим животом, она раскида везу и започиње нову и на самом почетку примитивни Србин, Дверјанин, Путинова кучка вади Калашњиков и прекида Европски пут несрећне жене. Он је толико љубоморан, он је толики паћеник, да у бесу убија петоро и рањава 22 оје.

Он је монструм а она је жртва.

Ово је управо етос који се ваља иза наслова у медијима и показује сву њихову наказност.

Ја мислим да се ствари нису десиле на овај начни, већ да је патологија иза овог догађаја далеко дубља и озбиљнија.

Пут који ће довести до пражњења два оквира у масу у кафићу, дуго је припреман. Убица, пре него што ће то заиста и постати, вероватно је био протеран из Хрватске током 90-их година.

Слике које су медији објавили о његовом животу на фејсбуку, приказују га за некаквим радним местом, што упућује на чињеницу да је човек или имао своју фирму или је радио за некога. Пивска флаша јелана на столу, поред лап топа и целе машинерије 21 века, служи да покаже да је он и даље самопоуздан и да је даље матријахална алфа. Јер нико нормалан не би из света пословао са алкохоличарем који лоче на послу, који не зна где се шта ради (пије се у кафани) и где шта стоји (флаша стоји у бифеу). На основу тога, логично произилази да овај човек није у стању да схвати шта је то систем и шта је то поредак, није у стању да се повинује правилима и да уговор за њега не значи ништа. Да није рационалан и да му се стога не може веровати.

Јер је непоуздан и лош за посао који се базира на поверењу. Мушки систем, ово препознаје као недостатак самопоуздања а не као израз истог.

Биће онда да је убица, био само локално успешан и да је могао да локално да опстане и делује, у оквирима матријархалне културе. Као такав, он је у матријархату препознат као успешан, као алфа доминатор и као такав он је пожељан јер је неспутан и неограничен. Он је херој без мане и страха, он је срБски ЈУНАК. Он је ПРАВИ мушкарац.

Као такав, он је сигуран у себе и као такав шармира жене које у њему виде ОНО ПРАВО. Зато и не чуди како је могао да привуче осам година млађу жену за себе, јер то је оно чему свака матријахлана жена тежи, а тежи искључиво алфи доминатору.

На почетку, ово је срБски идеалан матријархални спој, млада жена и старији, обавезно (матријархално) искусан мушкарац. Она њему импонује јер је доказ да је плодан а самим тим и снажан и он њој импонује јер доказује да је зна да одабере правог. Награда овог идеалног споја јесу и деца које су имали и све је било савршено.

Било је али у оквиру шатро патријахата или јавног. Православног дискурса. Проблем је у ономе шта се дешавало испод површине а шта се није видело.

Из неког разлога, убица почиње да осећа немоћ и његова самоспознаја и визја света почиње да се урушава. Због тога исти, тежи да очува свој идентитет матријархалног алфа мужјака уз помоћ групе, групе коју налази у кругу истомишљеника, такође алфа мужјака и налази их у патриЈотама. Ту се моле Путину, Богу и Части. Међутим, то није довољно и убица, схвативши да патриЈотско блебетање уз флашу пива, дивљење како Руси штемају по Сирији и како пркосе Американцима, не решава његов дубоки немир, одлучује да га компензује кроз набавку арсенала.

Набавивиши арсенал илегално, убица постаје заправо илегални мушкарац. Количина оружија коју полиција тек треба да каже, директно ће рефлектовати ниво пада његовог само поуздања. Баш као што ће датум на његовој чланској карти у патриЈотским организацијама, минус шест месеци дати тачно време када му је траума, која је произвела пукотину која ће му срушити конструкцију, настала. Минус шест месеци је време које је потребно да би просечан матријархални мушки мозак детектовао проблем и произвео реакцију.

Тај датум би могао бити узет и као датум када је покојна супруга схватила да он више није алфа и одлучила да потражи замену. За разлику од њега који је пукотине био свестан након шест месеци, она је била свесна истог момента. Немоћан да се суочи са унутрашњим конфликтом, убицина личност почиње да се растаче и урушава. Његова сигурност и самопоуздање нестају и у њему се јавља страх. Паничан страх, који тотално негира целу његову личност. Убица долази до раскршћа, борити се или побећи, бити пасиван или агресиван. Како је пукотина у темељу, сво то самопоуздање које је конструисано сада постаје терет, који уништава целу конструкцију. Уместо да побегне из зграде коју је сам направио и која му сада пада на главу, он херојски ирационално покушава да је очува држећи је својим рукама и гине у том покушају.

У том моменту он постаје агресиван и креће да врши насиље над женом. У том моменту, он је тај неограничени мушкарац који неспутано демонстирира себе. Али касно је.

Ако је раније његова агресија била тумачена од стране жене као израз самопоуздања који ће њој омогућити сигурност, то више није случај јер је она сигурност нашла у другом мушкарцу и њу сада та агресија угрожава. Агресија више није пожељна већ је сада непосредно угрожава и дух Танатоса код ње преузима трон од Ероса.

Он за њу више није извор сигурности већ директна претња и сваки његов акт у покушају да је задржи чини само већу и већу штету. Ако поклони букет цвећа он је патетичан ако опали шамар он је слабић. Ако удари песницом он је насилник.

Изгледа да је убица пробао све ове трикове до јуче и како ништа није упалило, једино шта му је преостало био је арсенал.

Коначно, његов супарник, човек из рачунара кога није могао да елиминише, материјализовао се пред њим и пред свима осталима са његовом бившом женом, јавно га понижавајући јер сада сви су знали да је он слаб. Да није алфа. Сви су били весели и сви су се смејали његовој мизерији и његовој пропасти. Његове комшије са којима је живео, сви до једног су постали-непријатељи.

Баш као и комишије Хрвати из Осјека 90 их. У секунди његов ум је колабирао, као животиња осетио је ледени дах Танатоса и отрчао по арсенал. Док се враћао, његов ум се распадао и у моменту када је стигао, уочио мету, последњи трзај рационалног, нагнао га је да упозори невине пуцњима у ваздух. Међутим, матријархална култура агресије у Србији је већ толико отупела да не разликује пуцањ из аутоматске пушке од бесомучног прангијања петартдама и несрећни људи га нису приметили.

На овај начин су га још једном јавно понизили и показали да не постоји.

Тада је нанишанио и притиснуо обарач.

Убица је прво елиминсао жену и њеног новог изабраника а потом и његову околину. Осетивши моћ поново, убица пун адреналина, одлучује да се освети осталима, за то што му нису помогли, зато што су га издали. Он не прангија, он нишани и погађа. Он је свестан тога шта ради и он има фокус. Врло је могуће да у том моменту, сви остали су у паници и страху док је он једини сталожен и под контролом и да има моћ. Улоге су се замениле и он поново доминира. Свети се жени која га је издала, свети се њеном изабранику који му је жену отео. Потом се свети њеоговој околини али онда се и свети широј околини, за то што му нису рекли, што га нису подржали и коначно, свети се Србији за издају Крајне.

Он пуца и свети се.

На овај начин, матријархат се одбранио. Мушкарац који је изгубио биолошку функцију алфе, поставши неприкладан за жену, елиминсан је од стране система јер је починио злочин. Жена која је одабрала новог алфа мужјака елиминсана је и ослободила простор за нове женке. Мужјак из иностранства, из Еу, елиминсан је као врхунска претња по сам матријархат, јер је успех остварио на другом месту, чиме је постао страно тело. Јер успех није био по стандардима квалитета матријархата, јер је изведен на рационалној основи. Као такав матријархат ће после овога бити само јачи и наставити да гуши Србију, држећи је константно на нивоу биолошког и животињског.

45 mišljenja na „Драган Томић : Социјална патологија матријархата у Србији, 3

 1. Što se tiče tvoje nedoumice gde je radio, evo šta pišu novine „Siniša Zlatić radio je kod brata Aleksandra, koji na ulazu u Žitište ima agenciju za registraciju i tehnički pregled vozila.“… I bio je član SNS-a, iako je lajkovao te dveri/dss (taj podatak pronađoh na fejsu)… Smatram da je ovo vrlo bitno što je rekao Dijanin otac – Njegov otac (misli se Sinišin) je tukao svoju ženu, a njegov brat svojoj ženi izbio bubreg… Što znači da su Siniša i brat rasli u takvom okruženju gde se sve rešava batinama, i pošto su tako vaspitavani ne umeju na drugi način da reše nesuglasice. I ova izjava Dijaninog oca –
  „Na sudu joj je rekao da ne sme da ima nekog drugog posle njega. Sudija mu je na to odgovorila da ne može da joj brani ništa kada se rastanu, ali njega to nije sprečilo“.
  Zanimljiv mi je i onaj kockar što je tog istog dana ubio ženu pred maloletnim detetom, zbog duga koji je on napravio, slična patologija, on 17 godina stariji od nje, obećavao joj kule i gradove…
  Dao si analizu, ali još uvek ne i rešenje.. Pitanje je da li i ima rešenja, s obzirom da taj primitivan profil muškaraca smatra ženu objektom i ličnim vlasništvom…

  Sviđa mi se

  • Не постоји „решење“, постоји одговор на ситуацију.Мушкарац свестан себе, мора прихватити чињеницу да жена није објекат и да има слободну вољу, те да стога ако га напусти то није крај света, нити га то чини мање мушкарцем. Проблем који настаје тада, јесте да ако прихвати то као нормално, он никада неће бити алфа, никада се неће тотално предавати жени, што ће она протумачити као слабост и што ће њега аутоматски учинити непожељним за њу. Ма колико се трудио он то не може да сакрије, јер је женски мозак супериорнији у односу на мушкарца у тумачењу понашања. Ако на то још додамо и хормонални мозак, не постоји теоретска шанса за њега да он сакрије то. Њему једноставно онда преостаје да прихвати то и себе као таквог и посвети се нечему другом, свестан да никада неће бити пожељан за жену. Изборити се са тим доживљајем себе није лако али једном када се то прихвати, отвара се потпуно нова димензија која може приуштити далеко квалитетнији и бољи живот од стандардног.

   Да, биће окарактерисан као губитник и од стране жена и мушкараца, сматран неуспешним али у том стадијуму, за њега више то неће бити битно.

   Sviđa mi se

   • „никада се неће тотално предавати жени“- zašto?
    Ovaj deo „свестан да никада неће бити пожељан за жену.“ , na osnovu ovoga imam utisak kao da misliš na sve žene, a ne na tu konkretnu koja ga je ostavila. Ako nije valjala ta, doći će neka druga… Što kaže pesma nije život jedna žena…
    A da li misliš da je žena okarakterisana kao gubitnik u suprotnoj situaciji (kada je ona ostavljena)?

    Sviđa mi se

   • Зато што мора да прихвати да нема тоталну контролу и да мора бити спреман да прихвати бол коју растанак носи. Ради се о тзв, „контроли штете“ коју жена наноси у тренутку растанка који он не жели и који се може десити у сваком тренутку. Наравно да мислим на све жене, јер ово становиште није базирано на свести и рационалном, нема везе са личношћу, већ на генетици и био хемији. Их шта све песме кажу, епика тј романтика јесте лепа али је у практичном смислу ипак само пројекција сопствених надања и страхова.

    Sviđa mi se

   • Postovanje.Slusam Vas redovno na Snazi naroda.Sta mislite o beznadezno introvertnim tipovima koji se plase devojaka tj zena, znate ona vrsta tipa koji napuni gace kada treba da pridje curi, koji crveni i znoji se kada treba da se upusti u dijalog, koji zanemi, koji se u trenutku pretvori u retarda, nesposobnog da izgovori jednu prostu recenicu, koji ima hronican, urodjen, kakogod, nedostatak vestine ,,muvanja“ riba. Koji je imao kontakt sa vaginom jedino pri svom rodjenju, koga je strah da pridje devojci i koji usled tog bednog i pateticnog kukavicluka i straha da ce biti odbijen i okarakterisan kao ,,jebeni luzer“, neko ko joj nije nivo, posledicno ostane sam na kraju? Postoji li neki lek, neka „magicna formula“ za takvog luzera?
    Inace sam iz razvaljene porodice, cale mlatio kevu itd, zivim sa kevom i sestrom.Sta je resenje, obzirom da vidim da ste iskusni u sagledavanju i tretiranju tema musko-zenskih odnosa.Englezi bi rekli : ,,Suck it up and move on“.Mada to nije neka uteha.Hvala jos jednom.Nemojte se sprdati i citati ovu poruku u programu kod M.Milenkovica, molio bih Vas.Srdacan pozdrav, hvala Vam na odgovoru i sugestijama.Djordje.

    Sviđa mi se

 2. Gomila Frojdovskih stereotipa,nema tu nikakvog matrijarhata,u konkretnom slučaju radi se o liku poreklom iz Slavonije koji je devedesetih došao u Srbiji,možda ima i traume odnosno PTSP,lik je bio nasilnik ali je percepcija čaršije takva da ako mi se komšija lepo javi na ulici da je po difoltu dobar čovek.Konkretno moj sada već pokojni komšija je za svoje susede bio med i mleko ali je često znao da u trenutcima pijanstva ženu bije kablom od šporeta ili klipom kukuruza,znači poštovan i ugledan član zajednice čija je žena barem jednom u dva meseca sa malim detetom spavala na ulici kada njemu dođu bubice.Druga stvar da li autor ovih tekstova ima porodicu,da li ima decu,da li možda ima rasturen brak iza sebe ili je ovo pisanje samo refleksija njegovog nezadovoljstva ženskim rodom.Što imam neki osećaj da je Dragan muškarac u srednjim ili kasnim tridesetim ne oženjen bez dece i sa nekoliko propalih veza iza sebe,prosto neka rezigniranost zrači iz njegovih tekstova iako se trudi da ih ogrne plaštom objektivnosti,kao da se lično obraća ženskom rodu.Znači jako je važna pozicija iz koje piše autor,da li ovo piše materijalno sređeni porodični čovek ili piši nezadovoljni lik u tridesetim koji je odlučio da svu krivicu za svoje promašaje svali na žene.

  Sviđa mi se

   • Dragane to nije odgovor,vaše konstrukcije su suviše stereotipne,zaboravljate da su muškarci i zene individue i da se ne mogu svrstavati u stereotipne šablone,ako vam je za utehu ima jedno 30% istine u onome što ste napisali.

    Sviđa mi se

   • Моуће, ипак мој узорак сека разних доби је био 450 када смо радили истраживање. Могуће је да то није довољно. О томе у делу четири.

    Sviđa mi se

 3. Савет, врло вероватно радница у центру за социјални рад:

  http://slobodnimediji.com/crnahronika/3862-bruka-drzave-dijana-prijavljivala-manijaka-zbog-nasilja-u-socijalnoj-sluzbi-joj-rekli-da-istrpi

  http://www.kurir.rs/crna-hronika/kurir-tv-dijanin-otac-govorila-je-doci-ce-mi-sinisa-glave-u-socijalnom-su-rekli-istrpi-clanak-2335315

  као праве чуварке матријархата и стубови философије немоћи која иште алфу да би опстала, ал за мало и наравно,зли мушкарац због кога се све ово десило, мислим како другачије:

  http://www.bktvnews.com/zbog-ovog-coveka-je-ucinjen-krvavi-masakr-u-zitistu-ubijena-dijana-je-njega-krila-od-sinisa-foto/38052

  Ја не оправдавам ништа од овога, само покушавам да нађем одговор зашто се десило и то искључиво у сврси превенције. Не мрзим жене нити их кривим за своје неуспехе, ипак ту је мој нарцизам мало јачи.
  Хауг, поглавицо.

  Sviđa mi se

 4. Што се тиче жена,по мом скромном искуству, реакције су интензивније али краће трају него код мушкараца. Прва фаза, тј спознаја је јако болна и она врло често може довести до самоубиства, док остале релативно брзо пролазе, Оно шта сам приметио из дружења са остављеним женама, јесте да оне врло често у ствари знају да ће бити остављене (јер осећају хормоне друге жене на мушкарцу) али да то игноришу и онда процес њиховог опоравка се углавном своди на анализирање трагова који су били игнорисани пре. Оно шта је мени било јако интересантно, водећи те разговоре, јесте да оне у опште немају никакве задршке и да су буквално комплетно отворене за причање о свему.

  Sviđa mi se

  • Sta li bi na ovo rekao najveci A-mejl i maco men nasih naroda i narodnosti Jovo Tosevski?Jer koliko sam ga razumeo on u patrijarhat veruje ali kao izuzetak a ne pravilo,posto smatra da iza sublimacije libida kod mus-karca(koji tvori),stoji zenski princip i psihoseksualna manipulacija.
   Ako je tacna statistika da su 85% stvari koje proizvode korporacije(koje truju okolinu)za zene,onda
   se postavlja pitanje,sta je u sustini patrijarhat,ako postoji?

   Sviđa mi se

   • Ако су власници корпорација жене онда живимо у матријархату а ако су мушкарци онда је то ипак патриархат. Ја сам некако склонији да верујем у ово друго.

    Sviđa mi se

 5. Мислим да би рекао да убица је исправно поступио, јер је елиминисао конуренцију те да је главни кривац жена јер је свог мачо алфа мена ставила на преко 100% контролу. Ипак проблем је у томе што та његова анималистичка логика има смисла али само код јелена, ракуна, вукова или ти осталих сисара. Проблем настаје када примат узме аутоматску пушку за коју је потребно ЗНАЊЕ и СХВАТАЊЕ шта је то и шта може да уради имамо масакр невиних људи. Тако да поента ове приче је избор, или ће те бити примат и имати сваку или ће те бити човек који прихвата као нормално да његова жена ипак има биолошку потребу да се хефта са приматом. Ако сведете тај чин на рецимо прање зуба, нема никаквих проблема. А ако оде са приматом да живи, пустите је али ако покуша да вам узме материјалне ствари, е ту већ будите немилосрдни. Суштина је да физичко насиље према жени је бесмислено чак и ако оне то желе. У коначном збиру, то их само чини јачим. Ако вас је испровоцирала дотле да морате да физички реагујете а њој је до вас стало, тиме ћете само потврдити да сте роб њеног међуножја. Оно шта ће се десити тада је да ће те јој као такви постати досадни и откачиће вас. Ако је ударите а она вас не воли више, она ће аутоматски постати жртва а то значи да ће гомила НВО-овоа да онда добија паре за пројекте и акције и законе који ће шатро да штите жену. А паре за то ће доћи из вашег џепа тако да сте ем испали далабу ем сте платили мрски запад.
  Ја лично када би сазнао да ми се будућа жена хевта са приматом, поставио би камере и онда те снимке продао Порн Хабу. Њу хефта примат, ја зарађујем а паре остају само мени…Врхунска фора, после изнајмим младо месо за 200 евра ако ми се баш хоће и свима добро. Мада знајући себе вероватно би те паре отишле на неки сулуди јероплан.

  Sviđa mi se

   • Ако га гледаш као сисара тј као биолошки организам, тј као животињу онда је његово насиље природно. Као што је природно да се два мужјака у природи бију до смрти око женке. Ако је човек, зашто је поступио као животиња?

    Sviđa mi se

   • U tome i jeste suština… To se dešava kad nagaoni prevladaju raz(um). Lako štivo, knjiga paradoks šimpanze lepo objavšnjava te pojmove… Nema nikakvog opravdanja za taj maskar što je uradio.

    Sviđa mi se

   • Одакле ти идеја да оправдавам чин убиства? Не оправдавам ја овде ништа, већ само покушавам да дођем до одговора зашто се нешто дешава.Оно шта сам хтео да каже јесте да за анималан део њега, агресија је природна реакција на претњу. Са те стране његов акт је објашњен али не и оправдан, јер он ипак није само животиња која реагује импулсивно и нагонски, већ би требало да се обузда разумом. Држави је требало да буде јасно да ће бити проблема и да ће ићи до краја када је у суду рекао да после њега она не сме да има никога. Али, опет, ту долазимо до нашег матријархалног схватања које није у стању да перципира и да делује унапред, што је основна одлика мушких друштава. Једноставно ми смо друштво, примитивно, органско устројено на праву јачег и на односу надређен-подређен. Неки пут мислим да би било добро да у устав укључимо и законе физике и математике како би све обухватили. И обесмислили, баш као што је све обесмишљено у овом случају.

    Sviđa mi se

  • Istini za volju ponovio je vise puta da smatra da ‘zena nikad nije kriva'(od ovoga feministkinje lude).Slazem se da razum u velikoj meri odvaja coveka od ostalih zivotinja,i ima npr. mogucnosti da se suprotstavi prirodi i reprodukciji kao njenom glavnom cilju,ali vidis mozda zato priroda ne daje razum svakome(retki imaju visok IQ)-da je ne bi ugrozio,ili je mozda on samo prividno nezavisan.Stagod nema sumnje da je muzjak generalno zavistan od zenke,a ako obrnuto ne vazi a rekao si da zenskom principu fali samo metod-mozda ga dobije kad neki muzjaci stvore A.I. na svoju stetu,fakticki.Mada opet alfa-Tosevski kaze da one ne znaju sta zele hmmm,mozda i prezivimo.

   Sviđa mi se

   • Ко ће га знати, може да буде свашта. Оне нису ни добре ни лоше, оне су једноставно другачије, функционишу по другачијим принципима и другачије расуђују. И ако на крају све то дође мање више на исто, путеви се разликују и форсирати прихватање само једног пута, био он мушки или женски, је насиље али је у својој суштини бесмислен.

    Sviđa mi se

 6. Cinjenica je da zena nije zainteresovana za muskarce koji su u hijerarhiji ispod nje,sto automatski negira svaku pricu koja relativizuje odnose i price o srodnim dusama.

  Sviđa mi se

  • Да та особина им је баш гадна јер све суде на основу билологије, тј генетског. Што њихово расуђивање чини дубоко расистичким. У суштини код њих постоје три основне дефиниције по којима се воде, да ли је погодан за парење, да ли могу имати неку корист од њега и да ли ме угрожава. На основу та три постулата, одвија се цео мисаони процес касније.

   Ортак ми је причао како је са својим другом,који је по његовим речима ем мршав ем не баш привлачан, ишао у град и ушли су у празан бус. Онда је тај мој ортак устао да откуца карте и у међувремену поред тог његовог ортака је села нека онако солидна цица, која је кренула да дрнда пипафон. У једном моменту када је видела поред кога је села, побегла је на другу платформу а овај то није ни приметио јер је читао књигу. Овај мој ортак се згрануо кад је то видео и описао њен поступак као гађење над инфериорним примерком, што није далеко од истине.

   Sviđa mi se

   • I muškarci rasuđuju na sličnom principu.. Ajd kad si krenuo sa pričama iz gsp-a ispričaj i tu o hormonima i ženama 🙂

    Sviđa mi se

   • To je prirodna selekcija to je ok,medjutim mene intrigira kako je moguce da se ti prirodni tokovi toliko pervertuju pod uticajem medija,pa imas situaciju da npr. bele zene usvajaju masovno crne bebe(kao kukavicje jaje sto bi neko reko) zato sto su to videle od Andjeline ili se vezu za gubitnike…Trend im je Bog.
    To postajanje njivom na kojoj raste sve sto posadis,taj me fenomen zanima u kontekstu matrijarhata.
    Cuo sam te na radiju da kazes da su istocnjacke religije-zenski princip,sta je sa ostalim?

    Sviđa mi se

   • Африканци, на западу се доживљавају као примати, непожељни за друштво белих и цивилизованих, рационалних и свесних. Међутим, биолошки, њих жене доживљавају као над алфе, као праве и једине примате. Имати црно дете а бити белкинња, значи да је вагину посетио монстер кок од 35 цм и да је преживела спајање јер је он није убио (пошто је по схватању белца он то морао да уради јер је примитиван тј анималан). Усвајање црног детета јесте њихов ултимативни покушај да биологију ставе под своју контрлу, васпитавајући црно дете које је ако је мушко, ће постати остварење сваког женског сна, курата алфа која ће моћи да се контролише.

    Што се иде северније, мушки принцип преовлађује, јер услови живота захтевају већу промисао. За разлику од голих јужњака, северњак мора да осмисли одећу, обућу, кућу. Такође он углавном може да једе само месо а не и биље, чиме му исхрана утиче на развој тела и мозга, он постаје логичнији и рационалнији. Ради се о комбинацији фактора који онда креирају разлике и који нису само до човека већ и до околине. Просото погледај исток, тј југ. Гејше, хареми, полигамија и како идеш ка северу имаш индивидуалистичке принципе који се уједињују због вишег циља који надилази лично.

    Sviđa mi se

   • Ништа лакше него бити лудак.

    „Што се иде северније, мушки принцип преовлађује, јер услови живота захтевају већу промисао. За разлику од голих јужњака, северњак мора да осмисли одећу, обућу, кућу. Такође он углавном може да једе само месо а не и биље, чиме му исхрана утиче на развој тела и мозга, он постаје логичнији и рационалнији.“

    Ма да, зато су Ескими со северне цивилизације.
    А шта је са југом?
    Ваш мислилац је заборавио да и после југа има југ, што проистиче из баналне чињенице коју је аутор занемарио, да је земља – округла?!
    По његовом принципу у Маора би „мушки принцип“ морао бити доминантнији него у Енглеза.

    Ракија, децо, ракија, а не књиге и прапорци!

    Liked by 1 person

   • Zemlja je ploca

    Ma kakva radza, titanijum deco, titanijum topite i to elektro indukciono sa levitacijom.

    i onda obrada metala uz Ramstajn normalno,

    bolje je od zena i seksa, garantujem.

    Sviđa mi se

 7. Па собзиром да је тема већ увелико скренула у димнзију негде између Еротске исповести.ба и Ана форума са тредовима типа “ Јесу ли добре девојке мушкарцима досадне“, „Груди или задњица“ а ја већ оверио пичкопаћенички статус мушкарца који на квази научној бази покушава да докаже зашто има мало секса, тај одговор би тотално обесмислио све до сада речено, тако да не.

  Liked by 1 person

  • Nije nekoliko hiljada vec svega nekoliko njih koji su komentarisali ispod kurirove objave na fejsu (ima još uvek tih komentara na fb strani)… I onda je kurir od tih nekoliko komentara napravio vest, a kurir od komarca pravi slona.

   Sviđa mi se

   • У том случају, овај догађај ће бити искоришћен у политичке сврхе и бити један од главних аргумената за сецесију Војводине од Србије.

    Sviđa mi se

   • Па мислим, ово исто шта су ове курсаџије рекле можеш да доживиш и као пастир са овцама, храниш и јебеш. Чак је и боље јер нема звоцања осим блејања, а ако те нека овца изнервира, можеш да је поједеш. Што није случај са женом, макар у буквалном смислу.

    Sviđa mi se

 8. Povratni ping: Мр. Бранимир: ТРИЈУМФ НАЦИЈА | P R E V R A T

  • Значи само сам те чекао када ћеш да се материјализујеш…Сад си мој, само мооооооооооооој.

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s