Мр. Бранимир: О ВЛАДИ – НИШТА ЛИЧНО

Ми смо толико огрезли у „нормалности“ ових кретенлука да смо заборавили да тако нешто заиста не постоји „ниђе“.

Ни у Албанији.

Ни у „парадржави“ Косову!

sc-Bali-Beg

Највећи недостатак нове владе јесте, по Анђелковићу, то што нема ресора који би се бавио односима са Русијом.

Подсећања ради, спекулисало се да ће лидер проруски настројеног Српског народног покрета Ненад Поповић добити место у влади. Изгледа да се у овој странци ипак не љуте на мандатара. Генерални секретар СНП-а Јован Палалић каже да ће његова странка „као партнер СНС-а снажно подржати избор нове владе”.

политичка аналитика у србаља

 

Ко што рекох у наслову а у складу с тезом да „треба прећи на другу врсту критике и „констатовања“. Са ad hominem, што је примерено баш охлократији, на „ништа лично“ формацијску личну одговорност.“ Покушаћу укратко да анлизирам састав нове владе.

Као прво – влада је строго и доследно системска – неолиберална са или без наводника по укусу.

Доследно је спроведена селекција кадрова  чије је професионалне биографије готово  без изузетка изражавају начела негација

–           суверености државе,

–           изворног смисла партијског организовања и тиме и

–          смисла парламентарних избора и представничке демократије уопште

Да пођем од последње две

– већину министара чине личности прелетачи из „Звезде“  у „Партизан“ – које су  или вишеструки прелетачи из странке у странку (Зорана Михајловић, Горан Кнежевић, Бранислав Недимовић) или су лидери странака и покрета које су бар једном на изборима заступали једну опцију а после избора дали већину „дијаметрално“ супротној (Дачић, Вулин, Љајић, династија Кркобабић …), чиме су директно покрали сопствене гласаче и обесмислили изборе

Ми смо толико огрезли у „нормалности“ ових кретенлука да смо заборавили да тако нешто заиста не постоји „ниђе“. Ни у Албанији. Ни у „парадржави“ Косову!

Пратили смо макар и најповршније колико се идеолошки разликују и лично не подносе Брни Сандерс и Хилари Клинтон, „махери“ ове потоње су чак на неки начин и покрали Брнија, али Брни је ипак подржао своју страначку колегиницу у следећој рунди изборне трке. Доста републиканских слонова нису одушевљени Трампом, али ником не пада на памет да прелети међ магарце.

Наведите ЈЕДАН пример да је ико од лидера икад прешао из социјалдемократске партије у конзервативну (ко Кнежевић, Недимовић …), чак и из либералне у конзервативну (ко Зорана Михајловић) било где у Европи. Партијско организовање у представничкој демократији изворно је због мериторности представника којима смртници – грађани поверавају своја управљачка права. Зато партије пре свега идеолошки и оперативно оспособљавају своје кадрове. Онај ко је каријеру градио у социјалдемократској  партији тешко, односно НИКАКО,  ће после прелета постати члан централног председништва конзервативне странке НАКОН САМОМ  ГОДИНУ ДАНА, сем ако је у Србији и ако се не презива Недимовић.

Наведите ЈЕДАН пример трајне коалиције левице и деснице, као што је код нас случај  непрекидно од почетка вишестраначја, било где на свету. Такве коалиције,  Владе народног јединства или Националног спаса формирају се само у кризним ситуацијама привременог  „историјског компромиса“.  У кризама су алтернатива завођењу  привремене диктатуре због спаса отаџбине, кад уставни поредак буде доведен у питање.

Најдуговечниј министри и ове владе (комада три) су министри комби странака које никада нису освојиле поверње бирача. А персонално најдуговечнији, Расим,  је лик који је једноставно после избора прелазио из губитничке у победничку коалицију, такође преваривши и директно покравши своје гласаче.

Сад прелазим на доследно спроведен концепт негације суверености државне и националних институција, оличен пре свега у чудним каријерама и СиВијима већине министара, на које смо огуглали, иако тек тога нема „ниђе“.

Или су

–          Директно „делегирани“ из глобалних институција моћи, попут стручњака и упосленика  Светске банке , министар Вујовића, само једног из плејаде од деда Аврама, преко Боже дерикоже, Крстића јуноше, Кори Удовички  …

–          Или су „едуковани“ и стипендирани од стране наднационалних структура да би у „нашој“ влади постали опуномоћеници за „имплементације“ и преговоре са – њима (даваоцима стипендија) , као наводна  „друга страна“, баш у области за коју су припремани. Попут министарке Брнабић (Ana Brnabić na mesto ministarke dolazi sa pozicije predsednica UO Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), radila je i za USAID.  Brnabićeva je po profesiji menadžerka za odnose sa javnošću, a magistraturu iz oblasti marketinga završila je na britanskom univerzitetu „Hull“.)

–          Или пак имају тако муњевите каријере, необјашњиве било којим меритократским критеријумима, а које јако „воњају“ на комесарски начин кадрирања у нелустрираној и нереформисаној посткомунистичкој држави, ако већ не на непотизам.  Није министарка Нела Кубиуровић ни прва ни последња, сетимо се њене чувене предходнице  Борисова вакта Снежане домине Маловић која је  правосудни испит положила 2002. а на дужности државног секретара Министарства правде и генералног секретара Тужилаштва  била је већ две године касније (од 2004—2007). Да би на дужност министра правде била изабрана  7. јула 2008.   Које ли наднаравне моћи учине да неко после само три године по дипломирању „стажирања“ као судијски помоћник у општинском суду, стартује са професионалном каријером не као помоћик, приправник, асистент или шта већ, него ни мање ни више као savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa u Ministarstvu pravde, попут нове министарке правде. 

–          Или, сасвим супротно, упадну у „свој“ ресор право ниоткуда. За министра војног, Ђорђевића, наследника керамичара и власника електронских медија Гашића, се зна једино да је  био возач Јоргованке Табаковић, док је министар културе и образовања Владан Вукосављевић “ … diplomirao  na Pravnom fakultetu. Radio je u spoljnoj trgovini, bavio se prodajom nekretnina, pružanjem pravnih usluga i odnosima sa javnošću „iako lično poznajem Vladana Vukosavljevića, koji je bio član savetodavnih tela krune (skraćeno – Krunskog saveta), nisam siguran kakve baš veze on ima sa medijima i kulturnim institucijama. Više sa lobiranjem i reklamiranjem… „http://kolumnista.com/svaka-cast-vucicu/

–          Или су професионално у директном сукобу интереса, као министар образовања Младен Шарчевић, оснивач, власник и управљач низа приватних образовних установа, коза која ће да чува преостали купус  јавног школства.

Укратко „у памет се браћо Црногорци“, познатији као Србијанци. За овако темељно противуставна понашања постоје поменута три лека – влада Народног јединства, ако то спрече онда масовна побуна Народно фронтовског типа, НИКАКО НА псеудоКЛАСНИМ ОСНОВАМА. Или привремена војна диктаура до поновног успостављања демокрастког поретка, ал то само теоретски – кад би било Срба у војсци Србије.

Нема ништа од „Вучићу педеру“. Он чак и од „историјског догађаја“ да је у влади државе која је прва у свету уставно заштитила права и ЛБТГ популације још 1835. (члан 117) Сваки Србин има право бирати начин живљења свог по својој вољи, само који није на обштенародну штету.Сретењски устав 1835.)…

… наводно први пут особа која се јавно декларише као „геј“ (женски геј – они тако кажу, не ја) направи бруку и супротност. “ čitav potez predlaganja ministarke i stavljanje u fokus njenu seksualne orijentacije je problematičan na više nivoa i može da nanese veliku štetu, ne samo budućoj ministarki nego i LGBT+ osobama u Srbiji.Umesto da govori isključivo o sposobnostima svoje buduće koleginice Brnabić, Vučić naglašava njenu seksualnu orijentaciju. Čak i da je Ana Brnabić na čelu resora koji se bavi ljudskim i manjinskim pravima, takav komentar bi bio suvišan i diskriminatoran. Do sada ništa nismo čuli o seksualnoj orijentaciji drugih ministara. I ne samo to – sama činjenica da neko otkriva nečiju seksualnu orijentaciju umesto te osobe je poražavajuća sa stanovišta ljudskih prava.“ http://pescanik.net/svedska-preko-noci/ Заиста, да ли сте чули икада да Ангела Меркел јавно наглашава сексуалну орјентацију покојног Гвида Вестервелеа?

Осим тога – nova ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu je autovana lezbijka. I u nečemu se moramo složiti sa Velikim Vođom. Bitno je kako neko radi, a ne šta je u krevetu. Samo, nemojte zaboraviti: U državnoj upravi i u lokalnoj samoupravi će morati da bude mnogo otpuštanja. Šta mislite, ko će biti najomraženija ministarka u ovoj vladi? I eventualni prvi žrtveni jarac?“, гласно се пита колумниста БеЋић.

Иако су режимске НВОлошкиње друкчијег дојма: „- Politička participacija LGBT osoba je od krucijalnog značaja za povećanje tolerancije, smanjenje diskriminacije i nasilja prema LGBT populaciji u Srbiji, kao što je to bila i jeste u svim razvijenim državama, a izbor Ane Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave će, nesumnjivo doprineti, između ostalog, ravnopravnosti i većem prihvatanju i razumevanju prema LGBT zajednici .“

Umesto da govori isključivo o sposobnostima“ министарке, па да расправимо о умешаности у корупционашку аферу и лобирање за бесмислене технологије ветрогенератора… и оном суштинском што сам већ поменуо гледе НАЛЕД-а и УСАИД-а.

http://branali.blogspot.rs/

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s