Драган Томић-Балистика бицепса и батака.

human_cannonball-696x522

 

Ово ће бити мало личније од осталих текстића.

Већ дуже време, мала птичица ми говори да озбиљно идем на живац људима, када описујем ситуације у Србији и њеном политичком животу, кроз релацију “курац-пичка”. Људи кажу да је тај угао некада забаван али како теме које обрађујем су “озбиљне”, такав приступ их своди на карикатуру и негира “озбиљност” теме и чини дискусију бесмисленом. Онда тај став производи супротан ефекат и више није забаван него иритантан и ја онда нервирам људе са тим ставом. Проблем лежи у томе што ја никада нисам сматрао да је мој став забаван нити сам теме које обрађујем сматрао неозбиљним. Напротив, ситуација је толико очајна да изазива психо соматске реакције, од мучнине до пролива у стомаку.

И да додам, ако је за неку утеху, осећања су једнака и на овој страни. Они којима моје писање иде на курац, једнако мени иду на курац са својим “ставовима”.

Почећу од краја. Зашто наративе који заступају ликови као што су Др. Јована Стојковић и Др. Дејан Жујовић сматрам бесмисленим и штетним.

Др. Јована Стојковић,психијатар, једноставно, није стручна за бављење проблематиком вакцина. Др. Јована Стојковић је ПСИХИЈАТАР, није вирусолог нити виролог, нити је фармацеут нити фармаколог, нити је био-хемичар, није хемичар. На основу чега је онда, Др. Јована Стојковић, постала лидер анти ваксерског лобија у Србији? Немам појма, вероватно зато што је, релативно, лепа жена и зато што има “чврсте ставове”. Другим речима, Др. Јована Стојковић је зајебан лик и то код србаља аутоматски заслужује риспект. Значи није битно то што др. Јована Стојковић није стручна за то о чему прича, битно је да ју је лепо гледати и слушати.

А шта то Др Јована Стојковић прича?

Главна теза анти ваксерског лобија јесте да нова генерација вакцина носи са собом више штете него користи, да изазива поремећаје у развоју детета, аутизам, рак итд итд итд. На том месту, прича се развија у два правца. Први је да је разлог за штетност вакцине, похлепа фармацетуског индустријског комплекса, који је монополизовао здравље и сада користи своју монополистичку моћ како би уцењивао народ. Фармацеутско индустријски лоби, по анти ваксерима, више не ради за добробит човечанства, већ је фармако мафија коју не интересује здравље већ новац и која ради све како би повећала профите, жртвујући здравље људи. Други правац јесте локални правац у коме Др. Јована Стојковић оптужује власти у Србији, да се без поговора приклањају интересима фармако мафије и уводе обавезну вакцинацију, чиме угрожавају животе грађана.

Поред антиваксерског наратива, др. Јована Стојковић, се бави све присутним наративима као што су духовност, одбрана Косова, миграције и епидемија млохавих мушкараца.

По наведеним ставовима, главни разлог за несрећу јесте овај последњи наратив. Услед епидемије млохавости, Срби више нису јуначине које се боре те стога нису у стању да заштите Србију. Сироте и незаштићене Србкиње, губе вољу да шире ноге, стога Срби као народ изумиру, немају више јуначине и војничине које ће мушки да звекну руком о сто и да стану на браник отаџбине и заштите Србкиње које ће онда њихову жртву да награде сношајем и изроде јаку и здраву дечицу која не требају да буду вакцинисана и која ће да врате Косово и обезбеде препород Србије. Једино традиција може спасити Србију, што историја и показује, јер је свако ново сутра горе од данас а да не говорим о јуче.

Све ово у глави Србаља, чини да је Др. Јована Стојковић, достојна борбе против мега злог Александра Вучића.

Да би циркус био потпун, ту је звезда у успону, такође са префиксом др, доктор Дејан Жујовић. Интернет каже да је доктор Дејан Жујовић, начелник одељења за интервенције градског завода за плућне болести и туберкулозу. Доктор Дејан Жујовић је пулмунолог.

Доктор Жујовић није вирусолог,није виролог, није молекуларни биолог,није генетичар, међутим то доктора Жујовића, није спречило да преко ноћи постане звезда друге Србије и борбе како против Вучића тако и против Ковид 19 болести.

Шта онда доктора Дејана Жујовића чини компетентним да се бави овим питањима? Нити је вирусолог, стога тешко да може да зна дубински природу САРС Ков 2 вируса и болести Ковид 19 коју исти проузрокује. Као пулмунолог, др Дејан Жујовић, може само да санира последице које Ковид 19 наноси организму, јер је респираторни тракт у великој већини случајева, али не и једином, главно место где се Ковид 19 манифестује и где су последице фаталне у готово 100% случајева уклико дође до компликација.

Доктор Дејан Жујовић је доктор, није политичар, стога како је могуће очекивати да ће имати икакве шансе у политичком рингу, против “господара таме”, Александра Вучића?. Шта је база тога што доктора Дејана Жујовића чини релевантним борцем против Александра Вучића?

Исто оно што и квалификује др. Јовану Стојковић.

Харизма.

Деки фура имиџ Београдске дивљачи, слуша Дисциплину кичме, има тетоваже, има и бицепс, воли да га користи, има “став”, има језик ортака и екипе (језик улице, асфалтно бетонски тесостерон Бееееоградског фрајера, за не упућене) , и упркос годинама, стоји му то фрајеирсање. Баш као што Јованици стоји бела сукњица са дубоким шлицем. Бицепс и батак, су у оба ова случаја, више но довољни да покрену сваку могућу когнитивну дисонансу у слуђеном СрБском мозгу и да му пруже наду у боље јуче.

Ееее, туго моја јесења.

Харизма, као главни мистични покретач дешавања у примитивним друштвима, је правило. И то правило важи и за Србију. Проблем лежи у томе, што како историја као учитељица живота, показује да је тај формат избора, за Србију, кобан, без обзира на то што у хришћанству, харизма је виђена као дар Светог Духа.

Харизматичне особе, плене друге људе тако што код истих изазивају јак емотивни набој. У случају Јованице, то је спој батака и “става”, спој подсвесне жеље за повратком ин утеро (схватити на оба начина, кроз секс и кроз поновно сједињавање са аспектом мајчинског, безусловно заштитинчког), док је у случају Декија, то идентично, кроз митску тетоважу, мужевни бицепс, гестикулацију у којој је наглашена агресија, избор речи и тон гласа који наглашава вољу и намеру да се агресија испољи према објекту агресије. Другим речима,оба ова карактера имају харизму, у случају Јованице, то је мудра и строге мајке која је у исти мах јебозовна и недоступна, док је у случају Декија то храизма вожда, ратника краља који се не плаши и спреман је да врши аутопсије на бојном пољу са својим истомишљеницима.

Из свега овога види се да су ово двоје, харизматичне вође култова у настајању и чији је главни циљ борба против доминантног култа оличеном у владавини СНС-а и Александра Вучића.

Култ Александра Вучића са друге стране, заступа квази рационалну, квази моралну смешу свих искустава које су Србија и СрБчад прошли. Проблем са култом Александра Вучића јесте што се он заснива на реалности док се клутови батака и бицепса, заснивају на фантазији. Култ Александра Вучића, заснованог на реалности, чини да је основни темељ тог култа- П О Р А З.

Због тога, АВ култ, пермаментно мора да наглашава да поправља и гради и стално мора да наглашава грехе својих предходника. Оно шта АВ култ заправо покушава да каже, јесте да је он резултат пораза, пораза Милошевићеве политике, пораза Ђинђићеве политике, пораза Шешељеве политике, пораза Жутаћа. Идући историјски дубље, АВ култ јесте култ пораза целе историје Србије, те због тога од АВ култа почиње ново, светло доба-доба П О Б Е Д Е.

Међутим, на овом месту АВ култ упада у бесконачну матрицу, јер заснован на поразу, АВ култ није способан за победу те је све шта ради, унапред осуђено на пропаст. АВ култисти су свесни овога и то код њих изазива оправдану панику и страх, који води у агресију и репресију.

Заправо АВ култисти полако постају свесни да њихова доминација врло лако може постати њихова гробница. Доминација АВ култиста је толико тотална, да не оставља алтернативу и самим тим могућност маневра. Без могућности корекције, АВ култ ће доживети судбину сваког култа који је постојао у Србији-судбину чистог закона физике обајшњеног у дисциплини званој балистика и коју је најбоље објаснио Светски Мега цар- Рамбо Амадеус :

“Под којим углом летиш у небеса, под тим те чека хладна Требјеса”.

Проблем са овом бизарном,јадном и тужном причом јесте да је сваки балистички култ кога су Срби лансирали од 19 века до данас, увек има исто место контакта са планетом Земљом.

Краатер звани Србија.

 

Наставак следи…

Драган Томић

Jedno mišljenje na „Драган Томић-Балистика бицепса и батака.

  1. ako malo bolje sagledamo situaciju, to je ista prica kao kad je mladi jurisnik levijatana upao kolima u kasarnu u obrenovcu. poziva nas na neku hriscansku verziju dzihada, doduse odbrambene namene. odmah sutradan na ulicama obrenovca vise zandarmerije nego u kopnenoj zoni bezbednosti (niko ne sme da nas bije). epilog price, ubedljiva izlaznost i pobeda svemocnog AV koji je resio problem jer se mali filip oseca nesigurno zato sto ima puno migranata na ulicama obrenovca. ti migranti su tu vec 2 godine i niko nista nije uradio po tom pitanju. dernjaju se, malo se sire kad hodaju ulicom, uglavnom su krajnje pitomi kad se nabacuju da mozes da ih odjebes u sekundi, sve u svemu ni oni ne znaju sto su zarobljeni u ovom krateru zvanom srbija. i bas pred izbore se tempira ta atmosfera. tako da verujem da i jovanica i taj drugi „doktor“ sluze mehanizmima vlasti da sludi vec sludjen narod koji izlaz pronalazi u zvezdama i zvezdicama pinka i granda, zadrugama i parovima. sto bi reko megadjed: lost in a dream, nothing is what it seems. ili pak sepultura: mass hypnosis.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s