Vučićev plan za predsedničke izbore

predragpopovic

toma-vucicIzbornom krađom Aleksandar Vučić je namakao većinu u Skupštini, dva i po meseca je sklapao „borbenu“ vladu i, na kraju, kad je našao izlaz iz tog lavirinta, nema pojma gde se nalazi.

Sa svih strana je pritisnut problemima koje ne ume da reši, prijatelji iz Vašingtona i Brisela su ga se odrekli, u Moskvi ga nisu prihvatili, komšije iz Sarajeva javno tvrde da je suicidni lažov, iz Zagreba mu poručuju da je šaka jada, a u Prištini ga podržava samo familija Musliu. U Srbiji, svom ličnom feudu, stoji još gore. Uzalud mu istraživanja Ipsosa i Cesida, medijska podrška „Informera“, „Kurira“, Pinka i ostalih naprednjačkih mehanizama za kolektivnu hipnozu, uzalud i policijsko i pravosudno nasilje nad opozicionarima i ostalim normalnim građanima, Vučić zna da su maske pale, da su svi shvatili da je car go. Zato nije smeo da izađe na binu i pozdravi osvajače olimpijskih medalja, znao je da bi…

View original post 2.107 more words

17 mišljenja na „Vučićev plan za predsedničke izbore

 1. Veliki sam protivnik Vučićev, od kada znam za njega. Zbog toga sam banovan sa E-novina desetak puta, jer se Petar Luković svojevremeno priklonio njemu. Nešto drugo hoću da kažem. Ne shvatam ozbiljno Predraga Popovića, njegovog bivšeg pajtaša – razlog njegovog odnosa prema njemu je lične prirode, pretpostavljam. Isto tako ne shvatam ozbiljno ni Milovana Brkića i njegov Tabloid a ni Telepromter, Redžepovićev.

  Sviđa mi se

   • Г. Милодан јесте банован на „е-новине“ али је уважени активиста на апсолутној усташкој септичкој јами „Зокстеру“. Ако је до бановања, мени није ни дозвољено да се региструјем на „е- новине“. Како су знали ко је „Нимбус“, остаће енигма.

    Напис није за одбацивање, доста тога добро перцепира. По мени има три фалинке:

    – Притисак да се призна неовисност Косова и Метохије јесте сада актуелан, али ни изблиза није „завршни чин“ уцена. Након Космета, без прекида ће се појављивати нове „само још овај услов“ уцене. Томе краја нема, док нас има.

    – Није циљ (тренутни) Запада да сруше Вучића. Што се презира тиче, увек су га презирали и тај презир може само да се увећава што им се више буде сагињао. Може свашта бити, ситуација се мења из дана у дан, али не изгледа да ће Вучић – до год буде водио политику ЛДП – бити отеран, ма колико се та политика, или боље политике, доказују као катастрофалне. Њему Запад, бар како се мени чини, за сада својом све јачом подршком проусашком „стратуму“ у Србији, само заврће муда у шрафтунгу, да боље слуша.

    – Без обзира што народ све теже подноси протуву Вучића и његову крајишку камарилу, и што све јасније испољава одвратност према том злом циркусанту, народа се нико не боји. Одвећ су Срби измучени и слаби, тако да је тешко веровати да се народни бес узима као значајан фактор у ковању политичких ујдурми.

    Sviđa mi se

 2. Ђорђе Ивковић!
  Где ћу ја да „битишем“ је моја ствар и САМОСТАЛНО одлучујем о томе и нема тога који ће ме, осим бановањем, спречити. Национално сам неоптерећен, Србин по рођењу (и по ДНК) а не по занимању. Узгред, да ли Вам је познато да сам сарадник портала „Порекло“ на коме сам поставио преко 1000 текстова (села, варошица, вароши и градова) о пореклу становништва. У Србији, брале. Толико о мом хрватству.

  Liked by 1 person

  • Не писах ја о хрватству, но о усташтву. За чудо, има разлике. Та разлика се не тиче толико Хрвата, колико Срба. Биоград тако постаде други по усташкој маси грађанства град на западном Балкану.

   Нико Вама не брани да пишете тамо где се осећате удобно, али не можете другима да забраните да констаНтују где се Ви то осећате удобно.

   Увек волим кад неки урбано-сувремени лик с поносом истакне да је „национално неоптерећен“. То је тако фенси. На страну што та „синтагма“ ништа не значи, односно пре ће бити нека contradictio in adjecto – „Србин сам али ми то ништа не значи“. Јеси а ниси. Пишкићу, какићу. Бити Србин је међутим г. Милодане врло оптерећујуће, већи је то терет него кад се припада неком другом народу, Американцима или Холандезима, примерице… Није то за сваког.
   А то што пишете о пореклу становништва у Србији, пак затим не да пљујете него серете по том истом становништву, типично је стање атошовинисте у полураспаду.

   Ево га утом један исто велики Србенда Балса, што ми жустро отписа:
   „…Mi smo SRBI ali ne zbog vas Vlasko Mandovsko Cincararsko Bugaraskih isprdaka. Pozdrav braci Srbima a vi Smrdijanci ist ste Montenegrini. A koji ste junaci vidjelismo i 91 i 99.“

   Треба ли лепши пример за оно о чену сам писао?

   Liked by 1 person

   • Погрешио сам заменом термина „усташство“ и „хрватство“ – то сам одмах уочио.
    Што се осталог тиче, могу само са жалошћу да констатујем: Нисте достојни да са вама полемишем.

    Sviđa mi se

 3. milodan6
  12. septembar 2016. at 12:39

  Погрешио сам заменом термина „усташство“ и „хрватство“ – то сам одмах уочио.
  Што се осталог тиче, могу само са жалошћу да констатујем: Нисте достојни да са вама полемишем.
  ******
  Ку-ку мене, Зокстреровац ме прогласио за недостојног. 😦

  Sviđa mi se

 4. @Ђорђе Ивковић
  Тако је то, када milodan6 нема шта да каже, она се повуче из разговора. Верујем, да ужеивате у томе, као и ја. Доживео сам неописиву срећу, када ми је Небојша Катић, чувени економски аналитичар из Лондона, се великом жељом, да постане и политички аналитичар одбрусио:
  „O državi i antidržavi
  Nebojša Katić
  За Слободана Млинаревића – Неколико пута сам покушао да Вам укажем да ми тон Ваших коментара смета. Нажалост није помогло. Ваш данашњи коментар нисам пустио, нити ћу пустити било какав будући коментар, ако би га било. Жао ми је али потрошили сте залихе мог стрпљења. Хвала на посети блогу.“
  Тако је и са milodan6-ом.

  Liked by 1 person

  • слободан млинаревић!
   Тако је то, када milodan6 нема шта да каже, она се повуче из разговора.
   *****
   Ко вели да немам шта да кажем? Имам. Али то желим да чиним на цивилизован начин, без вређања у непристојних термина.
   Дотични господин Ђорђе Ивковић има право да верује да је Земља равна плоча, да и дан данас по Добровољачкој у Сарајеву саобраћају трамваји, да су у Бањалуци срушене џамије, јер су на њиховим минаретима била муслиманска митраљеска гнезда, да у Мачкатици нису спаљивани лешеви Албанаца….. ма може да мисли шта хоће. Може да тврди да сам неовејани аутошовиниста – али то (ваљда) мора подастрти одређеним доказима.
   Не бих да будем дрвени адвокат Зорана Јанића и његовог блога, није њему то ни потребно, сам се он брани. А где ћу ја да пишем или коментаришем, то је искључиво моја ствар.
   Дакле, да закључим. Не бежим од полемике али она мора бити аргументована, без вређења и у сваком смислу коректна.
   А имам доста тога да кажем, и докажем.
   Толико!
   Стојим вам (множина) на располагању.
   Поздрав!

   Sviđa mi se

   • „Стојим вам (множина) на располагању.“

    Немој, кеве ти. Немам рашта сабље крвавити.
    Мани се, бленто.

    Добровољачка?Ош да ти цитирам сведоке са „Слободне Европе“? Са нацистичке Слободне Европе?
    Могу, али питање је зашто то морам? Си неписмен, дебилан, који курац?

    Цитирам Јова Дивјака:

    „Чујем са мотороле „издао је сопствени народ, издаће и нас“…

    Не долази у обзир да нешто пренесем на декларисаној нацистичко латиници. Ево, србизовано колико се могло, а не морате ништа друго читати, за наук је довољан само последњи пасус велеиздајника Јова Дивјака, како су се балије односиле према српским издајницима:

    „…Понављам поруку да треба пустити да настави кретање колону ка Скендерији. Дуж колоне, тамо ПРЕМА мосту Дрвенија, чује спорадична пуцњава себи. Из свег гласа вичем, прије би себи рекло да себи дерем: „Не пуцај пуцај Не.!“ На мотороли чујем глас Који Казе: „Уклоните Дивјака, ста Це се на ту? Издао ЈЕ сопствени народ, издаће и нас! »

    Изетбеговић пожурује да крене колона, ​​Иж Председништва НЕМА „гласа“, ОПЕТ вичем: – „Не пуцај! Не пуцај! “

    Бетwеен камиона крећу такви групе припадника Територијалне одбране. Транспортеру прилази стасити војник и Казе: „Силази, ста ти ту ХЗЗ. Да ЈЕ МП предсједник, није твој „- заповеднички тона ме обесхрабрио, силазим,! Препуштам Место Зорану Чегару, Полицајцу специјалне јединице МУП-а Из-а. Његово ИМЕ ми реце Емира, пошто сам сишао са транспортера. Одлазим до возила у коме Су опће Мекензи, Златко Лагумџија, СА којим себи срдачно поздрављам. И на пита због Цега ЈЕ колона заустављена. Генералу Мекензију, Који ЈЕ главу увукао у рамена и делује заплашено, покушавам да на француском језику објасним да це СВЕ Бити реду

    Поново сам у моменту Код транспортера када Чегар отвара његова врата и отпочиње монолог: „Генерале Кукањац, ако себи нешто деси мама Предсједнику, убићу и тебе и сву твоју фамилију. Гледај (енергично откопчава кошуљу и показује љубимац, анд сиx тупфера на телу) – „ово Су ми урадили твоји четници, Видиш, ово Су Ране ОД јучерашњих борби овдје у Сарајеву. Тако це Бити изрешетано тијело твоје, ако себи нешто деси Алији „- убедљиво говори Чегар.

    „Слушај, Чегар, дај им да пусте Кази ову колону, морам хитно у Предсједништво!“ – Захтева Предсједник.

    У међувремену, Јусуф Пушина ЈЕ У разговору са непознатим лицима Мени, успео да издејствује, ево, после готово 40 минута, дозволу да колона возила ЈНА СА ДВА возила УНПРОФОР-а-настави ставити Скендерије и Лукавице.

    Стојим на углу улица Добровољачке и Чобаније, гледам пролазак колоне камиона, ево ја једног аутобуса испуњеног већином женама у униформи ЈНА и официрима ЈНА, препознајем неке Који Су то неки дан у Били Републичком штабу ТО. Делују уплашено. Питам СЕ зашто Су тамо, не са нама? Избројао сам шеснаест возила, која Су СЕ кретала ПРЕМА Скендерији, када Су, Као по команди, следећа отпочела скретање улево ПРЕМА џамији Чобанија. На папучицама кабина, с леве је Десне Стране, по један припадник ТО, упућују возаче у смер где треба да иду. Грађани на околним прозорима аплаудирају, радују СЕ овом чину.

    Одлазим са места догађаја у зграду Председништва, где стижем у моменту када СЕ Председник, уморним кораком сам физички исцрпљен, пење УЗ степенице на чијем врху ГА сачекују Ганић, Кљуић, Пушина и неки други. МЕТАР-ДВА СА Стране пратим срдачно поздрављање Председника са присутнима. Војнички га поздрављам, Али Као да ми није ни приметио. Свита одлази у Председников кабинет, ја стајем на врху степеница досјетка горчине. Ваљда сам заслужио рец – хвала? Или нисам, враг би га знао!…“

    И ти би сероњо издајничка, о „аргументима“? Па поби Јову Дивјака, најпре.
    Ојс!

    Sviđa mi se

 5. @milodan6
  Написасте :“Нисте достојни да са вама полемишем.“. А ја написах „она“ уместо ОНДА. Мој коментар је био везан за поделу мога задовољства са пратиоцима и коментаторима сајт. Прво рекосте „Нисте достојни да са вама полемишем.“
  Сада написасте: „Стојим вам (множина) на располагању.“!!?? Можете ли нам саопштити, шта тачно мислите?

  Sviđa mi se

 6. слободан млинаревић!

  Неспоразум је у питању. А и моја је грешка. У „одговору“ Ђорђу погрешио сам што реч „вама“ нисам написао велико „В“ – те испаде множина – а обратио сам се њему због употребе увредљивих речи. Иначе, са својим саговорницима сам „на перси“, отуда у свом данашњем коментару убацих „множина“ управо што реч „вама“ беше са малим „в“ се односи на остале саговорнике, укључујући и Вас.
  Дакле, “Нисте достојни да са вама полемишем“ односи се искључиво на Ђорђа Ивковић.
  Надам се да смо се разјаснили.
  Свако добро!

  Sviđa mi se

 7. @milodan6
  Захваљујем на разјашњењу. Било ми је велико изненађење, да сам морао са Нимбусом, да се сагласим. Он је у сваком случају познат по употреби непримерених комплиментата, које дели на све стране. По правилу се, са његовим текстовима и коментарима НЕ СЛАЖЕМ, јер је искључив ДО БОЛА.

  Liked by 1 person

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s