Драгослав Павков: Из пораза неспособних каријериста у политичку победу без преседана

Горан Јевтовић: Војнички рапорт о агресији НАТО

rr

Одличан текст који аргументовано надограђује текст Ђорђа Ивковића „Отворено лудило на челу Србије“ (http://prevrat.com/…/%D1%92%D0%BE%D1%80%D1%92%D0%B5-%D0%B8…/)
Пуковник Јевтовић јасно и недвосмислено саопштава да је неприкривено и нелечено лудило поред режима АВ обузело и „патриотску“ опозицију.

Дакле, из сочињенија бившег безбедњака и „оперативца“ ПрК (Приштионског корпуса ВЈ – прим.дрп)  видљиво је неколико ствари, а посебно ћу апострофирати само пар њих:
1) Војска Србије (раније: „Војска Југославије“ – прим. дрп) постоји да би се „успешно бранила од надмоћнијег непријатеља“; дакле, не да би бранила државне границе, уставни поредак, животе и материјална богатства грађана, већ наша војска у ратовима побеђује тако што се од непријатеља скрива по шумама и горама, а када коначно издржи масивне ударе и огромну предност непријатеља у ВаП (Ваздушни простор – прим.дрп) па дође време на сусрет на отвореном, где србијански и амерички живот коначно исто вреде – ступа у преговоре са непријатељем, након потписивања капитулације, излази из склоништа и хвали се неоштећеном или минимално оштећеном техником и минималним људским губицима, а њен врховни командант проглашава победу.
2) Сви војни обвезници (резервисти, добровољци, лица под радном обавезом…) су далеко позванији да се жртвују за одбрану територијалног интегритета и државног суверенитета од професионалаца (АВЛ и ЦЛ на служби у ОС). Животе и имовину потоњих треба сачувати по сваку цену како би након блиставих победа и сачуваних живота и МТСа то све могли да објасне овако стручно и научно.
3) Наравно да не постоји никакава одговорност политичара на власти за увођење државе и њених Оружаних снага у сукоб са „шестсто пута јачим непријатељем“; одговорни су (вероватно) Срби из Хрватске и РСК, као и они са Космета, јер да су они били мало далековидији и кооперативнији према комшијама Хрватима и Шиптарима – војна машинерија не би морала да се покреће, а онда подмазујје, одржава, храни, плаћа…
4) Такође, не постоји никаква одговорност генерала и пуковника ЈНА, ВЈ, ССУПа и МУПа за аминовање политичарских будалаштина. Они су само извршавали наређења, а не као неке колеге широм света, турске на пример – што имају обичај да преузимају власт у земљи кад виде да су се политичари погубили у „комбинацијама“. Нашим војсковођама такво шта не пада ни на крај памети, а само Свевишњи зна да ли то макар и случајно има везе са подмићивањем становима, жмурењем органа полицје и ДБ на мутне приватне послове, превременим а солидним пензијама…
5) О некаквој одговорности генерала укопаних километар испод Стражевице који су без икаквог размишљања слали МИГове без радара у борбу против непријатеља који на једном носачу авиона има више ловаца него цело РВиПВО глупо је и почињати; нико од тих војсковођа и команданата ни у лудилу не би учинио оно што су чинили прави хероји – пилоти. Њихове гузице и знање су ипак превише драгоцени за светску војну мисао. Ко би боље од њих описао како смо победили НАТО?!

И тако даље. Као што рекох – корисно штиво; надам се да ће се ускоро скупити и оно милионче евара (пуковник Јевтовић је вишекратно преко патриотских портала кумио и молио да се некако скупи тај милион не би ли се могло парирати Сорошу и осталим непријатељима) неопходно ради почетка буне против напрдахија… Тада ће и аутор као организатор устанка коначно добити прилику да у србској историји заузме место поред Цара Лазара, Карагеоргија, Мишића…

4 mišljenja na „Драгослав Павков: Из пораза неспособних каријериста у политичку победу без преседана

  1. Hm,hmm.. na zalost, Misic je, ne dobrovoljno, svoju iznosenu uniformu, ustupio Arkanu, manji je broj, pa je bila tesna da je da Milodrugu Ulemeku Legiji, „ratni drug“, takodje „francuskog djaka legije“, Petra Mkonjica…i ostalih „socinjenija“, sa plantaze maka u „Juznoj Srbiji i malo na Kosmetu“. od svega, od „tog patriotizma“, cini se da je ostalo, samo trziste kokaina.

    Liked by 2 people

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s