AFERA EPŠTAJN – NOVAC, MOĆ I PATOLOGIJA

devojke nisu bile besprizorne, nisu bile na drogama, nisu bile nelegalne imigrantkinje, niti su se prostituisale iz očajanja. Koliko je poznato, osim “prinude” novca, druge prinude nije bilo.

Nebojša Katić - Iz drugog ugla

Jedan od najvećih skandala poslednje decenije vezan je za ime i nepočinstva američkog multimilionera-pedofila Džefrija Epštajna koji se ubio u zatvoru 10-og avgusta ove godine. Epštajnovo samoubistvo dogodilo se pod tako čudnim okolnostima da bi se moglo pomisliti kako onima koji imaju moć i nije bilo previše do toga da Epštajnu bude suđeno.

Epštajn je ličnost mutne biografije. Iako nije završio fakultet, predavao je matematiku i fiziku u ekskluzivnoj privatnoj školi u Njujorku odakle je bio otpušten zbog loših rezultata. Tokom službovanja u školi upoznao je važne ljude i preko jednog od njih je ušao u svet finansija i kasnije postao milioner. Njegov put u visoko društvo je nejasan, nejasni su i njegovi finansijski poduhvati kao i stvarni izvori bogatstva. Jasno je samo da je izgradio široku mrežu poznanstava koja ga je dugo štitila, i koja mu je, sva je prilika, na kraju i došla glave. Oni manje naivni bi…

View original post 714 more words

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s