Srbijanci bolji nego Švajcarci

Vidiš i ja sam imao sličan problem. Toliko su me pritiskali i pritiskali dok se na kraju nisam pokupio i došao iz Švajcarske kući. U Srbiju.

SERBSWISS

Digao neki kredit koji nisam vratio i niti ću, ne pada mi na pamet. Vraćao sam pošteno a oni lupaju po ušima kamate, sami mijenjaju uigovore i prepravljaju i sprovode. Na kraju ja vraćao i vratio ga i ostao dužan još. Sve ureno otplatio.

Problem sa poslom i raznoraznim kamatama, koje sami izmišljaju i prevrtanje po mojem bankovnom računu i zakidanja na sve strane. Ja se lijepo pokupim i pravac Srbija. Sjednemo sin i ja u kola. ostavim namještaj u stanu, otključan stan, nešto do čega mi je stalo prenio sam kombijem i otišao. Sve im lijepo ostavio. Nisu se da izvineš govna nadala, jer ko će lud da pored stalne radne dozvole za boravak i rad otići iz Švajcarske.

Oni smatraju da je njihova zemlja najbolja na svijetu i oni naši luđaci koji pristaju na sve to pa i na promjenu mentaliteta i shvatanja, drugačijeg razmišljanja, dvoličnosti, podjebavanja sa smiješkom, sve oni pristaju samo da ostanu.Tamo se osim para ako si pametan, da zaradiš io da se vratiš, može zaraditi pritisak visok, kamen u bubregu i kojekakve boleštine koje nastaju uslijed cijeđenja zadnjeg atoma snage iz tebe, psihološkim pritiscima, da li će valjati to što radiš na posli ili ne, svaki dan, pa poslije pritiscima i namećanjem plaćanja sve u roku, i sve na pamet, da si poslušan kao robot i da te naprave ludim, da nemaš svoje „ja“, lud si da ne znaš ništa o životu oko sebe, oni ti trebaju reći šta se događa oko tebe, da se povinuješ svemu što ti pružaju i da to objeručke prihvatiš, i da budeš poslušan u svakom vidu života.

Trebaju da te puste daimaš 7 minuta seksa, dase odmaraš 8 sati dnevno, a dovoljno je 6, da sjediš u stanu po zimi u optimalnoj temperaturi 22 stepena, time ti ispiraju glavu,i uvijelk imaju opravdanje za svoje promašaje, tako i kada pitaš nešto oni se opravdaju uz smiješak i bez namjere da isprave grešku, smetanja tokova razgovora na druge teme kada nisu u pravu i uslovljavanje i prijetnja. Sve je to meni lijepo dodijalo.

Iz Slavonije sam i živim u Srbiji, ali sam od toga kredita kupio veliku i lijepu i prostranu i kuću i dvorište u koju sam se vratio i rekao sam sebi “ Ko vas jebe“ Kada sam otišao i kada su skontali da sam napustio. ŠOK. Kako je to moguće? Vratiće se? Znam sve. Ali konji Švajcarski, moguće je glupaci jedni. Hahahahaha nema me u toj poganoj zemlji ucjena, prijetnji, ponižavanja. To nisam dao na sebe i ostao sam bez posla…e tako..radio povremeno po nekoliko mjeseci i dolazio kući u Srbiju, stvorio teren za povratak i evo me.

Primi mnogo pozdrava i dobro razmisli šta ćeš. Ako ostaneš. kajaćeš se, ako odeš, kajaćeš se.

(Fejsbuk)

3 mišljenja na „Srbijanci bolji nego Švajcarci

  1. Нажалост, многи наши људи не функционишу у уређеним друштвима, већ са носталгијом пате за рођама, земама, кумашинима и непотизмом. Тачно је да на Западу (исто као код нас) политички коректни љигавци продају „производе“ попут „најповољнијих кредита“ а то на крају испада најобичније зеленашење, само што такви кредити код нас, ако имаш зему, рођу или кумашина довољно битног „устранци“ могу и да се не врате, док тамо, преко, се закона држе ко пијан плота и инсистирају да добију своје паре+ камату, и нема бога који би их убедио да треба да одустану. Узео си – враћај! Додуше, тамо нису могући ни „кредити у швајцарцима“ као код нас, то је за празилук републике где и судови суде по судијском дојму а не по закону и правди 🙂
    А нарочито никада нећу схватити наш свет који нуди гузицу за раду дозволу на западу, а када је коначно добије – земљу у коју је емигрирао јер у својој није могао да живи као човек, покушава да направи истом као што је она из које је недавно побегао све ударајући се петама у дупенце… Несам школовао

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s