Драган Томић: Социјална патологија матријархата у Србији, завршни део.

maxresdefault

У предходним анализама, реч је била углавном о носиоцу матријархата-жени. Проблем за жене у матријархату јесу саме жене а не мушкарци, јер оне, као доминантне, теже да одрже свој доминантан положај у друштву и то раде користећи мушкарца као средство са којим се та доминација одржава. Оне мушкараца користе пре свега у међусобним борбама, када су једна другој конкуренција али и за опшре очување поретка у коме ће оне бити на врху. Са те стране, жене у Србији треба посматрати као неку врсту над заједнице, као колектива, и чак шире, заправо посебног ентитета у односу на мушкарце. Основна одлика матријархалног поретка јесте да се у њему, у суштини само мушкарци разликују, они могу бити алфе или не алфе, док су жене увек алфе. Оне су алфе јер су оне увек примарни циљ и тежња сваког мушкарца, био он алфа или не алфа, и та улога их чини алфом и омегом друштва. Једнако добру цицу жели и примат и човек међутим добра цица жели само примата, тј алфу. Ово је посебно тачно за кинофилију која је захватила Србију, јер на примеру кинофилије, види се та анимална тежња код сваке жене, јер у случају да није у стању да нађе примата, она не жели да буде са човеком, тј не алфом, већ уместо њега бира пса, као субститут за примата. Због тога је прича о кинофилији, коју сам већ неколико пута помињао овде, нераскидиво везана за сваки социјални контекст у Србији а директна је рефлексија односа између мушкарца и жене.

Статистички гледано, од тих интервијусаних 450 жена, свега 37 је преферирало мачке у односу на псе, док је за време покоља мачака код мене у насељу, у време владавине ДС, 80% власничких паса који су покољ вршили, били су пси чији су власници били жене. Оно што је посебно интересантно је да после владавине би-жутерије (ДС), доласком црногораца који су продали своје шупе Русима за масне паре и сазидали велелепне и једнако бесмислене зградетине на Септик Хилу, потреба локалних жена за већим расама паса је опала, тако да оне сада углавном шетају мање али 10 пута иритантније џукеле. Црногорци сходно својој приматској предиспозицији, штетају доминаторе, добермане, пит булове и доге.

Најдоминантнији међу њима шета поред барбике и канине корсо и мрзи мачке. Истих више скоро и да нема, тако да се сада пацови кроз канализацију пењу до другог спрата и сходно промени у еко систему, змије су све чешће присутне у крају. Наравно не треба ни спомињати НВО сектор, којим по правилу управљају жене, психотичарке и који се искључиво баве псима и ако у наслову им стоји брига о свим животињама.

Међутим сада би се осврнуо на мушкарце које матријархат производи, као главне носиоце његове моћи.

Мушкарац у матријархату је слаб мушкарац, тачније он је нешто што би се могло назвати не толико мушкарцем колико, мушком женом тј Јаком Женом, њеном екстензијом а не засебним и независним субјектом.

Матријархални мушкарац, је роб жене, он себе дефинише у односу на њу. Без жене он је ништа, он себе не доживљава мушкарцем. Он није само дефинисан, већ му је потребан неко ко ће га дефинисати , неки репер и тај репер је жена. Степен његове “успешности са женама” тада постаје његова дефиниција и ту долазимо до курсистичког квази биолошког предавања , где се мушкарци дефинишу у односу на жену и које их дефинише као јебаче, тј алфа мужјаке, којма је нагонско јаче од разумског и на обскрбљиваче, тј шоње, који свој слаби либидо теже да компензују кроз материјалну сигурност коју обезбеђује својим разумом тј интелектом. У оба случаја, постоји жена као циљ и оба случаја она је та која дефинше ко је обскрбљивач а ко јебач. И у оба случаја и либидо/анимус и интелект су тотално фокусирани само и једино на вагину.

Ипак, мишљења сам да овај систем учења, од мушкарца прави најтежег роба, јер га тотално везује за вагину, потенцирајући приматско као једино пожељно и исправно док друго сматра јадним али цени вештину којом се јадност прикрива. Оно не даје мушкарцу избор да буде било шта друго до роб вагине и прави вештачку хиреархију унутар робовског система. Супер бизарна ствар је, што ово учење онда, дефинише алфа јебача као најслободнијег и ако је он уствари тотални роб вагине.

Међутим, оно шта је посебно опасно, јесте да ово бинарно схватање себе и жене, по мом скромном мишљењу, може водити ка ултимативном предатору-мушкарцу силоватељу. Јер ако он себе дефинише као предатора и жену као легитиман плен, који жели да буде ухваћен на крају, зашто се смарати интеракцијом када се зна шта она хоће од њега, боље одма је конзумирати.

Мишљење које таква јединка ствара о себи јесте да га свака жена жели, и стога он има право да сваку жену узме, јер је алфа, то се од њега очекује и коначно, она то од њега очекује.

Логично је очекивати да ће степен насиља над женама расти, јер контрола како законска тако и она унутрашња слаби из дана у дан. У друштву примораном на константно преживљавање, значење самоконтроле престаје да буде врлина и постаје мана која угрожава опстанак. Мушкарац и жена више нису муж и жена, већ су више партнери.

Међутим највише су предатори и конкуренција. А хране је све мање а глад је све већа…

53 mišljenja na „Драган Томић: Социјална патологија матријархата у Србији, завршни део.

 1. Kako lepo analiziraš, u čitavom serijalu mogao je neki segment da se posveti i nasilju žena nad muškarcima koje je takođe u porastu, a o tome se inače slabo govori i piše, šta znam, valjda je manje vredno… Dobre su ti prognoze, pogotovo za ove mlade generacije koje odrastaju na rijaliti programima, društvenim mrežama, gde je sve instant i brzo…

  Sviđa mi se

  • Evo i ja da ti cestitam,kao muska zena muskoj zeni,zakucao si za kraj.
   Ovo za pse je genijalno zapazeno,otvori mi oci ko Isus slepcu,inace iako volim pse mislim da bi trebalo zabraniti njihovo uzgajanje i cuvanje,da ne prolaze kroz pakao za dzabe,ali Matrix ne da.
   Koje to zene dave macke sa psima?Hoces da mi kazes da stoje i gledaju prizor?

   Sviđa mi se

   • Ако дозволиш, даћу ти ја пример из мог краја. Додуше она је један од најгрубљих примера и широко је позната у крају. (ради се о Новом Саду). Ради се ‘дамици’ у њеним педесетим која има ротвајлерку. Иначе иначе фура неки стил типа Мерлин Монро – Шерон Стоун. Редовно допичњак и штикле, кило шминке и накита… Њена керуша је толико временом постала утренирана да више ни не лаје нити режи када лови, само је видиш кад улети у пуном трку. Она свог пса води искључиво где има мачака и када се приближи дворишту зграде, пусти га са повоца. Људи су је виђали када то ради.. Пар паса луталица који су навикли на њу је такође прати и углавном јуре за ловзем када ова примети нешто…
    Једном док сам разговарао са сестром, зазвонио јој је мобилни – другарица је зове да јој каже да ‘иде она лудача са ротвајлером’ да обрати пажњу. Јер је код ње управо задавила мачку која је живела испред улаза. А онда је госпођа лењо, готово незаинтересовано пришла мртвој мачки, извадила из торбе кесу, убација је ту и бацила је у контејнер и наставила својим путем.
    Ни минут касније у пуном трку улеће њен рот у двориште код нас и кидише на мачку, која успева да му за два метра утекне на дрво. А она мало даље (растежући, готово као да неког заводи): ‘Нееемој љубави дирати маце.’
    Она има десетине пријава – то ради годинама и одмах знају и у комуналној када неко каже да нека лујка шета подивљалог ротвајлера… Наиме, брат јој ради ту негде или неки други род и то сваки пут пролази…
    Последњи пут када је њен пас отресао малог малтезера коначно се дигао одијум и остале госпође су реаговале и више је нисам видео да се шета овде.. А могуће да је и пас угинуо јер је имала добрано преко десет година.

    Међутим већина случајева није оваква или је много блажа, а ради се углавном о гомилању луталица у улици. Они су готово сви стерилисани (јер то су они које је град чиповао и пустио на улицу – опет зато јер су се госпође буниле да су услови у прихватилишту нехумани и да се методе аутаназије код нас не адекватне). После дуже битке са боркињама из НВО и једног удружења и под притиском грађанске јавности, град је капитулирао и сада сви пси завршавају на улици. Ово је довело до формирања супер-чопора на многим локацијама где дотичне госпође битишу. Они једу у изобиљу, доставља им се често помоћ из удружења али и од жена и девојака које воле да гомилају. Они су кастрирани и нису заокупљени парењем и такође немају природних непријатеља. И изгледа да је то довело до тога да је главна занимација тих ситих чопора постало ловљење из спорта. Недуго затим овде је једнако вероватно да видиш гнуа на улици колико и мачку.
    Комшији су на колима одвалили блатобран покушавајући да дохвате мачку на точку. Чак и када је изашао и кренуо да млатара једва их је растерао.
    Једна жена (из приземља) је буквано у шоку била након што су јој дохватили мачора који није стигао да побегне назад кроз прозор. На пар корака од ње је гледала како су јој раскомадали породичног мачора који је са њима био 15ак година.
    Када се милитантним боркињама скренула пажња на то да се у комшилуку формирао чопор од 30ак паса као и да черупају све што дохвате одговор је био да их ‘не смарају и да је то тако у природи’…

    Liked by 1 person

   • *еутаназије. Пардон, не постоји edit дугме за коментар.
    И само да додам да ја волим све животиње и да сам безброј пута удомио и псе и мачке, само што се ми овде побринемо да им нађемо дом након што их склонимо са улице, а не да и држимо као на ранчу…

    Sviđa mi se

   • Priznajte da ste naručili ovajh događaj

    dва пса су јутрос на Петроварадину изуједала човека, а он је, како је Танјугу речено у новосадској Хитној помоћи, преминуо после тога.
    пси који су на Петроварадину напали човека тренутно у прихватилишту на посматрању..
    ради о власничким псима, чији је власник тренутно у Немачкој, а пси су боравили у кућном дворишту и са њима је била супруга власника.
    „По њеним речима пси су појурили за мачком која је побегла кроз међукомшијску ограду, коју су пси јурећи за њом прескочили, а комшија је изашао да одбрани ту мачку и они су и њега напали и усмртили га”
    http://www.politika.rs/scc/clanak/358946/Psi-izujedali-coveka-u-Novom-Sadu

    Sviđa mi se

  • in Clouds by Aristophanes, when he writes:

   If you do these things I tell you, and bend your efforts to them, you will always have a shining breast, a bright skin, big shoulders, a minute tongue, a big rump and a small prick. But if you follow the practices of today, for a start you’ll have a pale skin, small shoulders, a skinny chest, a big tongue, a small rump, a big prick and a long-winded decree.

   Sviđa mi se

 2. Драгане, прво да ти честитам и захвалим се на овим одличним текстовима. Хладне главе и право у мету, у срж проблема. На детаље које си ти приметио и ставио их у одговарајући контекст 99% разних експерата не би се ни осврнуло (поменућу испод и шта). Зато што то разне новинарске школице и курсеви не могу да науче људе, већ се то добија једино животним искуством. Чух једном примедбу да је аутор неписмен и да је тешко читати текстове на Преврату. Напротив, сматрам да је одлична ствар што ово није по ПС-у и што није форматирано како то традиционално новинарство и аналитика налажу. Техничке ствари којима се бавиш (авио техника и аеродинамика, анимација и сл.) указују на интелигенцију (на висок IQ), али у овом серијалу бриљира емоционална интелигенција. Управо ту високо-писмени аналитичари и чеда система оскудевају. Разумевање социјалне динамике им је нула. Зато би они то стилски боље упаковали и форматирали по свим књижевним нормама али би то вероватно испало само још једна у низу стерилних сплачина које на ову тему имамо прилике да читамо. А да не причам о томе да постоји гомила удружења чији је главни задатак управо да уреми мислеће људе да на ове теме мисле и пишу на начин на који спонзори тих удружења желе да се пише.
  Зато ми је драго да имам прилике да читам оно шта је написао ум који је спој високе емоционалне интелигенције и оног техничког и систематског (инжењерског) приступа проблему, а да притом није форматиран ни у једној од институција система и уштројен на тај начин.
  Друго – детаљи попут оног изнад (за који сам мислио да сам међу 0,1%) оних који су то приметили, а који се тиче односа према животињама. То је нешто што сам давно приметио, а никада га нисам одговарајуће повезао са крупнијом сликом. Појава надрнданих жена чији разјарени ротвајлер сваки дан прогања крај док у њему постоји и једно последње маче и њено намерно довођење и пуштање истог да то ради ме је збуњивало. Поготово зато што такви случајеви нису изоловани. Прво сам мислио да је то резултат поделе у мушко-женском свету које су одређене жене под одређеним околностима пренеле на релацију пас-мачка.
  Па када је у једној ситуацији где је она као слабији пол била повређивана од стране мушкараца и трпела и батине и била немоћна, сада у новом ‘мушко-женском’ свету њен ‘аватар’ на само једну команду може да убије било ког ‘мушкарца’. А они су сада исто тако беспомоћни сада уколико на стигну да побегну на време.
  Описао си још неке (наизглед) ситнице које сам видео да се у друштву понављају и за које нисам био сигуран одакле вуку своје порекло – који ‘Велики прасак’ их је створио?
  Толико за сада (да не пишем коментаре дуже од текста)… И још једном кажем браво и драго ми је да има овакав дашак свежег ваздуха у размишљањима на ове теме.

  „Несрећа“ је та што се твоје размишљање не уклапа ни у једну социјалну агенду па самим тим не може да добије ‘тракцију’ у строго контролисаном дискурсу о оваквим темама. Иако је твоје разумевање социјалне патологије друштва и насиља над женама (и мушкарцима и животињама) које из тих ‘поремећаја’ произилази сигурно на много вишем нивоу него код неког представника НВО или бесне феминисткиње, оно нема одговарајућу употребну вредност за производњу Social justice warriors-a или SJW како их скраћено зову.

  Свако добро и само тако настави! Поздрав,

  Синиша П.

  Sviđa mi se

  • Део око жена и паса заслужује посебан серијал, јер се ради о патолошком понашању које превазилази границе, нормалне патологије. Проблем паса луталица у Србији створиле су жене из разлога који немају толико везе са мушко женским односима, већ су пси њихова директна и подчињена армија са којом оне креирају свет, свет чисте биологије и дивљине у којој оне ипак имају главну реч и контролу. Ради се о изузетно комплексном проблему због кога пате не само друге животиње већ и друштво у целости.

   На примеру њиховог убијања мачака путем паса, мислим да се ради о томе да жена види мачку као слабију и тежи да је искорени јер у њој види себе. Убијајући мачку она убија слабост у себи. Што указује на апсолутни недостатак емпатије, према некоме ко моћ нема. Онда то пренеси на цело друштво и доћићеш до одговора зашто воле примате више од свега.

   Sviđa mi se

   • I ja primetih tu pojavu odavno sa psima,odnosno zamena psa za muškarca, ali nigde u Srbiji ne videh da ljudi bilo muškarci bilo žene puštaju pse da ubijaju mačke, a u dodiru sam i sa selima i sa gradovima kod nas… Možda je to specifično za vaše naselje.

    Sviđa mi se

   • Да, дефинитивно заслужује посебан осврт. Неко ко се није ангажовао у раду са луталицама и осетио тај „мали екосистем“ не може ни да примети те измене. Тако да ови симптоми патологије остају непримећени.
    Код мене у комшилуку је 4-5 тешких оваквих случајева а из разговора са људима закључујем да нема краја у коме не постоји ова појава… А сличне су ко јаје јајету.

    Sviđa mi se

  • Psi su najemotivniji posle ljudi a zene su emocionalni narkomani i vampiri sa stalnom potrebom za senzacijama svih vrsta.
   Ali uvoditi te zivotinje u svoju jazbinu i rizikovati da ti dete dobije neki ehinokokus,metilje i gljivice je neodgovorno,generalno ta vrsta bliskosti je cista gadost(da ne citiram onu raspravu iz PulpFiction)
   i pokazuje kakve su glotnice bre te zene(one po Americi se i lizu s njima u usta).Ako nemas uslova ne cuvaj ga.
   Zato prvo pitanje na prvom sastanku treba da glasi:,,Da li imas kucnog ljubimca?“-Imam!Zdravo.
   Pa cekaj,zasto?Zato sto mi ne trebaju tvoji paraziti.

   Sviđa mi se

   • A koje nametnike možemo dobiti od ljudi (pseći i ljudski)? Kada ste zadnji put pročitali novinski tekst na temu zaraznih bolesti, spolno prenosivih bolesti, zaraze raznim nametnicima?
    Navodno, da od kada je postalo popularno nošenje sexi (sintetičkog) rublja/veša, broj uro/genitalnih infekcija se povećao za oko 30%. Plus promiskutet-pornjava.
    http://polnebolesti.com/ jbt. kao da s „pipalicom“ ulaziš u minsko polje

    Sviđa mi se

   • Jednom nađoh na internetu da u Kraljevu ili Kruševu oko 45% tinejdžerki ima trajna oštećenja na grliću maternie zbog raznih infekcija.

    Sviđa mi se

  • Ta strategija je mozda besmislena ako ne ukljucuje sterilizaciju vlasnickih pasa,jer se oni pustaju iz dvorista,pare na ulici-vrate se kuci i okote se,a onda vlasnik izbaci stene na ulicu.Kapiram da bi se u suprotnom mozda stvarno smanjila populacija pasa vremenom.Drugo ,cuo sam jednom da u jednoj opstini sinteri kupe pse i vode ih na autoput,gde oni kad izgladne i ozedne istrcavaju na kolovoz i kola ih gaze.To se navodno radi da bi se opravdalo postojanje neke putarske sluzbe koja nema sta da radi nego ide i kupi te leseve.Tako da ako se stvarno rade takve kombinacije ne mogu da okrivim zene direktno,ako opstini odgovara da postoje ulicni psi.
   Sto se tice zakona o eutanaziji neka se dokumentuje to video zapisima a ne da ih truju deterdzentima i ubijaju kopacima kao sto je bilo do skoro.
   Oduvek mi je bila tuga kad vidim napustenog psa koji me gleda tuznim okicama,tuznijim nego ljudske ili jos gore-vecno svezanog na lanac u dvoristu nekog maloumnika kakvih ima koliko hoces
   u Srbiji,zato mislim da je bolje da ne postoje.A naravno argument koji ne ide u prilog ljudima,ako cemo posteno,je cinjenica da se psi exploatisu radi zastite od lopova(drugih ljudi).
   Ovo za pse-macke sto se desava u prirodi je tacno,samo sto u prirodi nema pasa.

   Sviđa mi se

 3. „opstini sinteri kupe pse i vode ih na autoput,gde oni kad izgladne i ozedne istrcavaju na kolovoz i kola ih gaze.To se navodno radi da bi se opravdalo postojanje neke putarske sluzbe koja nema sta da radi nego ide i kupi te leseve“

  Pseće ili ljudske? Naletiš s 80 km/h na 15-25 kg teškog psa?!!!

  Liked by 1 person

 4. http://blog.dnevnik.hr/igniss/2014/09/1631794895/o-ignissu.html

  Gospodine Tomiću Interesantna je Vaša sociološka analiza. Budite ljubazni pa napišite članak koji bi pomogao u procijeni „tipa“ žene, da ne gubim/o vrijeme sa određenim psihološkim/sociološkim profilima.
  Nakon srednje škole napravio sam popis od oko 200/300 djevojaka i neugodno sam se iznenadio kada sam u toj dobi s viškom hormona odabrao nekakivih 5% žena, pri tome ne uzimajući u obzir socijalnu, vjersku, nacionalnu i druge komponente (meni ne smetaju ali izgleda da ženama smeta i kriva nacionalnost i nedostatak pozicije u društvu odnosno manjak novca).

  „Једнако добру цицу жели и примат и човек међутим добра цица жели само примата, тј алфу.“
  A što je to dobra „Cica“?
  Od školskih dana poznajem jedu iznimno inteligentnu i zgodnu žensku osobu (u svakom slučaju pametnija od mene), među prvih 10 studenata, sada direktorica itd. Ali neudata, bez djece (heteroseksualna). Na kraju je ipak ispala budala, svo znanje (valjda i nekakav kapital) nema kome da prenese. Istina je da traži partnera među npr. 5% populacije ali … Što mislite o tome?

  Sviđa mi se

  • To su dobra i vrlo kompleksna pitanja za koje teško dati neku vrstu odgovora a vrlo lako dati jednostavan ali pogrešan odgovor. Tačno je da porodica i društvo igraju ulogu u fromiranju ličnosti žene, međutim, mišljenja sam da oni njenu ličnost formiraju na posredan način,postavljajući okvire kojima se ona ili prilagođava ili teži da ih sruši (proširi sebe). Zato je Srbija i srpkso društvo, idealano za analizu svakog tipa, jer u njemu ne postoji nikakav drugi faktor koji bi ograničio ljudsko ponašanje (ne postoji uticaj religije, i ako je uticaj crkve jak, ne postoji uticaj države, niti institucija sistema). Jedino šta postoji jeste čist egzistencijalizam i pragmatizam, u kome prisustvo svake promisli je iskuljučeno. Ne postoje ideje a samim tim ni aktivnosti, koje su usmerene ka nečem „višem“, „prosvećenijem“ do pukog namirivanja nagona.
   U tom svetlu, ostaje samo esencija koja nije u stanju da se kanališe i upotrebi za bilo šta drugo do za puko samo održanje. Srbija je puk resurs, sirovina. E na tom nivou, kada se govori o ženama, paradoksalno,kursisti su apsloutno u pravu, svaka žena zaista deli muškarce koji joj daju seksualno zadovoljstvo i one koji joj omogućavaju materijalnu, egzistencijalnu sigurnost. Logika po kojoj ove stvari funkcionišu, je krajnje prosta. Žena kao fizički slabija, konstantno se osecća ugroženom, ona se plaši smrti i smrt (Tanatos) je glavni njen „gospodar“. Da bi se oslobodila straha, ona snagu za njegovo prevazilaženje nalazi ili socijalno (u grupi) ili putem mimikrije ( pravljenja da je ona nešto šta nije i šta je najšire prihvaćeno u društvu, anlogija je sa organizmima u prirodi, koji će se ili predstaviti kao predatori ili nepoželjni ili će se stopiti sa prirodom oko sebe. U prvom slučaju, analogija je jato riba,ptica ili krdo sisara). Biološki pak gledano, čovekov mužjak, je za nju najpoželjniji izvor sigurnosti ali istovremeno i najveća pretnja. Tako da odnos koji ona gradi sa njim, je ili simbiotički ili parazitski, uvek baziran na interesu. Ne postoji sinergija, tj stapanje u jedno. Iz svog skromnog iskustva sa njima, mogu da kažem, da žena kada je u vezi sa muškarcem, nikada neće njega podržati zato što želi da NjEMU bude dobro, već zato što želi da NjOJ bude dobro, jer ako muškarcu nije dobro jer mu to drugo čime se bavi ne ide od ruke, postoji šansa da će on postati agresivan prema njoj i onda on postaje pretnja koju ona teži da obuzda i kontroliše tako što se pravi da joj se stalo do njega ili toga čime se on bavi. Razloge koje će ona navesti onda su uglavnom, socijalno opšte prihvaćeni (neću to da radim jer bi društvo to osudilo i samim tim bi me ugrozilo, čitaj neću da budem sa njim jer je on druge veroispovesti ili rase) i ako duboko dole, na nivou biologije sve joj govori da bi ona trebalo da bude sa njim. Žena u suštini, po mom skromnom iskustvu, nije u stanju da se veže za muškarca, u smislu da njih dvoje zaista budu jedno emotivno,duhovno biće, stoga ona nje u stanju da muškarca zaista razume i samim tim podrži. Ono šta međutim može da uradi,je da to izrazito dobro simulira a to potpada pod mimikriju. Uprošćeno, ona toleranciju i trpljenje, želi da predstavi sebi i drugima kao „razumevanje“. Stoga ona uvek prvo laže sebe pa tek onda okolinu. I tu dolazi do tih obrta, kada ona, shvativši da je to šta je sebi predstavila kao ispravno, zapravo laž, ona prestaje u to da veruje medjutim vreme kada se to dešava je od prilike isto kada njen partner to u šta je ona verovala prihvata kao istinu. I onda tu nastaje taj raskol, gde u momentu kada ona prestaje da veruje u nešto postaje vreme kada njen partner ili okolina počinju da veruju tu to u šta je ona verovala. Konflikt koji proizilazi iz toga, čini da nastane situacija koja vrlo često proizvodi ekstremno nasilje, jer dovodi partnera u zabludu da je živeo u laži svo vreme i da je ceo odnos gradio na bazi laži.
   Što se tiče vaše poznanice, njeno ponašanje nije ništa čudno. Po povratku iz Amerike, moj prvi posao je bio u piceriji koju je vodilo Božansko biće koje je sa 26 godina bilo u stanju da zaustavi saobraćaj u obe trake kada bi došla po pazar. Ona je jednostavno toliko bila em lepa em izrazito seksualno privlačna ali duboko nesrećna devojka koja je jednom prilikom rekla. Ja znam da sam bogata i hoću da mi dečko bude samo malo bogatiji od mene ali da bude „domaćin“. Prevedeno na muški jezik, ovo znači, hoću partnera koji me finansijski ne ugrožava, bilo da mi traži pare ili da me čini zavisnom od svojih para ali koji u suštini je primat koj me smatra objektom i trofejem (imamo dobar seks i on me čuva od ostalih koji bi da me uhvate za guzu). Sa takvim stavom, njen izbor partnera se sveo na 2% muškaraca, jer ili je mogla da dobije tatinog sina koji nikada ništa nije digo teže od viljuške i koji u suštini uvek traži mamu a samim tim loše jebe ili da bude sa kriminalcem, koji ima pare i dobro jebe, ali koga ne može da kontroliše, jer ovaj ima slobodu da bira koju oće. Kod nje mi je postalo jasno da je ženska biologija primarna i da celokupno njeno nezadovoljstvo, potiče zato što ona svo vreme se bori sama sa sobom i čini nasilje nad sobom, svesno sužavajući svoj izbor. Naime, sobzirom da sam po povratku iz Amerike, posle razvoda, bio u teškoj depresiji, izgledao sam kao preživeli posle brodoloma jer sam em izgubio ženu koju sam voleo em zelenu kartu i vratio se u Srbiju što je kazna sama po sebi. Sve to se odrazilo na moj fizički izgled ali i stav, jer mi je fokus bio samo kompijuterska radna stanica. Ja jesam nju detektovao kao ekstremno privlačnu ženu ali mi to ništa nije značilo, jer sam bio pod emotivnm šokom.Kako sam tada još imao ljudsku formu i bio solidan mužjak, prilikom intervijua,gde je ona sedela na stolici i kada sam ušao, ona se okrenula i ispružila se u polu ležeći položaj ali je i dalje zadržala taj, agresivan stav (ja sam šef ovde). Kako sam bio zadnji na interviju, krenuli smo zajedno u istom pravcu i kada smo se pozdravljali, ona je mahinalno krenula da me zgrabi za ruku ali se u zadnjem momentu preomislila, i ja sam završio sa njenim noktom u mojoj podlaktici i ogrebotinom. Ignorisao sam to i normalno smo se rukovali mada mi je bilo odma jasno o čemu se radi. Tokom rada tamo, ja sam zaista dao maksimum od sebe u pravljenju pica i ostalih stvari koje su se prodavale, nju sam konstatovao ali sam je zbog mizogimije ignorisao, posmatrao sam je kao životinju,lepu,pametnu ali ipak životinju. Kako me seks sa životinjama ne interesuje, a nju sam ignorisao, to je kod nje izazvalo ekstremnu frustraciju i agresiju i stalno mi je zvocala oko nekih ne bitnih stvari. Pitao sam je da li moj rad se odražava na profit i da li su mušterije nezadovoljne sa hranom koju pravim, ona je rekla da nisu, naprotiv vrlo su zadovoljne, i kada sam je pitao u čemu je onda problem, ona je rekla da nije zadovoljna načinom na koji radim. Što je meni bilo totalno bezveze jer da ne radim kako treba gubili bi mušterije a ne dobijali, i jasno mi je bilo da je njoj mozak spržen zbog toga što je ignorišem. Kulminiralo je posle tri nedelje, kada je na kraju radnog vremena, došla, rekla mi da ostanem onda spustila čeličnu zavesu preko izloga, i krenula da mi drži traktat o tome kako ja loše slažem jaja u frižider, kao ne umem da sečem paradajz, kako previše trošim kulena ali kako su mušterije ipak zadovoljne i kako ona ne zna šta da radi samnom. Meni, je ovo tako izgledalo na zvocanje bivše žene i njena utegnuta majca i ogromne grudi bez brushaltera nisu značile ništa. Ona je verovatno očekivala da ću je baciti na sto, uvaljati u brašno, i da ćemo imati seks dok jedemo kulen i mažemo se kećapom, jer agresija koju je uputila ka meni trebalo bi da mi da do znanja da je spremna za parenje, tako što će probuditi agresiju u meni, što bi onda meni dalo impuls da krenem u carstvo čula.

   Ja sam je klasifikovao kao narcisoidnu ličnost, pasivno agresivnu, izrazito lepu ali izrazito dosadnu i tešku, emotivnog vampira jednom rečju.

   I dao otkaz. Intel je ipak Intel.

   Sviđa mi se

   • Из принципа. Моја филозофија је била да, пошто је тек почела да ради, да би било добро да ја мало богатије филујем пице, рачунајући да ћемо тако брже изградити имиџ и привући муштерије, док је она највише кењала због тога што је мени било сулудо размишљање. Чак рецимо, код пица са морским плодовима, ја сам од парадајза правио рибице и није тачно да сам га трошио превише, него је њихова форма била таква да то само тако изгледа, али не, бла бла бла бла бла. Није ми уопште била сексулано привлачна и ако су ми сви сензори говорили да би требало да буде ал боже мој, шта да се ради. Битно је да сам успео да направим станицу, онако би био само мужјак који ринта и плоди. Исплатило се.

    Много добар осећај када сам схватио да сам више од главића и јаја. Неописив.

    Наравно, ниакда јој нисам рекао своју психолошку процену, већ сам крајње културно јој рекао да не желим да јој штетим послу и ако она сматра да сам лош ја ћу се отићи, јер нема смисла да останем ако је тако.

    Sviđa mi se

   • „Много добар осећај када сам схватио да сам више од главића и јаја. Неописив.

    Наравно, ниакда јој нисам рекао своју психолошку процену, већ сам крајње културно јој рекао да не желим да јој штетим послу и ако она сматра да сам лош ја ћу се отићи, јер нема смисла да останем ако је тако.“

    Штета.
    Мислим да би и за тебе и за њу било много боље да си је креснуо.
    Али добро, њу ко јебе (кад је већ не јебеш ти), за тебе у сваком случају би било боље.
    Што би рекао окупатор: IMHO – In My Humble Opinion (моје скромно мишљење)

    Liked by 1 person

   • Замисли да сам то урадио и онда би ме имала у шаци, замисли само звоцање, замисли када би ми дала плату…ужас.

    Sviđa mi se

 5. Pa da, od prilike tako nešto.
  Poenta mog pisanja jeste da one nisu centar sveta i da muškarac bi trebalo da se okrene sam sebi i da bude samo-definisana osoba a ne da se definiše u odnosu na nešto ili nekoga. Jednostavno, budite to šta jeste, bez obzira ako smatrate da bi trebalo da budete nešto drugo. Negiranje sebe, samo povredjivanje vam ne treba, ima dosta onih koji su za to sasvim sposobni, kako u muškom tako i u ženskom taboru.

  Sviđa mi se

 6. I da, imala je klasičnu osobinu koja krasi sve pasivno agresivne žene, i koji joj je očitao ličnost na keca-ispred picerije imala je običaj da hrani pse lutalice, što je meni zgadilo kako nju tako i radno mesto.

  Sviđa mi se

  • Gledam komentare zena na neki video o Ted Bandiju,jos uvek ga vole,onomad je dobijao na stotine ljubavnih pisama a jednu i zaprosio u sudnici.Neko bi rekao da su te zene psihopate,medjutim to se sve uklapa u ovaj tvoj kontekst.

   Sviđa mi se

 7. Иначе приметио сам , да испада да свака жена до које ми је на неки начин стало, жестоко постаје успешна пошто се растанемо. Ово важи и за везе и за другарице. Прва је била другарица, сплаварка ел гранде, код које сам приметио да је врло интелигентна па сам је смарао да учи веб дизајн и програмирање, да почне да улаже више у себе на тај начин, откачила ме је као филозофа и смарача. Ено је сад у Енглеској на колеџу, предаје ХТМЛ. Моја бивша жена је била оно, нико и ништа, вајт треш у Америци, ено је сад у Берлину са бајом свог живота. Ова моја шефица, ено је сад у Москви, свира и предаје клавир. После ње, цица која ми је била девојчица, растали смо се јер сам ја био у супер бедној ситуаицији и нисам имао кеша за изласке, а иначе је сјајна девојка, ено је сад у компанији која треба да гради лаку железницу. Мислим не знам, не волим да мислим да је до мене, али статистика то показује.

  Дрт Благородни.
  Волим ја њих много, без обзира што су такве.

  Sviđa mi se

   • А не то код њих функционише само у једном правцу, уан дирекшн

    Sviđa mi se

  • Ili, posto volis ovaj narod – da zagines za sve nas i provedes malo vremena sa predstavnicama lepseg pola na politickoj sceni. Mihajloviceva, Obradoviceva…. NVO sektor… Rezultati mozda budu iznenadjujuci.

   Do it for the greater good.

   Sviđa mi se

  • Mozda me utisak vara ali mi se cini da ljudi koji se bave misaonim radom,filozofi,streberi generalno,potpuno zapostavljaju fizicku kulturu(po meni bi svaki muzjak trebalo da krene u dzimu,tamo od 18-e,da radi 2-3 god.i posle samo odrzava misicnu masu i struk,1 trening nedeljno od 20 min.).Zar ne bi to trbalo da bude ultimate gold?-Jebac+filozof,jebac+naucnik,ratnik+pesnik+jebac,a ne ovako zapustis se,pocne ti raste stomak posle 30-e(testosteron se konvertuje u estrogen),pada imunitet,bolestije,pa jbt to bi trebalo da bude drzavni projekat(nije Hitler bio budala).Sto se tice matrijarhata,nisam citao mnogo o tome van ovih tekstova-u kojima ima mnogo dobrih zapazanja,ali fali mi neka dedukcija,nesto univerzalnije sto bi objasnilo i druge zemlje,situacije,i ponistilo potencijalne kontradikcije na tom putu do logike.
   PS
   Sta fali Jacku,danju lektura,nocu zavijanje na pun Mesec?Auuuuuuuuuuuuu-uuu-u!

   Sviđa mi se

   • Мислим да алфа није само физичка снага, већ став. Сигурност у себе. Ако мушкарац црпи своје самопоуздање само из чињенице да може да премлати сваког чим наиђе на некога ко њега премлати, постоји добра шанса да ће се његова личност урушити.Мислим да алфу чини комбинација свега и добро познавање својих како предности тако и мана, кад и колико где треба да реагује. Физика је битна то стоји, како због самопоуздања тако и због здравља.

    Комбинације јебач+, су биле могуће некада међутим мислим да данас то више није могуће.

    Sviđa mi se

   • Ne vidim zasto ne bi bilo moguce biti i zver i majstor i iz dubina svoje svemocne volje kontrolisati
    tu shizofreniju.Pojenta je da su muskarcima potrebne inicijacije od ranog detinjstva i mentalne i fizicke i ako se ne ispune odredjeni uslovi u tom pravcu,mislim da dolazi do raznih deformacija.
    Poznato je da npr. decaci u periodu od 7-9god.vole da se igraju majstorskim alatkama-sto govori
    o postojanju konkretnih psihickih zakonitosti,o kojima bi patrijarhat vodio racuna dok je u matrijarhatu cini se sve stihijski,posledicno,tu bi i onog spermatozoida sto se probio trebalo staviti pod sumnju.A-mejl znaci alfa mozdani talasi,a ti agresivni tipovi su na beta talasima.

    Sviđa mi se

 8. Зато што је оквир промењен, једно је бити и постојати у средњем веку а друго у 21-ом. У средњем веку је било сасвим нормално изазвати противника на дуел и одузети му живот због повреде части. Данас је то кривично дело.

  Sviđa mi se

  • Videcemo sada kada stignu copori migranata,da li ce da nas spasi neki kantovski um,neka ektoplazma koja operise u svetu ideja…Zaboravices brzo na te copore pasa sto te opsedaju,a macke ce tek da najebu!

   Liked by 1 person

   • Сумњам, синдикат Београдских проститутки већ их хендлује без икаквих проблема зато су и мирни ови што су остали.

    Sviđa mi se

   • Jeste malo trapavo ali tu je negde

    u Srbiji, ekstremna kinofilija je dokaz da je tema ispravna i da su zakljuci ispravni, ma koliko bolni bili. Pravilo 80/20 je realno i tacno, sto znaci da ce 80 % zena juriti samo 20% muskaraca dok ce 80% muskaraca ostati suva kurca. Ovo objasnjava zasto sljam je uvek prihvatljiviji za zenu nego bilo sta konstruktivno jer je bioloski ispravnije a ispravnije je jer je oslobodjeno od abstrakta. Zato ne kukaj zbog migranata, za nju je jebacina sa Abdulah Dzabalom koji je silovao i klao po Siriji, vrednija nego brak sa ostvarenim doktorom nauka. Kurac ili mozak, biraj. Ne moze i jedno i drugo. Ti kao muskarac, nosis u sebi moc izbora koji za sobom povlaci posledicu. Ona nikada nema tu dilemu i ona je uvek privucena vecoj sili i uvek ide ka njoj. Da li je bolesno? Zavisi. Eros i Tanatos.

    Ali nemoj kriviti nju, vec sebe, jer kao nad alfa ti si sigurno pisao po streberima i „molekulima“ koji nisu mogli da jebu kako bi dominirao. Tako si ih oterao iz zemlje i zemlja ti je ostala samo sa kurcevitim alfama koje se medjusobno bore za dominaciju. Tako si ostao bez uma i samo na kurcu. Za to vreme su ti streberi koje si isterao iz zemlje, pravili stvari na zapadu koje su te na kraju pokorile, jer nisu misici coveku omogucili da prezivi nego mozak. Uporedi se sa mackom koju prezires, i postavi sebi jedno pitanje, kada bi pao sa 7og sprata, da li bi se docekao na noge, olizao dupe i krenuo do pekare da kupis hranu? Njima to nije nikakav problem.

    Sviđa mi se

 9. Nad-alfa je paraizraz od natcovek,sad da ne drvim ovde o tome ko je Niceov natcovek,ono sto me zanima je kako neko moze da uci ako ne jebe,jer direktna posledica tog izbora je neuroza,i Frojd je rekao da ju je nemoguce potpuno ponistiti sublimacijom.Znaci pitanje je da li sublimacija uvek znaci misao ili nekad,jednostavno neurozu od koje ne mozes da mislis?Ti ovde impoziras ‘zakon zrtve’i kazes mora ili-ili(jos samo fali ‘lama savahtani’),sto mi zvuci iskljucivo i ne cini mi se da reflektuje postojecu realnost a kamoli neku potencijalnu.
  Nisam u konacnosti nacionalista nego rasista,volim belu boju-mozda budem sagradio hram posvecen beloj boji,posto je retka u prirodi i u inat svim tim humanistima,Zidovima itd(zato sam protiv semitskih migranata koji seru tu govnarsku decu sa niskim IQ,a ovo za proterivanje strebera si u pravu)
  Ova stvar sa polaritetima nije tako jednostavna,trebalo bi da podjes od bazicnih elemenata:Vatra-vazduh(muski),voda-zemlja(zenski)proucavas alhemiju zajedno sa hemijom i fizikom…Koja je tvoja misao o estetici,cini mi se da zenke nemaju osecaj za to,samo prate trend,i ova parada kica i sunda u sred matrijarhata?
  PS Nije muski pravdati se,al ajde,znaci nisam pisao po streberima,samo sam prepisivao od njih
  i svaki pametni alfa ako pogledas istoriju tih kraljeva,uvek je imao nekog strebera(carobnjaka) iza sebe,da je drukcije ostavio bih te na miru odavno.Ne odgledah video a bas me zanima sto se cude unistavanju nacija od strane zena kad su im dali pravo glasa,patrijarhat kazes?

  Sviđa mi se

 10. Ovde gore:,,Sublimacija znaci misao“ sam mislio na apstinenciju-al’ jbg nisam skolovao,a ti ocigledno nisi apstinent cim samaras majmuna.
  Znam da zenka hoce zivotinju-ispovedale su mi se neke skolske drugarice kako su sanjale cesto da ih neko siluje,i kroz pricu fantazirale potencijalnu situaciju u realnosti,sta bi i kako bi?A skoro
  u zajebanciji reko jednoj starijoj da ce ako glasa za Vucica da je siluju migranti na ulici,a ona ni pet ni ses nego,,Evo,ako nece da me siluju,ja cu da ih zamolim i da trazim“.Sad se tu postavlja pitanje
  sta takvo ponasanje radi genetskom bazenu?U proslim danima,patrijarhalnim,otac joj je birao muza,i obicno je izbor bio suprotan od onog koji ona pravi.
  Ovo da ne trpe abstrakt,mozda neki visi nivo gde ne vide sebe,npr.vole majndgejms,horoskop(mozda zato sto se zove Zodijak)rade math…
  PS Macke su gadure,ali macori e to je druga prica,imao sam jednog Frica bio je najlepsi zamislivi macor iz visokog drustva,pozdravljao je ljude na ulici sa mjau,legao bi na ledja i gledao u jednu tacku kao da gleda u drugu dimenziju,srce mi je puklo kad je nestao.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s