Избори бре!

Можда стварно јесте, а можда никада и није, али како било, кажу да је Марк Твен једном рекао: “Да гласање доноси неке промене не би нам га дозволили“!

У суштини – избори заиста не постоје! Могућност избора немамо и шта онда да бирамо? Рецимо да на предстојећим председничким изборима неким чудом победи Бошко Обрадовић. Узимам га само као пример, а као исти такав пример могао бих узети и Сашу Јанковића или Вука Обрадовића, свеједно. Шта мислите да би се након те победе и “промене“ десило (променило) у животу било ког радника “Јуре“, прераде меса код “Матијевића“, радника ИМТ у протесту, земљорадника, грађевинца или било ког службеника у јавном сектору? Ништа!

Јесте ли већ заборавили изборе у САД? Трамп или Хилари, какве то има везе за већину несрећника у Србији који не могу да зараде ни за потрошачку корпу? Родитељи болесне деце који немају пара за њихово лечење једнако не би имали тај новац ко год да је победио. Ништа се не мења… а ми дизали некакву еуфорију око тога. Смешно! Докон народ…

Ево, тако и сада. Опет некаква еуфорија око још једне фарсе и обмане. Избори не постоје!

Схвата то народ углавном, па ће и на ове изборе опет изаћи 35 до 40 посто гласача. Од тога, око 15% су они који на овај или онај начин изманипулисани свакако увек излазе на изборе. Остатак су они фамозни “капиларни гласови“, уништитеља свог достојанства и туђих судбина слепим држањем до пароле “Бог силу не воли, сила Бога не моли“. Властела ће на њихову излазност још мало некако “навући“ који проценат, па ће направити да је наводно излазност била око 55% и идемо даље по старим добрим капиталистичким правилима. Ћаос глупанос, што би рекао Брзи Гонзалес у старим добрим цртаћима, видимо се на следећим изборима, када ћемо вам поново давати лажна обећања о томе како ће и вама једном бити боље.

Свим разумним грађанима је већ одавно јасно да је Србија и онако само колонија у савременом редизајну колонијализма. У Србији ништа више није српско. Није наше. Власт понајмање. Речи као што су самосталност, суверенитет, независност државица попут Србије више не изазивају понос грађана, већ само подсмех. Наше “вође“ су само марионете у рукама светских моћника, па ми у ствари само повремено бирамо ко ће представљати те марионете, као да је то уопште битно и као да нам то нешто значи. Али ми опет као бирамо јер елите желе да народ има утисак да се и он као нешто пита.

Па шта онда да се ради? Револуција? А ко да је покрене?

Кад су људи од 40 година и старији покретали промене? Када је Фидел Кастро кренуо са 82 револуционара из Мексика на Кубу нико од њих није био старији од 30 година! Где су данас млади да се буне када уоче неправду у друштву? Зашто данашњи студенти нису оно што су некадашњи били?

Pizzа генерација. Када им причаш о истинској слободи и правди, о једнакости међу људима, о праву човека на лично достојанство, они те гледају као крава у мртво теле. Шта друго кад то никад нису видели, осетили ни слушали о томе. Они знају за права животиња, борбу за права ЛГБТ популације, а врхунац хуманизма за који су чули су сигурне куће за жртве породичног насиља. Стихови ЕКВ, Електричног оргазма, Азре… су им неразумљиви, па млади ту врсту музике више не слушају. Само сладуњаве песмице бесмислених стихова.

Шта мислите зашто данас више нема ни у сликовницама ни у цртаћима Пепељуге, Црвенкапе, Успаване лепотице, Снежане и седам патуљака, Ивице и Марице, Вука и седам јарића… Зашто већина данашње деце није никада ни чула за те бајке на којима су одрастале генерације и генерације широм света? Зато што то што побеђује у тим причама данас није дозвољено и може да утиче на децу да одрастају у бунтовнике и борце за правду! А то није пожељно! Борба добра и зла у којем добро увек побеђује. У реду, то јесте бајка али бајке и јесу за децу. Да схвате да треба бити на страни апсолутног добра и борити се против зла. Данас, “произвођачи“ цртаних филмова не праве бајке већ децу од старта уче “реалности“. Њиховом виђењу реалности. Уче да живот није савршен, да не постоји апсолутно добро, да у сваком добру има и мало зла, а у борби побеђује способнији и јачи. Доброта се не помиње превише јер то није битан фактор.

Препустили смо им децу да их они васпитавају и зато нам је како нам је.

Како очекивати од генерација одраслих уз Дизни XД, Никелодеон и бесмислене компјутерске игрице да уопште препознају суштинско зло, а камоли да се побуне против њега? Зато данас нема студентских демонстрација ни у назнакама. А студентске демонстрације су покретале промене, па какве год оне биле. Да су студенти оно што су некада били данас би опет имали каква таква дешавања која би се на неки начин могла назвати револуцијама, као 1968, 1991, 1996, 2000… Уместо тога, имаћемо још једну фарсу од такозваних “избора“ на које већина младих неће ни изаћи. Њих то не занима.

Чујем и читам многе коментаре који окривљују најстарије наше суграђане као кривце јер одржавају “ове“ на власти. Њихови аргументи при изласцима на изборе су “мир у земљи и пензије на време“, друго их не занима. Пустите ви људе који су крочили у јесен својих живота и не питајте се када ће те генерације изумрети. Неће никада. Они лагано али сигурно одлазе, а на њихова места стижемо ми, неки нови маторци… Само, за разлику од младих, генерације старих које се смењују нису тако склоне променама. Стари људи су углавном увек исти и некада и сада. У том добу људи су већ уморни, сити свега, жељни само мира и њима више не треба много. Па зашто их онда кривите што хоће само тај мир и пензију на време и све док им неко то даје тај им је довољно добар.

Нису они проблем јер они не доносе промене нити од њих то можемо очекивати. Проблем су ови други за које будућност представља исчекивање нове сезоне “Игре престола“.

Дакле, само још ми из средње генерације још нешто безубо шкргућемо и претимо празним оружјем. Само ми би још нешто да мењамо, али реално, снаге за то више немамо. Међутим, уместо да чекамо ту јесен у којој ће онда и нама требати само мир и пензија на време (ако је дочекамо, јер то све теже иде и све су мање могућности), предлажем нешто друго.

Хајде да убедимо нашу децу (ко има пунолетну децу) и замолимо родитеље, да заједно изађемо на те бесмислене изборе, да нас буде више од 50%, али не да гласамо већ да поништимо гласачке листиће! Да им не дозволимо да направе тих лажних више од 50% излазности. Да их натерамо да објаве да је на изборима било више од 50% неважећих листића. Да им на тај начин јасно покажемо да не могу тако више да се играју са нама. Да знамо да не ваља нико и да су сви исти! Да нико не заступа интересе народа већ само интересе елита и личне интересе! Прекрижите све кандидате или упишите име које вам се свиђа а није на листи и редни број испред тог имена, а онда тај својеручно исписани број заокружите. Како год, само не празан листић да убацујемо, већ да буде недвосмислено неважећи.

Ако за сада не можемо нешто више од тога, толико можемо, док не преузмемо поново своју децу из канџи неолибералног васпитања посредством њихових медија и пропаганде и не почнемо поново да их сами васпитавамо прво кроз бајке, а затим кроз живот о борби добра и зла, о части, племенитости и поштењу, о људском достојанству, о хуманости и равноправности, о слободи… Па ако неко покуша да им то једног дана одузме, да му покажу зубе, да се боре – јер добро на крају увек побеђује!

Слажеш ли се? Поништи свој гласачки листић на овим изборима!

(Зоран Арсић – Народни фронт)

36 mišljenja na „Избори бре!

 1. Аутор је пропустио, да нас упозна са примером, где се нешто променило „поништавањем“ гласачких листића. Још би било занимљивије, да нас упозна са бројем чланова Удружења Народни фронт, или ко још подржава његову идеју.

  Sviđa mi se

  • …a ti bi @mlinareviću mogao da pogledaš na google-u koliko je KPJ imala članova na dan 06. aprila ’41. kad je počeo rat u bivšoj Kraljevini, a koliko na svom 14. kongresu kada je rasturena k’o bugarska skupština. Broj „članova udruženja“ ne znači ništa izuzev da tu može nešto da se muva pa se ljudi okupljaju k’o muve oko govana. Narodni Front je uredno registrovana (plaćene sve takse!) politička organizacija sa svojim partijskim biltenom, po mom su previše ideološki isključivi i previše „levo“, ali Tebi to ne bi trebalo da smeta. Što se tiče promena, pa i Gandiju su se smejali kada je rekao da Britanija neće moći da se bori protiv nenasilja. Da li je bio u pravu, vidi svako ko ima oči.

   Liked by 1 person

   • Hvala na ovim rečima i odbrani DrP, ali moram i ovde da objasnim. Ovaj tekst je lični stav autora, a nešto kasnije je i Narodni front izašao sa svojim zvaničnim stavom, dosta sličnim ovome, ali bez poziva na nevažeće listiće. Ja ću ipak pokušati da ih ubedim danas da idemo i sa propagiranjem “nevažećih“ listića pa makar i ne dalo nikakvih rezultata, a evo zašto:

    Hoću da u ponedeljak, 03. aprila, RIK, svi mediji, svi izborni štabovi, CESID i svi ostali ku… i palci od analitičara, statističara i “procenitelja“ javno saopšte da je u prvom krugu predsedničkih izbora bilo 51% nevažećih listića. Ne praznih, “belih listića“ u koje se može dodatno zaokružiti neki broj, već precvrljenih, iškrabanih, u kojima su dopisivani kandidati, zaokruženi svi itd…. Dakle, listića kojima se ne može naknadno manipulisati već nedvosmisleno poništenih i NEVAŽEĆIH. Da o tome priča cela Srbija i pola sveta do drugog kruga i da u drugom krugu ponovimo isto!

    Izbori bi onda bili poništeni, nevažeći, i zbog toga me mnogi optužuju da pomažem Vučiću da ostane na vlasti. A ja ih pitam – pa šta!? Jer kao što u članku stoji, zar stvarno iko veruje da će se u njegovom životu nešto promeniti ako umesto Vučića pobedi bilo koji od ovih protivkandidata, koji su svi isti i sve moj do mojega…

    Moje uverenje je da bi ova hipotetička mogućnost da se ovakav scenario izbora realizuje, imala najsnažniji mogući odjek u narodu. Da bi nešto pokrenula, da bi se pojavile snage i mase koje bi posle toga rekle: “Čekajte ljudi, ovako stvarno više ne ide, ova država više nije država i više ni na šta ne liči. Daj da nešto radimo, da menjamo…“

    Možda! A možda i ne bi… ali daj da nešto probamo. Zar ovo što predlažem nije Gandijevski pristup. Uostalom, ni jedan drugačiji pristup do sada nisam ni video ni čuo, a vazda trubim da sam otvoren za sve predloge…

    Sviđa mi se

  • Hm,hmm..na par mesta, ponudio sam „ideju,portal Narodnog fronta“..“da saznaju za ideju“..mislim, da je to bolje, nego da se medjusobno dopisujem „kao pridruzeni clan“,“filozofiram u leru“…ovde.

   Sviđa mi se

  • Hm,hmm…samo tri reda..? sta je pisac hteo da kaze..onako usput „dok peca“ imena,prezime ne koi. Narodni front je sirok pojam, i, kao svi „frontovi“ ima svoje desno i levo krilo. Prisutno „desno krilo“, u okviru stranke i vlasti, uhlebljuje, dosta gradjana, sa cipom SNS, kako bi se odrzalo, izlazenje na izbore, bar 50% gradjana, pa,kako ko ocerupa „Jagodinskog curana“, za „gablec“ u na izgled,ali stvarno „coravoj kutiji“. A, ono levo, mahom sirotinjsko krilo, „onih 50%“, sklono je, da bojkotuje,izlaznost i podrsku „desnim krilima“, zbog laznih obecanja. Razlog blizi je, sto je desno krilo, sebe uhlebilo, u drzavno-javnom sektoru, a u privrednom sektoru „nem mesta“, pa se osecaju kao „prirodno prenaseljeni gradjani u Serbije“.. Ali, nebi trabli da budu skrti u davanju „prolaznosti“, „desnom krilu“, treba, da uzmu crveni karanfil,zadenu za rever i u kolonama izadju na izbore, listice pocepaju na pola,ubace u „kutiju“, i povecaju tako broj, „prebace plan za 100%“,kada se izbroje komadi, nema „krizanja“, nema belo,zuto i slicno nego konkretno.i to..samo tako,.“samo jako“.

   Sviđa mi se

 2. Hm,hmm.. ne mora, neko da bude clan nekog pokreta,ili stranke da bi pravilno, postupio na izborima.To je u krajnjoj meri, stvar „licnog intresa“, posto ne postoji nekakav drustveni,medjuljudski interes. Na neki nacin, naravno postenih izbora poizvod bi trebalo da bude,starim recnikom „bilns stanja i uspeha“..“narodne vlasti“, bez dzakova sa listicima iz podruma i slicno.A, penzioneri, su izraubovana sirovina i repromaterijal,ciju su ust4djevinu na PIUO, „pojeli skakavci novog doba“,nezaposleni,socijalno zbrinuti trosak, a nezbrinuti su „prirodna prenaseljenost stanovnitva koje se treba „rastosiljati“, a ne da kapitalista baca svoj novac za otvaranje novih radnih mesta..“..

  Sviđa mi se

 3. Hm,hmm..nije „to“ rekao Mark Tven, to je Seselj, u ovih par dana izjavio, za deo „parlamentarnih stranaka“..“oni su ludi i Ljoticevci“..to, i on ,onako u paketu, ne lici na potrebe gradjana Srbije u XXI veku..ali, tu smo gde smo,naravno, mnogo godina pre Kastra, i ovde je „neko izveo revoluciju i borbu -protiv okupatora“..cela YU je bila..“zaliv svinja“..i evropa.

  Sviđa mi se

 4. @prevrat
  Ћаћа ми је члан КПЈ од пре рата и носилац Партизанске споменице 1941, па ми је познато о каквој се шаци јада радило и пре и до пред крај рата. Међутим, напори су се из ових или оних разлога показали као успешни. У сваком случају није примерено упоређивати оно и ово време, у вези овога о чему говори текст. Познато ми је и да је Удружење регистровано, али ми је познато и то, да је за регистрацију довољно три потписа, а један човек. То је разлог за постављање питања: Прво, где су се „поништени“ листићи показали успешни и друго, колико чланова или присталица има Удружење. Што се тиче, Гандија нема смисла се позивати на истог, јер је реч била о КОЛОНИЈИ у сваком смислу и народима, из друге цивилизације. Ни тај начин борбе, нико други, колико ми је познато, није применио.

  Sviđa mi se

  • Pa eto, ja lično (a ne narodni front) predlažem da mi budemo prvi koji će pokušati tako nešto kad već nije niko. Detaljno obrazloženje zašto sam ostavio u gornjem komentaru (odgovoru vama i DrP-u). Narodni front ima 20-ak članova i par stotina otvorenih simpatizera, ali džaba mu da ima i 20.000 članova za ovako nešto. Ovo je otvoreni poziv narodu za mirne proteste, a ne za podršku Narodnom frontu. Narodni front po ovom pitanju ne može da uradi ništa, kao što rekoh, pa da ima i hiljade članova. Ova ideja bi trebalo da se primi u narodu, proširi i prihvati i onda može da uspe. Međutim, ako narod radije prihvati da ova ideja pomaže AV da ostane na vlasti, umesto da izađemo svi na izbore i glasamo za Kurtu kako bi pobedio Murtu, pa će nam biti isto jer za bolje i nismo, onda ajde… tako ćemo… zaboravite da sam išta i pisao i idite da podržite ovog… kako reče ona baba “omnibusa“ ili visokomoralnog klero-fašistu Dverjanina… ili kapital koji treba zaštititi a zastupa ga VJ ili… ma kao da je bitno.

   Sviđa mi se

  • Hm,hmm…moj caca, prvoborac,1941, nije bio clan,postao je kasnije, ali i on i drugi su znali, da je KPJ bila treca po snazi u parlamentu Kraljevine Jugoslavije..ne, bi elaborirao, o broju clanova SKOJ,…koji je u stvari,pokrenuo mnoge stvari. Ovo vreme,nije za poredjenje,ovo vreme je vreme „skakavaca“, i „visokosofisticiranih neprijatelja-unutrasnjih“.Razlika, u „vremenu“ je u tome, sto su 1941, utovarili i „otpravili“ u stocnim vagonima,do 400.000 boraca u nemacke logore, a u ovo „vreme“, su ih,otpustili kao kobilu sa lanca, bez troskova transporta i hrane, do „odredista“,oruzje i orudje, pretopili i „tranzitirali“ preko „jamercke zelezare“, u fondove i „njihove donacije“,uz verovatno 5% provizije,uobicajene za „potpisivanje ugovora“.

   Sviđa mi se

 5. @Holden Kolfild
  Одговорили сте на неке моје дилеме и питања. Молим Вас и за објашњење, зашто ми Срби, вазда морамо, да измишљамо нешто што нико није радио. Поред тога, нема смисла, што сте СВЕ кандидате ставили у исти кош(koji su svi isti i sve moj do mojega…).
  Оператовно је покушај са белим листићима пропао. Приликом тих избора, а ваљда бејаху парламентарни, било је неупоредиво лакше надзирати гласачка места, него што је то могуће, данас, када су председнички избори у питању. Ко може бирачки одбор да онемогући, да неважећа листиће замени „важећим“ и да то допринесе победи онога против кога смо? Посматрачи из Цесида или неког сличног друштва? Заборављате, да штабови председничких кандидата немају шансе, да покрију сва бирачка места. Зар нам Британци и Амери нису дали никакав пример? Можда би опредељење могло, да буде, по питањима: Ко мисли, да је Ким територија државе Србије? Ко је за ЕУ? Ко је за приступање НАТО, ко ја за сарадњу са Рујама? Ко је за ћирилицу? Ко је за неутралност? Неки кандидати су се по овим питањима изјаснили. Очигледно је, да то нису странке на власти, а последично ни њихов кандидат. Има још сличних кандидата, који су се по тим пиањима изјаснили. Зар је онда толико тешко, да изаберемо за кога ћемо гласати, већ морамо, да измишљамо НОВЕ методе политичке борбе?

  Sviđa mi se

  • Hm,hmm..ustav, definise teritoriju drzave,a, stvar je sposobnosti „vlastelina“ na vlasti, da postuje ustav i sprovodi mere..ko, misli suprotno, mesto mu je na Golom otoku. Nije drzava rijaliti,farma,parovi, niti su izbori „kladionica“…pa da, moze kako ko hoce..demokratija..? basibozuk sa ulice ? kafica..? Lepo je,jos omrazeni Mosa objasnio, prilikom pocetnih koraka demokrtije i samoupravljamo..“vlast spustamo,ali je ne ispustamo“, vlast, nije samo budzetski inkasant, da nosi postarsku torbu i fiskalnu kasicu prasicu,oko vrata. Jajare, nude RTB Bor,PKB..na „cepenak“,i, ne cini nista da ima nacionalnu proizvodnju,unutrasnje trziste, i „trzisni,proizvodni visak za izvoz“.jajare su u pitanju,ukljucujuci i „ponudu kandidata“.

   Sviđa mi se

  • @slobodan mlinarević
   Није никакав проблем у томе што ти мислиш да они који су се први сетили да се упусте у политику, треба да буду изабрани на неку функцију, чисто да би им се одало признање за труд. Због тога ти нико ни не одриче право да за такве гласаш.
   Проблем је што ти оспораваш право другима да имају став који се разликује од твог. Чему би иначе требало да послужи „зашто ми Срби, вазда морамо, да измишљамо нешто што нико није радио“? Зашто па не бисмо „измишљали“ шта нам одговара а занемаривали оно што се показало као лоше?! Ето, покушали смо да увеземо социјалистичку револуцију и „совјете“ па се није примило; јабука и крушка имају извесне сличности, али није реч о истој култури… Такав мутант чак може и да жив(отар)и једно време али смрт је неизбежна. Међутим, због тога што смо пробали (па се усрали) данас знамо да социјализам не функционише, радничке класе нема, а ни класна свест нам није на неком нивоу, поготово од кад смо укинули класе.
   “ Ко може бирачки одбор да онемогући, да неважећа листиће замени „важећим“ “
   Могу чланови бирачког одбора који нису из СНС или сателитских странака. О чему ти уопште причаш?! Да ли си икада чуо да сваки кандидат има право да за свако бирачко место делегира по два контролора које плаћа држава, из буџета? Ако кандидат не може да обезбеди нешто више од 16 000 контролора (које не плаћа он него држава) поставља се питање за који се онда андрак уопште и кандидује… Проучи мало „случај НОПО“, како је и зашто направљена та странка па ће ти се многе ствари саме кас’ти. Овако се неприпремљен укључујеш у озбиљну дискусију и без везе се излажеш опасности да те неко третира као незналицу.

   Liked by 1 person

 6. @prevrat
  Где нађе, да ја било коме, било каква права оспоравам? Оспоравам неки текст, нешто што је у тексту, или неки коментар, идеју. Свако може, да се нада, да ће наћи 16.000 контролора, али је тешко, за поверовати, да ће ти и такви „контролори“ бити верни кандидату, који их је покупио, онако успут. Заборављаш, да поред „верности“, треба имати и нешто више храбрости. Ето Холден помену, да ни један могући кандидат не ваља. Ако ни ти не можеш, да нађеш некога ко колико толико ваља, о чему онда причамо? Зашто не ставиш под лупу ту идеју о неважећим листићима? Седимо код куће, па шта буде. Зар ти није јасно, како ћу ја да гласам, када будем видео програме или опредељења свих кандидата? Можда се не појави ни један, са правим одговорима на сва наведена питања, али ће ваљда бити некога, са правим одговорима на већину питања. Што се тиче озбиљности дискусије, немој претеривати. Ништа није овде посебно озбиљно. Ваљда си приметио и овде и на другим сајтовима, да се лајкују текстови и коментари, који се некоме допадају. Не води се претерано рачуна о написаном. На крају крајева, нема смисла, да Народни фронт ложиш, када и сам знаш, да од тога нема ништа. Велико НИШТА! С којом везом си толико запео за „социјализам“? То је и проблем са Народним фронтом. Сам назив показује, да нису расчистили са „народним фронтовима“. Ја сам матор, па нисам прави објекат за наравоученија. Они су млађи, па ће можда нешто и разумети, када буде стизало од тебе.

  Sviđa mi se

  • „Свако може, да се нада, да ће наћи 16.000 контролора,“
   Pre pet godina smo ih našli čas posla tako što smo im objasnili da će svi biti plaćeni iz budžeta (kao što piše u tekstu sa foruma čiji link sam zalepio ovde). Isti ljudi nisu došli kod nas jer smo im ja, Tulimirović i Vukadinović bili simpatični, već jer su dobili šansu da zarade po 2000rsd za sedenje na biračkom mestu, uz mali trik – kontrolori su postali samo oni koji su pristupili da potpišu podršku za kandidaturu. Sve se može, samo treba sesti i smisliti – šta želimo da postignemo, pre svega ostalog. Ostalo je uglavnom stvar taktike i marketinga.

   Sviđa mi se

  • Hm,hmm..da, odustanemo od socijalizma, i ne izadjemo na izbore, kad je sve reseno, kapitalizam je na vlasti ? pa vozi misko „do Banjaluke,ako guzica izdrzi“.

   Sviđa mi se

 7. Hm,hmm..socijalizam je,manje vise vojnicki porazen,pre njega je i fasizam vojnicki porazen ali..se povampirio,a, na „ljutu ranu ide ljuti lek“, sve jedno Narodni front ili Nacionalni front..makar bila i sirotinja raja,,“samo jako“..?

  Sviđa mi se

 8. Hm,hmm…sedecemo kod kuce,gledacemo TV, pa ce, po sistemu CNN,kamera da „bidne“ ispred nekog podruma, a AV, ce opet da iskoci sa vrecom nekih listica, istraga i odgovornost ce opet da izostane..bez onih „30.000 policajaca, na ulicama grada Cikaga i Radovana IV“..og

  Sviđa mi se

 9. @prevrat
  И какав је био резултат? Само симболика и ништа више. Неки добише 2000 динџи, неки уђоше у Скупштину, по основу две преваре. Прва, Влашка странка, друга потписи по основу 2000 динџи. У Скупштини је сада Вукадиновић, нашао „други“ пут. Виђам га издалека на Теразијама, некада седи у Касини. Промена је велика. Много је боље обучен, него пре Влашке странке, а тек сада као посланик!

  Sviđa mi se

 10. samo par posto belih listića na onim izborima je oteralo u istoriju za sva vremena dotada neprikosnovenog diktatiora koji je i humorističke emisije (Nikad izvini) zabranjivao … a odlučivao je o svemu i svačemu .. uključujući zapošljavanje svih dobrih riba koje nije maznuo u mladosti na direkrtorska i ambasadorska mesta …

  isto se činio nedodirljiv i neuništiv ko ovaj danas

  isto su svi mediji bili njegovi, samo što je on imao i podršku NVO mafije

  ne vidim da su neučinkoviti

  isto može da se desi i sada .. potrebna je samo veća izlaznost, ,tj više belih listića

  Liked by 1 person

  • Не белих него поништених листића. Беле је лако злоупотребити, поништен листић види цео бирачки одбор и њихов број се констатује у записнику кога потписују сви чланови.

   Liked by 1 person

 11. @branadelmar
  Колико сам разумео „бели“ листићи су донели предност супротној страни, оној која је дошла на власт. Ти листићи су само показали, ако обратимо пажњу на носиоце те идеја, да се неко у истом „друштву“ посвађао. Питам се, зашто употребљавате реч „исто“, за нешто што није ИСТО. И није идеја, да се понове „бели“, већ је идеја, да се „праве“ неважећи листићи. Наравно, да МОЖЕ свашта, да се деси, али овде не причамо о томе. Чак и да неважећи листићи донесу жељени резултат, ко остаје председник Владе, ко има скупштинску већину и ко има реалну власт? Ипак су ово председнички избори.

  Sviđa mi se

  • da ponovim? gde je sada Boris Tadiić?

   a šta i gde je bio pre samo neku godinu?

   jel tada nije bio isto što Vučić danas (sem što je imao još veću podršku i medija i NVO sektora i stranih ambasada)?

   pa tako mož i sa Vučićem – bez oružanih pobiuna, bez masovnih nemogućih demosntracija naroda, bez ruske i trampove intervencije…

   Sviđa mi se

   • Hm,hmm..dodje tako vreme, da mis i macka spavaju zajedno,pa i Vucic i Seselj..“krstenice radi“,ako nema drugih motiva.

    Sviđa mi se

   • Hm,hmm..Boris Tadic, i dalje dobro materijalno obezbedjen je „otisao“, otisao je i „Mladjan Dinkic“,lik i delo su ostali, nova ekipa „de ja stadoh ti produzi“..a, oni su „savetnici“..“kuriri spavaci“, sluge stranog kapitala, i dodirne „tocke“, sadasnje vlasti, sa „donatorskim konferencijama i belim curkama“.

    Sviđa mi se

 12. @branadelmar
  Из Вашег примера, могу да закључим, да је Тадић одлепршао са белим листићима? Мож да бидне, али млого мало вероватно, да су бели листићи превагнули у корист Николића. То је теза, којом се не хвале ни идејни творци белих листића. Ваљда би они то користили и славили као своју победу?

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s