Драган Томић: Одговор Ивану К.

 

13608216_553204594851181_1279792368_n

Импресивно Господине Иване К, веома импресивно. Видим да вас је тема заинтригрирала до мере да сте урадили подробну анализу мојих обсервација на крајње жовијалан начин и дошли до рационалних и погрешних закључака. Но почнимо редом.

1.

“ О чланку:
1. Стари матријархат се тешко може усагласити са биолошким стањем жена пре Великог рата
2. Текст изобилује психоаналитичким називима који су глинене мете за објективан одстрел
3. Сугестија да је матријархат особен за Србију је погрешна и изолује од страних савезника

Пре чланка:
0. Фотографија показује менталан однос на нивоу примитивних физиолошко-сексуалних асоцијација.
Порука: магловита.
Мета-порука: “Ево мене, алфа мужјака!! Радим шта хоћу … макар испао и незрео ретард! Шта су важне патријархалне вредности, за које се иначе залажем …. ”

 

Дубравка Стојановић дакле? Дубравка Стојановић, јел? Дубравка Стојановић, је добра историчарка која, сходно агенди за коју је плаћена, представља историју Србије као низ, свесно донетих погрешних одлука и даје објашњења из те визуре. Она није ништа друго, до контролни механизам, политике Велике Британије и њене стратегије обуздавања Србије, по којој је све шта Србија ради и шта сматра да јој је у интересу, погрешно, анти цивилизацијско и сходно томе сасвим легитимно, подложно осуди и кажњавању од стране Запада, читај Велике Британије. На овај начин, Дубравка, свој професионални рад, интелектуални капацитет који не сумњиво постоји, користи како би испунила заповест која јој је дата, да на научни начин докаже да Србија и Срби не треба да постоје као незавизна земља и као слободан народ. Што се поклапа са колонијалном и расистичком логиком Запада и Велике Британије, по којој само они знају шта је то добро и једино су они меродавни да одлучују о свему. Да имају монопол на истину.

Коначни закључак Дубравке Стојановићи, у овом конкретном случају, јесте да је главни кривац за лош положај жене у друштву,њену патњу и несрећу, не хуман однос-идеја Велике Србије. У срцу те идеје, је патријархални мушкарац који жену третира као посед и од ње прави фабрику беба, од којих онда тежи да прави војнике са којим жели да оствари свој болесни сан о националном уједињењу. Стога је патријарахлни мушкарац, одгајан на српској историји, провученој кроз еп, главни узрок несреће жене и само његовом елиминацијом жена може добити шансу да живи. По Дубравки, боље је бити Беееоградска конкубина, стерилна и заражена ХИВ-ом, него патријархална женица која се маци међ пилићима и овцама. Ту она у стојећем положају, избацује дете које при паду одмах добија ударац у главу, бива изолована у хладној и прљавој соби где чами 40 дана.

Чисто, хипотетички гледано, мада нисам медицинар, овај нехумани примитивизам заправо и те како има логике.

Жена је изолована од остатка породице, не зато што је прљава и нечиста, јер то је слободно тумачење новина које су овај начин забележиле и које, собзиром да су штампане, намењене „граџанском“ тј онима који контејмент прихватају као вредност и добробит, баш као што то промовише и Дубравка. Жена је изолована од остатка породице из истог оног разлога из кога су изоловане све труднице данас, да не би дошле у контакт са бактеријама и вирусима који цветају у дому. Разлог зашто је то тако, јесте температура. Кућа у којој је огњиште, је топла, што доводи до ширења крвних судова и доводи породиљу у опасност да искрвари и да лакше захвати неку ифекцију. Насупрот томе, прљава одећа у хладној и мрачној просторији, му онда дође као нека врста вакцинације, јер су микро организим слабији због недостатка топлоте и као такви стимулишу имуни систем породиље. Тачно је да је чистоћа пола здравља али је такође да је друга половина штрока. Кокошкин измет, је врло кисео, свако коме су се голубови исрали на хаубу зна ефекат птичијег измета на метале. Нисам медицинар, али предпостављам да таква хемија није погодна за развој микро организама који би могли да угрозе здравље труднице.

Вода се не пије јер је биолошки нечиста док ракија, дакле алкохол, је стерилна и савршено прикладна за пост порођајни период. Четрдесет дана, је период који је довољан да се организам убрзано обнови после порођаја.

Српско село је функционална заједница, и то што се жена враћа на посао одмах по порођају, њој даје уверење да је све у реду и да је даље део заједнице, што се позитивно рефлектује на њену психу и смањује стрес.

Пад бебе на земљу, служи да се провери да ли је дете у опште живо, као што се данас удара по гузици када се роди. Физичка стимулација болом, шок, електро шок, Иване К. покреће организам и јасно му ставља до знања да више није у материци и да мора да се брзо адаптира на новонастале околоности.

Е сад шта је боље, жена са петоро деце, рођених међу кокошијим говнима и мачићима од којих су нека постали Воје Танкосићи, Војводе Мишићи и који су упркос свему, урадили нешто корисно за Србију, или жена са једним дететом из инкубатора, кога рађа царским резом и која постају Чеде, Бориси и Вучићи, на публици је да закључи. Ја сам свој избор направио.

Ко је кога зајебао, беба из кокошињца или беба из инкубатора? Шта је боље, жена која по порођају ради нешто корисно за заједницу, тако што обавља заједничке послове или жена која по порођају иде одма на пилатес и ради само оно што је корисно за њу?

Некако ми се чини Иване К, да је дете из инкубатора сејбало дете из кокошињца, попишало му се на главу и отишло да блеји у кафић, са парама од бабиног стана који издаје младим курветама из унутрашњости. А то што дете из инкубатора није било у стању да одржи и одбрани то шта је дете из кокошињца постигло, није проблем детета из кокошињца, ма колико се Дуда трудила да докаже. Просто зато јер то није истина већ лаж, која спада у контекст промене свести, тј контејмента.

Коначно, коришћење жена као фабрике беба је присутно и код Албанаца и Османлија, не видим да им нешто много Дуда замера због тога.

 

2.
Имам забелешку на овај део чланка:

Коначан резултат јесте архетип мушкарца, чији ментални профил изгледа овако.
Ради се о личности која је биполарна, едиповско-нарцисоидна, разапета између осећања кривице чије узроке не препознаје али осећа и који га плаше и чине основу његовог константног немира тј анаксиозности, и осећања супериорности који се базира слепом веровању у исто, без рационалног објашњења,разлога или пак само-спознаје. Као таква, она је бинарна, фаталистичка и прелазак из стадијума тоталне депресије у стање еуфорије се дешава готово тренутно.

Чланак, који претендира на изоштерену мисао и тачно пресецирање суштине, користи појмове из психоанализе, психијатрије генерално, реч „архетип“ изгледа употребљена у Јунговском смислу,
Ти појмови и дисциплине су нашироко презрени као псеудонаучни:

Одовор ДРТа:

Лик је своју несигурност ( биполарност, насталу услед сумње у себе која је пак последица сазнања да му жена има љубавника и која је довела до расцепа у њеоговој личности, какав сам ја то мушкарац (једна половина, јер он себе сматра мушкарцем) који није у стању да задржи жену (ја нисам мушкарац јер је нисам задржао) тежи да комензује тако што ће се окружити групом за подршку која верује у апстракт (свето срБство, Путин Бого цар, слатко православље) и од којих очекује да му дају снагу, исту не добија, осећа се сасвим сам и немоћан, поражен како од жене која га негира његову представу о себи као мушкарцу, тако и од Путинових култиста, запада у стање тоталног распада система вредности у које је веровао, остаје го и сам, немоћан и екстремно уплашен, што доводи до импулсивног понашања и афекта који кошта живота како његову супругу и њеног новог изабраника али и околину. Прелазак из депресије у којој је лик био до еуфорије која је кулминирала повлачењем обарача, можда јесте псеудо научан али је ипак-тачан.

3.

Психолошко тумачење на основу утисака се зове psychobabble.

Користећи га, човек покушава да матријархат и феминизам победи на њиховом терену (празне благоглагољивости). Тиме се човек мушкарац спушта на ниво феминистичког блебетања.

Препорука: Подигнути се и вратити се на СВОЈ ПУТ.

Пут Светосавља, Светих отаца и учења Николаја Велимировића, агента Форни Офиса који је Србима утувио у главу да су они толико посебни да не припадају ни истоку ни западу, тј нити нацистичкој Европи нити комунистичкој Россији, остављени да чекају савезнике док их комшије немилице истребљују, што и јесте био коначни циљ Форни Офиса и енглеске политике према Србији и Србима, само умотан у псеудо религијски контекст у који неуко Србље слепо верује. Стрпљен спашен, тј стрпи се док не дођеш на ред а онда-у јаму.

Аутор се не бори са женама нити са матријархатом, тако да овај закључак нема много смисла.

 

Из свега овога, долазим до закључка да је Иван К., патриЈота.

 

 

 

 

 

 

22 mišljenja na „Драган Томић: Одговор Ивану К.

 1. heheehe, raspiso se o matrijarhatu a pljuješ Forin ofis.. pa Britanija je jedina „muška“ imperija u Evropi .. koja se odnosi ko muškarac s muškarcem prema drugima .. ako si s nama sarađuj, ako nisi zgazićemo te.. suprotne su Francuska sa svojim golim ženama kao simbolima republike od Žan d Ark do doručka na travi, MATUŠKA Rusija i Nemačka, uvekl predstavljena nekom pardigmom latentne homoseksualnosti … imperije koje sve grade lažima i smicalicama …
  a ne valja ti ni SAD, čija flota nam je dva puta direktno poklonila JUgoslaviju – projekt preširok za nagonski od danas do sutra ženski nefuZbalski um.

  Liked by 1 person

 2. inače glede Dubravke, Ivan K je jasno i precizno priupitao jesu li tačne ČINJENICE na koje ukazuje, a ne njena tumačenja … i to u vezi neosporne privilegovanosti muških članocva porodice u patrijarhalnom društvu, u današnjoj CG dovedeni do totalnog debilizma.. inače izvorno racionalnoo utemeljenog u činjeniciu da je velika verovatnoća da će đetić da pogine pre prirodne smrtti.. meni deluju sasvim verodstojno, jer se stanovništvo sveže doseleljeno iz CG još nije adaptiralo na Srbiju, „metereološko- geološki“ raj na zemlji, i na odsustvo stalnih pogibelji od ratova i gladi u prapostojbini.. otuda višak muškaraca, slično sadašnjem višku pasa lutalica zbog zaštićenosti .. sistem je još programiran na povećanu proizvdnju … do velikog rata

  Sviđa mi se

 3. „Из свега овога, долазим до закључка да је Иван К., патриЈота.“

  јел ко овај „учесник у инциденту“?:

  „Због учешћа у инциденту у којем је француски држављанин Брис Татон убијен, дане на издржавању казне проводи спремајући цркву и помажући свештенику у КПЗ у Сремској Митровици. На овај начин Пузигаћи је омогућено да настави са духовним животом који је започео када се замонашио током бекства, у којем се налазио готово шест година и када је променио име у Сава.
  Ипак, како сазнајемо, иако је тражио од затворске управе, али и црквених власти, Пузигаћи није дозвољено да носи мантију на издржавању казне. “
  http://www.politika.rs/scc/clanak/358891/Puzigaca-i-u-zatvoru-zivi-monaski

  Sviđa mi se

 4. @Драган Томић
  @Ивану К.
  Поштована господо, да ли пишете са циљем, да вас цео свет разуме, или сте задовољавате међусобном преписком, коју ваљда, једино разуме branadelmar? И поред великог труда, ја вас ништа не разумем.

  Liked by 1 person

  • Иван К је патриЈота који је са гађењем узео перјаницу контејмента друге Србије, Дубравку Стојановић, наивно мислећи да и ја делим њено мишљење и тај дискурс, како би ме оповргао и доказао да сам паћеник који лупета, потрепљујући то чињеницама по копи пејст методу, са интернета. Он брани срБску част од 200 евра и своју визију да је он мушкарац какав треба да буде само због тога што припада срБском народу. Стога све шта сам ја написао и рекао, је безвредно и анти срБски.
   Са друге стране, БрМ као припадник друге Србије, рационализује логично али штетно, јер сматра да ни један виши циљ не може постојати осим доброг живота.

   Sviđa mi se

   • Стари Ђурађ је преживео сав хорор Другог светског рата, прошли су преко његове главе и НАТО бомбардери и на крају је дочекао да га у рођеном дворишту у време мира закољу два разјарена пса…
    Гледао је како му пријатељи одлазе и како надживљава оне до којих му је стало и на крају је са 84 године последњу снагу искористио да покуша да заштити невин живот, једног од последњих пријатеља.

    Sviđa mi se

   • Lukrecija Bordžija се осећа саркастично.
    22 ч. · Šabac ·
    Psi su na posmatranju, vlasnik je u Nemačkoj, a žena nema ništa s tim, pošto psi, verovatno, nisu stečeni u braku. A dedu od 84 što je umro ko j**e. Jedan penzioner manje. A ko zna kakav je baksuz bio kad su ga tako divni psići rastrgli.

    Liked by 1 person

 5. Изгледа, да смо начисто одлепили! Јави се Синиша и поче девету причу. Као да се одлично разуме са Шеширџијом.

  Sviđa mi se

  • Слободане, нико није одлепио нити почео са неким деветим причама. Ја сам прокометарисао линк који је Драган поставио у коментару изнад.
   А на оригинални текст немам додатни коментар – ту је све кристално јасно. Могу само да кажем да је Драган веома лепо окарактерисао Дубравку Стојановић као део контролног механизма…

   Sviđa mi se

 6. @Синиша
  Извињавам се свима. Нисам желео никога, да увредим. Мислио сам, да је то јасно, јер сам писао у множини.

  Sviđa mi se

 7. samo za DrT i patriJote iz ćoška:

  FENOMENALAN ZAKON! / FANTASTIC LAW

  Putin: „Žene u Rusiji će od sada SLOBODNO moći da ubiju svoje silovatelje!

  PUTIN: WOMAN IN RUSSIA WILL, FROM NOW ON, BE ABLE TO KILL THEIR SPOUSES, IF SHE CONSIDERED HIM AS ABUSIVE.

  Fenomenalan zakon usvojen je u ruskoj Dumi nakon žučne raprave tamašnjih akademika i članova političke elite.

  PUTIN: FANTASTIC LAW WAS WOTED OUT IN RUSSIAN DUMA, AFTER ACRIMONIOUS DISPUTE BY RUSHION ACADEMICS AND MEMBERS OF POLITICAL ELITE.

  Na kraju, donet je direktant dekret o promeni zakona nad silovateljima.

  Tako žene u Rusiji, u buduće će moći same da likvidiraju svoje mučitelje i silovatelje a da zakonski ne odgovaraju, što znači da neće morati da idu u zatvor na idržavanje kazne, jer će se to ubistvo automatski smatrati sa nužnom samoodbranom. Zakon je oduševio i opustio mnoge žene.

  Liked by 1 person

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s