Branimir Marković: „Korisni idiot“ uzvraća udarac

Izbori u kolonijalnoj državi služe da se istaknu kolonijalni upravnici, prezentujući gazdama svoje operativne sposobnosti u sprovođenju naloga „na terenu“. Na osnovu rezultata izbora, manje ili više srazmerno se raspodeljuje moć i uzurpiranje institucija  unutar (para)države. Zato su važni i kolonijalnim upravnicima. 
U ovom trenutku jedan od njh ima nesrazmerno veliki kolač vlasti, pa su gazde rešile da to malo uravnoteže.

Kandidat br. 1 – idealan zet za kćerku majke iz salona kruga dvojke, kandidat drugi, ki upisan i iz udžbenika – zaštitnik prava njenog sina, geja

Naprednjaci su lakonski pristali na neminovno, shvativši da je Beli „manje zlo“ jer upravo njima najmanje uzima glasove,  i dalje projektujući da će u drugi krug ući gore pomenuti (a ne Beli) s kojima će lako.

 
 

Kao i svi prošli, i ovi izbori su parada „namazanih“. Partio, UDBO i NVO tehnokratije.

Izbori u demokratskom sistemu služe da se izabere predstavnik narodnih interesa na osnovu konkretnog programa i izbornih obećanja koje valja ispuniti.

Izbori u kolonijalnoj državi služe da se istaknu kolonijalni upravnici, prezentujući gazdama svoje operativne sposobnosti u sprovođenju naloga „na terenu“. Na osnovu rezultata izbora, manje ili više srazmerno se raspodeljuje moć i uzurpiranje institucija  unutar (para)države. Zato su važni i kolonijalnim upravnicima.

U ovom trenutku jedan od njh ima nesrazmerno veliki kolač vlasti, pa su gazde rešile da to malo uravnoteže.

Problem je što „na tržištu“ kolonijalnih upravnika ne postoji nijedan dovoljno harizmatičan lik, koji bi sprečio trijumf postojećeg već u prvom krugu. Koji bi pokrenuo apatično biračko telo (49-51% od ukupnog) koje već deceniju bojkotuje izbore. Zato su bili prisiljeni da se fokusiraju na antikanpanju protiv harizmatičnog Vučića.

Ono čuveno glasanje protiv i za manje zlo, koje traje još od MIloševića, sa kratkim prekidom u vreme Belih listića.

Onda im se pojavio Beli ko kec na jedanaest. 

Plan je prost –

– podići će izlaznost, pa će biti i drugog kruga,
– u koji naravno neće ući taj „cirkuzant“, već onaj od „ozbiljnih“ figura u koje su lobisti ulagali sve ove godine, koji se bolje pokaže. Savršeno projektovanih figura – kao lik Šeron Stoun iz filma Niske strasti, koji je (kao što znate), kreiran na osnovu „kompjuterske simulacije“ kompilacije  tema i prizora koje plebs najviše voli da gleda. Jedan – idealan zet za kćerku majke iz salona kruga dvojke, drugi, zaštitnik prava njenog sina, geja, iz udžbenika.

Opravdano nezadovoljan ovom podelom u igru se uključio i Saša Radulović, osoba koja NIJE figura, obrazlažući vrlo racionalnim i principijelnim argumentima. Koji su u medijima SVIH strana, uključujući čak  i humorističku emisiju Ivana Ivanovića, naravno složno popljuvani.

Uključila se i stalna ekipa autsajdera (jer nisu toliko blesavi da stvarno misle da imaju ikakve šanse) kojima svaki izborni proces služi za promociju svojih stranaka. Ni njima baš ne odgovara podizanje izlaznosti, jer će to malo boranije koje prikupe biti izraženo u još mizernijem procentu (a onaj ko bude osvojio manje od 1% glasova izašlih srbijanaca, moraće da vrati 200K evrova koje mu država daje za kampanju – prim. drp). Da nevolja za njih bude veća, nekima baš Beli direktno uzima glasove – onih racionalnih glasača koji su skloni Dverima otkad prepisuju Pernareve monetarno suverenističke koncepte i antiglobalne startegije npr.

Naprednjaci su lakonski pristali na neminovno, shvativši da je Beli „manje zlo“ jer upravo njima najmanje uzima glasove,  i dalje projektujući da će u drugi krug ući gore pomenuti (a ne Beli) s kojima će lako. A koji će se u međuvremenu međusobno posvađati, pa će nestati njihove „opozicione“ solidarnosti,  što će smanjiti izlaznost u drugom krugu i svesti je samo na one po partijskom i NVO zadatku.

U najvećoj panici je naravno kandidat kome Beli najviše čerupa biračko telo – Saša Janković. Njegove salonske botice u klimaksu su histerično zgrožene ovim seljoberom iz predgrađa koji im ugrožava samobitnost i uhlebljenja u budžetski dotiranom NVO sektoru, ozbiljnije od samog sotone Vučića.  A opet svesni su – vrh, ne i botice, da bez Belog nema ni drugog kruga.

Lukavi i namazani Jeremić mudro ćuti, jer njegovi salonski desničari negovanih jastučastih mekih belih šapica zaista nisu isti skup sa potencijalnom Belom gardom. Po njihovim mudrim projekcijama  Beli radi da on bude drugi i uđe u drugi krug.

Beli je, dakle, projektovan kao korisna budala svih:

Vučiću će pomoći, jer će štrpnuti od biračkog tela ozbiljnijeg „ozbiljnog“ kandidata Jankovića, pa će drugi biti Jeremić, figura toliko omrznuta diljem „levog spektra“ biračkog tela da šanse nema da će njemu dati glas.

Jeremiću će pomoći da pobedi Jankovića …

–  … ili će Jankoviću  pomoći da dođe do drugog kruga, jer, ko što napisah, bez povećane izlaznosti šanse nema da ih Vučić ne smaže u prvom krugu

Radulović je, inteligentnim i načelnim postupanjima i stavovima baš u vezi ujdurme sa potpisima za Belog, sebi već podigao ugled i rejting za ubuduće.

Sve ove (manje – Radulović ili više -Vučić i Janković) jajarske i prevarne konstrukcije padaju u vodu ako Beli bude drugi. Ili čak prvi.

Zato  se više ne glasa PROTIV jednog harizmatičnog uzurpatora nego ZA …
interese onih dosada racionalnih apstinenata koje zabole i za kućne ljubimce i za brige NVO sektora sa budžetskim donacijama i za partijske zadatke  i za pozitivne diskriminacije egzotičnih grupica i za obožavaje ovog ili onog sa mekim belim negovanim šapicama…

ZA demokratsku državu a PROTIV kolonijalne uprave! 

PS događaju su brži od ovog teksta 


– izgleda da su gazde procenili da je pobeda Belog realna opasnost i primenjuju plan B – obaranje kandidature pred upravnim sudom. Postupkom koji su smilili SPSovci, juče, u danu kad je u RIKu priznata kandidatura Belog,  provaljenim i najavljenim od strane opozicionih krugova.

(brANALI)

9 mišljenja na „Branimir Marković: „Korisni idiot“ uzvraća udarac

 1. naslov je promenio urednik DrP – izvorno je korisna budala.. budala služi za SVOJU ideju, a idiot ni neznajući
  dal je budala ili idiot u projekcijama „namazanih“ za nebitnu je diskusiju .. ja mislim da je budala jer su ga projektovali kao tipa koji navodno ZNA da nema šanse, tj. ima istu ideju ko oni ….
  lenjivac nije prebacio na arvatsko pismo – škandal!

  Sviđa mi se

 2. Vidan Marković
  6 ч. ·
  Voleo bih da mi oni koji prihvataju priču po kojoj je „Samo jako“ projekat famoznog Canvas-a navedu makar jedan primer po kome je, negde na planeti Zemlji, navedena organizacija delovala po obrascu po kojem deluju ljudi koji su uz Belog.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s